oliwija 29.06.12, 20:43 zwie sie z tytułu samotnego wychowywania dziecka powiedzcie czy przysługuje jednemu z rodziców jeśli drugiemu odebrano sądownie prawa rodzicielskie. bo ja mam watpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiamamaeryka1 Re: dodatek do rodzinnego 29.06.12, 21:07 Dodatek taki przysługuje na dziecko, na które nie są płacone alimenty - bo ojciec nie żyje, bo jest nieznany, bądź została sprawa o alimenty została oddalona. Ojciec, który ma odebrane prawa, ma obowiązek nadal płacić alimenty. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: dodatek do rodzinnego 30.06.12, 06:06 gosiamamaeryka1 napisała: > Dodatek taki przysługuje na dziecko, na które nie są płacone alimenty - bo ojci > ec nie żyje, bo jest nieznany, bądź została sprawa o alimenty została oddalona. > Ojciec, który ma odebrane prawa, ma obowiązek nadal płacić alimenty. to twiem ale pani w mopsie mi powiedziala ze taki dodatek mi przysługuje, pokazałam jej opis a ona mi na to ze wg prtzepisów jestem samodzielnym rodzicem. dlategopytam bo mam watpilowosci Odpowiedz Link Zgłoś
gosiamamaeryka1 Re: dodatek do rodzinnego 02.07.12, 08:33 Wedle prawa jesteś samodzielnym rodzicem jak najbardziej. Gdy eks nie nie płaci ci alimentów, to przysługe ci zasiłek alimentacyjny czy jakoś tak, gdy jakaś tam kwota jest nie przekroczona. O to chodzi? Bo te 170 zł to chyba nie przysługuje? Odpowiedz Link Zgłoś