Dodaj do ulubionych

dodatek do rodzinnego

29.06.12, 20:43
zwie sie z tytułu samotnego wychowywania dziecka powiedzcie czy przysługuje jednemu z rodziców jeśli drugiemu odebrano sądownie prawa rodzicielskie. bo ja mam watpliwosci
Obserwuj wątek
    • gosiamamaeryka1 Re: dodatek do rodzinnego 29.06.12, 21:07
      Dodatek taki przysługuje na dziecko, na które nie są płacone alimenty - bo ojciec nie żyje, bo jest nieznany, bądź została sprawa o alimenty została oddalona. Ojciec, który ma odebrane prawa, ma obowiązek nadal płacić alimenty.
      • oliwija Re: dodatek do rodzinnego 30.06.12, 06:06
        gosiamamaeryka1 napisała:

> Dodatek taki przysługuje na dziecko, na które nie są płacone alimenty - bo ojci
        > ec nie żyje, bo jest nieznany, bądź została sprawa o alimenty została oddalona.
        > Ojciec, który ma odebrane prawa, ma obowiązek nadal płacić alimenty.
        to twiem ale pani w mopsie mi powiedziala ze taki dodatek mi przysługuje, pokazałam jej opis a ona mi na to ze wg prtzepisów jestem samodzielnym rodzicem. dlategopytam bo mam watpilowosci
        • gosiamamaeryka1 Re: dodatek do rodzinnego 02.07.12, 08:33
          Wedle prawa jesteś samodzielnym rodzicem jak najbardziej. Gdy eks nie nie płaci ci alimentów, to przysługe ci zasiłek alimentacyjny czy jakoś tak, gdy jakaś tam kwota jest nie przekroczona. O to chodzi? Bo te 170 zł to chyba nie przysługuje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka