Dodaj do ulubionych

dlaczego chcecie pozbawić praw ojca?

21.03.12, 08:21
Co Wami kieruję?
Jakie macie argumenty w sądzie?
Obserwuj wątek
    • oliwija Re: dlaczego chcecie pozbawić praw ojca? 21.03.12, 15:28
      6 lat bez kontaktu - jakiegokolwiek z dzieckiem , niealimnetacja, alkoholizm, chory psychicznie- wystarczy?

sądowo wystarczyło.
      • natalusk oliwija 23.03.12, 09:23
        Jak długo Twoja sprawa się toczyła?
        były badania psychologiczne?
        jak wyglądały?
        • oliwija Re: oliwija 23.03.12, 10:08
          moja sprawa trwała 1,5 godziny. Nie było badan. Przed sprawa przyszla pani kurator obejrzała warunki i tyle.
          Zresztą bio moje córki sam skrecił na siebie bat. Na sprawie sie tam motał kręcił i w koncu powiedzial,ze on chce aby mu prawa zabrac.

do tego sedzina ,która to prowadziła - super kobieta. chyba nie miała wyjscia. No jak ktoś chce....
          • iin-ess Re: oliwija 26.03.12, 09:08
            oliwija napisała:

> moja sprawa trwała 1,5 godziny. Nie było badan. Przed sprawa przyszla pani kur
            > ator obejrzała warunki i tyle.
            > Zresztą bio moje córki sam skrecił na siebie bat. Na sprawie sie tam motał kręc
            > ił i w koncu powiedzial,ze on chce aby mu prawa zabrac.
            >
            > do tego sedzina ,która to prowadziła - super kobieta. chyba nie miała wyjscia.
            > No jak ktoś chce....

Takie oczywiste zaniedbania obowiązków rodzicielskich, takie teksty eksa, fajna sędzina, a sprawa ciągnęła się 1,5 roku?????????
            • oliwija Re: oliwija 26.03.12, 09:53
              1,5 godziny!!!!! czytaj ze zrozumieniem.
              • iin-ess Re: oliwija 26.03.12, 10:46
                oliwija napisała:

> 1,5 godziny!!!!! czytaj ze zrozumieniem.

matko kobieto, zmiana czasu, nieprzytomna łarze, a nie mozna tak grzeczniej?
                Bogu dzieki, ze 1,5 godziny. Ale w tym kraju to wszytko możliwe
                • oliwija Re: oliwija 27.03.12, 12:04
                  iin-ess napisała:

> oliwija napisała:
                  >
                  > > 1,5 godziny!!!!! czytaj ze zrozumieniem.
                  >
                  > matko kobieto, zmiana czasu, nieprzytomna łarze, a nie mozna tak grzeczniej?
                  > Bogu dzieki, ze 1,5 godziny. Ale w tym kraju to wszytko możliwe

mozna ... ale zawsze dostosowuje sie do poziomu rozmówcy.
                  • iin-ess Re: oliwija 28.03.12, 12:18
                    oliwija napisała:

> iin-ess napisała:
                    >
                    > > oliwija napisała:
                    > >
                    > > > 1,5 godziny!!!!! czytaj ze zrozumieniem.
                    > >
                    > > matko kobieto, zmiana czasu, nieprzytomna łarze, a nie mozna tak grzeczni
                    > ej?
                    > > Bogu dzieki, ze 1,5 godziny. Ale w tym kraju to wszytko możliwe
                    >
                    >
                    > mozna ... ale zawsze dostosowuje sie do poziomu rozmówcy.
                    >
                    widzę, ze ciezko ci będzie dostosować sie do mojego poziomu. Moja odpoweidź nie była agresywna tylko z troską
      • geve Re: dlaczego chcecie pozbawić praw ojca? 24.03.12, 17:53
        Zapewniam Ciebie, że nie wystarczy, jeśli np. jest osobą wykonującą zawód zaufania społecznego i do tego popularną, tudzież wybitnie majętną.
    • guderianka Re: dlaczego chcecie pozbawić praw ojca? 23.03.12, 13:28
      Uporczywa niealimentacja, brak kontaktu z dzieckiem odkąd skończyło 6 mcy (sprawa byla zakladana gdy miała ok.7-8), nowy związek małżeński i chęć zaadoptowania dziecka przez aktualnego męża. Przed sprawą dwa razy wywiad kuratorski, badania dziecka i Męża w ośrodku adopcyjnym, na sprawie mój Mąż jako świadek, ex dobrowolnie zgodził się zrzec praw. Sprawa trwała może z 20-30 minut.
      • miaowi Re: dlaczego chcecie pozbawić praw ojca? 23.03.12, 21:34
        20 minut.
        Powód: brak kontaktu, zainteresowania, alimentacji, a przede wszystkim brak chęci uczestnictwa w wychowaniu córki.
        Zresztą sam napisał odpowiedź na mój pozew, że on nie ma warunków ani ochoty podjąć obowiązków rodzicielskich i zgadza się, żeby mu odebrać prawa.
    • virtual_moth Re: dlaczego chcecie pozbawić praw ojca? 23.03.12, 22:47
      Brak alimentacji, kontaktu przez 5 lat. Nieznany adres pobytu, choc w sieci dość sporo o nim słychac i nie na nk czy innych fejsbukach. Sprawa trwała 10 minut.
      • oliwija Re: dlaczego chcecie pozbawić praw ojca? 24.03.12, 21:28
        wiesz jeśli jest osobą majętną itd... to moze wszystko , ale jeśli sędzia ma troche rozumu to wie co robić. Wiem ze prosto sie mowi ale mozna to zrobic malym kosztem.Wsparcie sie przyda ale nie zawsze jest potrzebne
    • oliwija Re: dlaczego chcecie pozbawić praw ojca? 26.03.12, 09:55
      papiery -wniosek złozyłam 3 listopada o 8.45 - jesli ma to dla cienie jakies znaczenie, powiadomienie o sprawie dostalam 11 stycznia. Pani kurato byla u nas 19 stycznia ok 18.30
      sprawa była 6 lutego o 10.20.
      • natalusk Re: dlaczego chcecie pozbawić praw ojca? 26.03.12, 13:55
        Czy Pani kurator zawsze przychodzi? tzn. do wszystkich Was czy przyszła?
        • oliwija Re: dlaczego chcecie pozbawić praw ojca? 27.03.12, 12:06
          natalusk napisała:

> Czy Pani kurator zawsze przychodzi? tzn. do wszystkich Was czy przyszła?

Zawsze przychodzi jesli sprawa dotyczy dzieci. Tak samo jesli chodzi o rozwód. jesli sa małoletnie dzieci to powinna zawsze przyjsc choć u mnie nie była. Natomist ta sprawa ewidentnie dotyczyła dziecka. sprawdza tylko i wyłacznie warunki w jakich wychowuje sie dziecko, czy ma kontakt z drugim rodzicem z czego utryzmuje sie matka. nie zaglada do garow itd... u nas trafila na sajgon ale nic nie powiedzial malo tego nie było o tym w aktach. po prosyu jak przylazi po 19 musi sie liczyć z tym ze to pora raczej na sen niz na obiadsmile
      • natalusk Re: dlaczego chcecie pozbawić praw ojca? 26.03.12, 13:57
        Wizyta była zapowiedziana? czy przyszła niespodziewanie?
        • guderianka Re: dlaczego chcecie pozbawić praw ojca? 27.03.12, 09:24
          zapowiedziała się telefonicznie, na dzien przed, nie określiła dokladnie godziny ino porę
        • oliwija Re: dlaczego chcecie pozbawić praw ojca? 27.03.12, 12:06
          natalusk napisała:

> Wizyta była zapowiedziana? czy przyszła niespodziewanie?

niespodziewanie. gdybym podała numer telefonu to by sie zapowiedziała i zastała idealny porzadek a tak weszła w sam środek wieczornego rozgardiaszu i choroby córki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka