Witam ,mam kłopot i proszę o radę.sprawa wygląda tak że dłużnik od 4 lat posługuje się adresem zameldowania które zostało sprzedane w trakcie rozwodu, czyli dłuznik ma nieważny dowód osobisty i go nie zamierza zmieniać -pracuje na czarno, często zmienia miejsce pobytu.w ostatnim czasie Policji udało się ustalić miejsce pobytu, raczej chwilowe, czyli u jego jakiegos kolesia.Dłużnik nie posiiada nieruchomości bo już ją zlicytowałam,nie posiada nic prócz gaci

komornik który otrzymał informację o nowym miejscu pobytu , zamiast zobowiązac dłużnika ,zadzwonił do mnie(wierzyciela) i twierdzi że w związku z tym iż miejsce pobytu jest w innym regionie kraju -ja mam złożyć wniosek o przesłanie dokumentów do innego komornika -takiego z rejonu dłużnika, bo jak nie to mnie obciąży kosztami za przejazdy i pisma-każdorazowo za wyjazd ok100zł.
Uważam że to bzdura bo dłużnik przemieszcza się po kraju co chwila i nie posiada nic.
On będzie jeździł sobie jak ptaszek po kraju a ja z dokumentami będę zmieniać komornika co chwila???co powinnam zrobić by nie zmieniać komornika bo mam bliżej, a przecież też czasem potrzebuję zaświadczenie czy coś.Proszę o sugestię jaki wniosek mam napisać by uniknąć kosztów, a żeby nie zmieniać komornika.Zależy mi na czasie.Dodatkowo mam pytanie czy w przypadku wyjazdu wraz z dziećmi do UK musze zawiesić FA i zasiłek-czy musze przed wyjazdem czy np, moge w czasie gdy złoże o zasiłek w tamtym kraju i czy powinnam powiadomić komornika o tym że wyjeżdżam z dziećmi?Proszę o rzetelne porady.