leokadiaxx 30.11.11, 09:29 A czy w tej całej gonitwie nie zapominacie o sobie , swoim wyglądzie , samopoczuciu? Dbacie o wygląd , robicie coś by być atrakcyjne ? Czy odpuściłyście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zzuuza Re: Dbacie o siebie? 30.11.11, 11:37 jak najbardziej, może nawet bardziej Ja nawet postawiłam za punkt honoru wygladać dobrze, żeby nikt mi nie powiedział z politowaniem, że ona taka biedna, opuszczona, zostawiona przez męża. Ba, nawet śmiem twierdzić że teraz bardziej dbam o siebie i lepiej wyglądam niż za czasów mojego małzeństwa, gdzie cała kasa szla na jakies spłacanie kredytów zaciągniętych wiadomo przez kogo, gdzie ciagle brakowało na podstawowe rzeczy. Teraz wygladam o niebo lepiej i jak chodze do szkoły na wywiadówki do mojego dziecka i jak patrzę na moje rówiesnice podobno "szczęśliwe mężatki" to ja o niebo lepiej wyglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
ona3010 Re: Dbacie o siebie? 30.11.11, 13:31 miałam etap wygladu porażka...obgryzione paznokcie byle jakie włosy, wory pod oczami od niewyspania i ciagły stres... teraz wychodze z tego mam zadbane włosy, ładne swoje paznokcie, figura ok, na urodziny dostałam zabieg botoxu a w styczniu ide do spa... w koncu wracam do normalnośći a jest mi to potrzebne też do nowej pracy a wiadomo jak cie widza tak cie pisza... wygląd dodaje pewności siebie. Coraz cześciej sobie uświadamiam że z każdym dniem, mam coraz więcej ludzi w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
he_xe Re: Dbacie o siebie? 30.11.11, 20:33 u mnie podobnie, zaraz po urodzeniu i jeszcze dlugo po tym siniaki pod oczami, zero makijazu, ciagle zmeczenie i brak czasu i pieniedzy zeby cos zrobic dla siebie. Jedynie fryzjera nie moglam odpuscic, bo przez porod musialam obciac wlosy na krotko zeby nie miec z nimi klopotu na codzien, ale za to zaczelo sie regularne chodzenie na skracanie. Teraz, gdy wspieraja rodzice pozwalam sobie na regularne wypady do kosmetyczki (czyli powrot do stanu sprzed porodu) i czuje sie dzieki temu rewelacyjnie. Niestety nadal brak czasu i pieniedzy na wypady po ciuchy. Kiedys tak po prostu po pracy czesto zamiast wrocic do domu szlam na zakupy. Teraz zasuwam do mlodej i kupuje rzeczy dla siebie gdy juz naprawde jestem w potrzebie Odpowiedz Link Zgłoś
ona3010 Re: Dbacie o siebie? 30.11.11, 22:12 ja odnosnie ciuchow to sie zestarzałam...to juz nie to samo jak kiedys ze cieszyłam sie bluzka, teraz mi to jest zupełnie obojetne a zakupy to kara boska, drugi fakt mam o niebo mniej kasy na to... Odpowiedz Link Zgłoś
zapalniczka5 Re: Dbacie o siebie? 01.12.11, 07:53 Ja po rozwodzie musiałam najpierw zadbać o swój spokój pyschiczny, o swoje wnętrze. Wiem, dziwnie to brzmi, ale byłam tak wyczerpana, że zainwestowałam w psychoterapię. Na szczęście skuteczną Wyglądałam jak wrak człowieka - wychudzona (stres robi swoje), włosy mi garściami wypadały, skóra szara, ciuchy wisiały na mnie jak na wieszaku. Teraz powoli, małymi krokami inwestuję w swój wygląd. Staram się kupować ciuszki uniwersalen, tak aby z jedna bluzka pasowałą do kilku innych ciuchów, które mam w szafie. Do kosmetyczki chodzę tylko na hennę. Manicure i pedicure robięsama - ze względu na brak kasy na takie przyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
annes67 Re: Dbacie o siebie? 01.12.11, 09:04 tak i nie. ciekawy temat . np. nie dbam o rozrywki, ale przygladam si e baczniej zdrowiu. na wywiadówkach nie mam kompleksów, fakt to uswiadomic sobie ze obserwuja cie tez ludzi wrodzy i dla nich trzeba wygladac pieknie i zachowywyac sie bez zarzutu...przy okazji wygladam lepiej niz w czasach z ex...bo nikt mni e ni e wykancza. a ze czuje si e potwornie zmeczona i przytłoczona czasem...mam nadzieje ,ze tego nie widac. makijazu juz ni e robie, i dzieki temy wygladam lepiej..( o tak).wystarczy przejsc na zdrowe zywienie, i prosze ...nie mówcie ze botoks to dbane o siebie...to raczej lekkomyslnosc.( skutki tego itd) trzeba wygladac ładnie dla dziecka to fakt, ... niestety dbam mimo wszystko bardziej o dziecko. najpierw zobacze co on ma do prania potem ja, co on ma zjesc...,co on ma ubrac..,.co mu dolega... czy to sie juz nie zmieni? czy to jest moze chore? Odpowiedz Link Zgłoś
justynany Re: Dbacie o siebie? 01.12.11, 09:29 > trzeba wygladac ładnie dla dziecka to fakt, ... > niestety dbam mimo wszystko bardziej o dziecko. najpierw zobacze co on ma do pr > ania potem ja, co on ma zjesc...,co on ma ubrac..,.co mu dolega... > czy to sie juz nie zmieni? czy to jest moze chore? mam dokladnie to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
aniazavonlea Re: Dbacie o siebie? 01.12.11, 09:40 Annes jak to ludzie wrodzy? Mogłabyś rozwinąć? Na wywiadowce rodzice są sobie wrodzy w jednej klasie? Odpowiedz Link Zgłoś
annes67 Re: Dbacie o siebie? 01.12.11, 10:33 tak, ..nie masz żadnych wrogów lub o tym nie wiesz.( tym gorzej) mnie ktos doniósł o tym i to si e potwierdziłó. ( były wątki rok temu prawie). wiedzialam ,ze beda patrzec na kazdy mój krok by sie dopczepic i postanowiłam nie dac ku temu powodu. to dobrze działa. my" nienormlani rodzice z forum"( jak to ktos okreslił) mozemy miec wrogów bez trudu...za to ze dociekamy, a nie idziemy z prądem. no wróg to moze dużo powiedziane ,ale ustalenie sobie ,ze patrzy na nas ktos wnikliwie ,wiecie jak paparazzi co za chwile ujawni jakas słabostke dobrze działa i mobilizuje do pokazywania sie od dobrej strony. a teraz mnie nikt nie widzi Odpowiedz Link Zgłoś
mamameg Re: Dbacie o siebie? 01.12.11, 12:56 To trochę chorobliwe brzmi, jak początek paranoi. Pewnie że są osoby życzliwe i niechętne, ale nie przesadzajmy, dlaczego obca osoba miałaby śledzić każdy twój krok i wykorzystywać jakieś Twoje słabe punkty? Odpowiedz Link Zgłoś
annes67 Re: Dbacie o siebie? 01.12.11, 16:43 moze zabrzamialo mocno...ale warto spojrzec na siebie oczyma z zewnatrz Odpowiedz Link Zgłoś
