Dodaj do ulubionych

formalności!!!

01.08.06, 12:49
za dwa tygodnie mam termin porodu i muszę szybko dowiedziec sie o
formalnosciach jakie musze zalatwic po narodzinach dziecka i ile mam na to
czasu, nie jestem mezatką samotnie bede wychowywac synka,chcialabym by
dzidziuś miał moje nazwisko, chce sie zabezpieczyc na wypadek gdyby tatusiowi
sie odmieniło i chciałby odebrac mi moje słoneczko, po tym człowieku mozna sie
wiele spodziewac ostatnio dowiedziałam sie ze nagrywa każda nasza rozmowe
telefoniczna w czasie ktorych robi z siebie anioła
Obserwuj wątek
    • mirabellka26 Re: formalności!!! 01.08.06, 12:56
      wiesz co ja jestem w podobnej sytuacji jestem w 32tc i też urodze synka, wiem że
      czas na zarejestrowanie dziecka w usc jest 7 dni, i jak chcesz aby dziecko mialo
      Twoje nazwisko to ojciec dziecka musi napisać podanie w którym napisze że zgadza
      sie na to, i do tego jezeli boisz sie że ojciec dziecka Ci go może zabrać,
      wówczas najlepiej jak złożysz do sądu pozew o odebranie praw rodzicelskich tatusiowi
      • katarzynasg Re: formalności!!! 01.08.06, 13:12
        o ile oczywiście ojciec pójdzie z Tobą do usc i przyzna się do dziecka. Jak
        pójdziesz sama to podasz tylko imię ojca a resztę możesz załatwiać sądownie... A
        na rejestrację malutkiego masz dwa tygodnie ja zarejestrowałam po 2 i nic się
        nie stało, nawet nie byłam tam osobiście tylko tatę mojego wysłałam z
        odpowiednim upoważnieniem i nie było problemów wrócił z atkem urodzenia....
        Ja byłam w troszkę innej sytuacji choć też od początku sama ale nie ma ojca więc
        nie muszę się przejmować czy mu coś aby nie odbije.... Fakt kasy nie mam z
        alimentów ale i bez tego sobie poradzę... Dziecko ma moje nazwisko i nie mamy
        dodatkoych problemów......
    • monika9920 Re: formalności!!! 01.08.06, 14:10
      Jeżeli nie jestescie malzenstwem to, zeby dziecko mial ojaca w akcie urodzenia
      to ojciec musi wyrazic zgode -np. przyjechac z toba do rejestracji, ze swoimi
      dokumentami.... w innych przypadkach po prostu rejestrujesz dziecko a w akcie
      wpisuja jako imie ojca - to co podasz, a nazwisko twoje.Zeby ojciec uzyskal
      prawa do dziecka musi wniesc sprawe do sadu o ustalenie ojcostwa.
      M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka