tataadriana 14.12.05, 20:31 kobitki, mam pytanko do tych , które potrafią. jak zrobić skrzydła anioła? chodzi o przebranie na jasełkę. niestety nie jestem w tym biegły... z góry thx. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amfenix Re: skrzydła anioła 14.12.05, 21:53 Kup jasne szelki do przytwierdzenia skrzydeł i drut, z którego zrobisz stelaż. Naciągnij na to białe rajstopy lub krepinę ( taki pognieciony papier w rulonach )Pióra zrób z krepiny lub zajedź do hurtowni z dodatkami krawieckimi, tam mają sztuczne piórka.Kup srebrzankę albo brokat w spraju i tryśnij całość. Odlatujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
lesna.a Re: skrzydła anioła 15.12.05, 14:14 ja jestem na czasie, bo tez mam jaselkowego aniolka jesli "aniolek" lazi, to musi miec skrzydla lekkie i wygodne, mozna wyciac z tektury i oblepic sreberkiem (folia aluminiowa ), przytwierdzic do aniolka na dwoch gumkach, pomysl z drutem i rajstopami tez niczego sobie dla aniolkow "siedzacych" super wygladaja skrzydla ze swierku lub innego drzewa iglastego, pomalowane na bialo sprayem, ale sa zwykle zbyt ciezkie lub niewygodne do przytwierdzenia no i mozna kupic na allegro za 20 zł daj znac, jak Ci sie udalo. l. Odpowiedz Link Zgłoś
marghetithka Re: skrzydła anioła 15.12.05, 14:28 lesna.a napisała: > ja jestem na czasie, bo tez mam jaselkowego aniolka > jesli "aniolek" lazi, to musi miec skrzydla lekkie i wygodne, mozna wyciac z > tektury i oblepic sreberkiem (folia aluminiowa ), przytwierdzic do aniolka na > > dwoch gumkach, Jak ja kiedyś (o bosze, jak dawno to było )) byłam takim aniołkiem to tą tekturę, o której piszesz miłam jeszcze "zgniecioną" w harmonijkę, fajnie to wygląda, taki efekt 3D z brokatem, mam zdjęcia ) ************* > no i mozna kupic na allegro za 20 zł > daj znac, jak Ci sie udalo. > l. w H&M i Kappahl też są, ale droższe i wersja tylko dla dziewczynek, powodzenia w pracy twórczej ) pozdrawiam, m Odpowiedz Link Zgłoś
marghetithka Re: skrzydła anioła 15.12.05, 14:34 z > tektury i oblepic sreberkiem (folia aluminiowa ), przytwierdzic do aniolka zapomniałam napisać, że marne szanse, na "porządne" przylepienie folii aluminiowej do tektury (kiedyś próbowałam), zanim doniesiesz do szkoły, to się tu kawałek zedzrze, tam odlepi, tu wykruszy i skrzydła stracą urok - i będzie wielka rozpacz małego człowieka )), ja proponuję brokat na klej, albo w spraju ) pozdrawiam, m Odpowiedz Link Zgłoś
krytykantka1 Re: skrzydła anioła 15.12.05, 16:31 Ależ tatoadriana-poproś którąkolwiek z mam tu obecnych,no prawie każda ma swoje wlasne.POżyczy Ci na pewno. I jakbyś aureoli potrzebowal,to też mają.Niektóre to nawet kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.na.dachu Re: skrzydła anioła 16.12.05, 09:12 coś Ty... to syndrom niedopchnięcia Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: skrzydła anioła 15.12.05, 18:06 Wersja najprostsza - wyciac skrzydla z tektury i pomalowac ja w poirka jasnoniebieska farbka, nastepnie wydziubac male otworki u gory i troche nizej (ponizej pach) i przytwierdzic do aniolka tasiemkami. Wersja bardziej ekskluzywna wymaga posiadania prawdziwych (tzn sztucznych) piorek, ktore nakleja sie na tekture - moja kolezanka poswiecila nieuzywane boa z szaroniebieskich pior, efekt rewelacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
tataadriana Re: skrzydła anioła 15.12.05, 21:39 thx wszystkim życzliwym. mam mniej więcej kształt i wykonanie na zdjęciach. mój pomysł to wyciąć z tektury skrzydła, przygrzać folią aluminiową. nie wiem jeszcze czym pokryć, piór nie mam, chyba że gołębie oskubię. myślę nad brokatem, jakąś watką, może czymś innym. zrobię gumku, żeby można było założyć na ramiona i to powinno trzymać się dobrze. zresztą jest jeszcze week, jutro z adrianem pojadę to robić. czekam jeszcze na podpowiedzi ) Odpowiedz Link Zgłoś
semese Re: skrzydła anioła 17.12.05, 00:33 Ja wycięłabym skrzydła z kartonu w całości (tzn. złączone), a następnie okleiła nie folią (próbowałam, nie trzyma się na żaden klej) tylko białą bibułą - krepiną postrzępioną w piórka, warstwami. Wygląda to jak prawdziwe pióra. Na koniec wystarczy przymocować coś w rodzaju szelek na ramiona, najlepiej z białej gumy. W sumie, to lepiej je przypiąć na początku zszywkami. Życzę powodzenia Aniołowi Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
tataadriana Re: skrzydła anioła 18.12.05, 21:26 jeszcze raz dzięki. skrzydła powstały, na razie mają się dobrze. było przymierzanie, dziecko prawie odleciało )) zrobiłem z grubego kartonu, zgrzałem folią aluminiową zbrojoną powierzchnię, na krawędzie poszła wata. ładnie się to prezentuje. na powierzchnię dla dodania koloru przyjdzie rozpylony sztuczny śnieg. tylko życzyć udanych lotów. aniołom. Odpowiedz Link Zgłoś
tataadriana Re: skrzydła anioła 21.12.05, 18:37 już dziś po jasełkach mam trochę zdjęć. postaram się kilka wrzucić na serwer. oczywiście do obejrzenia pod adresem w stopce. Odpowiedz Link Zgłoś