mamazosi83 Re: Dbacie o siebie? 01.12.11, 21:22 Jeśli chodzi o mnie to zawsze miałam problem jeżeli chodzi o wypicie odpowiedniej ilości wody w ciągu dnia, od ciąży to się bardzo zmieniło..przez to że odrzuciło mnie od kawy, herbaty, piłam mnóstwo wody i soków warzywnych i owocowych, teraz jak karmię piersią nadal to podtrzymuję, oprócz tego przed ciążą rzuciłam palenie, czyli zero używek i to jest lepsze niż jakikolwiek botox ! Jako samodzielna mama nie chcę wyglądać jak jakaś bidulka, nie chcę nieżyczliwym dać tej satysfakcji i dbam o siebie tak samo jak przed ciążą. Z ciuchami jest gorzej, bo na tą chwilę jeszcze nie mam zasądzonych alimentów więc nic sobie nie kupuję, jedyne szaleństwo to buty za zimę z Venezi (zaszalałam), a tak to od roku praktycznie nic sobie nie kupiłam. Odkąd zostałam mamą mam fioła na punkcie ciuchów, ale dla mojej małej księżniczki Do fryzjera chodzę raz na 3 miesiące, mam pasemka więc wystarczy. A tak w ogóle marzy mi się wypad do SPA ale na to będę musiała jeszcze trochę poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
zzuuza Re: Dbacie o siebie? 02.12.11, 10:36 a propo "wrogów". To nie chodzi o to ze mamy "wrogów" dlatego że jestesmy samotnymi rodzicami. Ale ja np mieszkam na wsi, i jak wróciłam z dszieckiem do domu to byłam tematem nr 1 przez bardzo długi okres,wiem, ze było sporo takich osób które w duszy cieszyly się ze tak mi się zycie potoczyło, i podejrzemwam, że gdybym sie totalnie stoczyła, np stała alkoholiczką lub kaleką, pewnie by się bardzo cieszyli, nawet ludzie którzy mnie nie znali osobiście, ale np znali moich rodziców, bo na wsiach własnie tak jest że ludzie żyją tylko życiem swoich sąsiadów, jest strasznie duzo zawiści. Przez około rok czasu, nie wychodziłam z domu, a jak wyszłam to ludzie się tak patrzyli, jakbym miała na czole wypisaną całą swoją historię. Aż tu nagle któregoś dnia wyszłam z domu, i stwierdziłam, ze nie dam tym sępom satysfakcji. No i teraz nikt nie powie że jak taka biedna, opuszczona, chodzę zawsze dobrze ubrana, pachnaca z podniesioną głową i jak ktoś sie mi przyglada to ja patrzę temu komuś prosto w oczy. Kiedyś jak taka baba stała przy ladzie w sklepie i ja weszłam a ona w beszczelny sposób odwróciła się w moja stronę i tak na mnie partzyla się, w chamski sposób, a ja do niej "a dlaczego sie Pani na mnie tak patrzy, nie poznaje mnie Pani, czy źle ubrana jestem" Od tego momentu Pani ta nawet nie odpowiada mi dzieńdobry. Dlatego okreslenie pewnych ludzi mianem "wrogów" wcale nie jest przesadne. Odpowiedz Link Zgłoś
zzuuza Re: Dbacie o siebie? 02.12.11, 12:02 annes67 napisała: > łapa zzuuza . > o to chodzi. no, własnie o to chodzi "Siostro" Odpowiedz Link Zgłoś
mamameg Re: Dbacie o siebie? 02.12.11, 19:29 Ale skąd wiecie, że Ci właściwie obcy ludzie ucieszyliby się z Waszego nieszczęścia? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Dbacie o siebie? 06.12.11, 14:13 Może sądzą innych podług siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
zjm1111 Re: Dbacie o siebie? 02.12.11, 20:17 staram się na ile mi czas i finanse pozwalają... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Dbacie o siebie? 06.12.11, 14:14 Niby takie alimenty marne, ale na fryzjera jest, na tipsy jest, nawet na botoks jest. Odpowiedz Link Zgłoś
seneka.0 Re: Dbacie o siebie? 06.12.11, 23:05 gazeta_mi_placi napisała: > Niby takie alimenty marne, ale na fryzjera jest, na tipsy jest, nawet na botoks > jest. Ex powinen placic za to, ze sie jego dizekciem zajmuje a on fruwa.. Odpowiedz Link Zgłoś