Dodaj do ulubionych

zadowolona z pracy komorników!

13.11.06, 09:00
Dziewczyny, pełen sukces! Tzn nie mowie hop, póki nie mam pieniędzy na
koncie, ale "tatuś" sie przestraszył( bo przyszło juz od komornika ze mu
zajmuje wynagrodzenie) i powiedział, ze spłaci mi cała kwote, wraz z
odsetkami i obiecuje ze bedzie placić regularnie tylko żebym wycofała od
komornika, zeby nast. almenty nie szły przez komornika! Wiedzialam ze pomoże-
jaka swietna terapia. Wczesniej nie mial nawet na raty- ktore mi sam
zaproponowal, a teraz sie nagle cała suma znalaza! Radze wam zróbcie to samo
jak macie podobny problem- to działa.
Ale w związku z tym mam pytanie. jakie macie doswiadczenia. Jak ma mi to
spłacić? Calosc przelać na konto komorników i oni przeleja na moje czy od
razu na moje a do komornikow ich opłate? I czy ja wtedy musze złożyć jakies
pismo, ze nie chce aby dalsze alimenty byly sciagane przez komornika czy jak
jest spłacona cala suma robi sie to automatem? Dodam ze we wniosku napisalam
o egzekucje zaległych alimentów i bieżących.
Obserwuj wątek
    • pelagaa Re: zadowolona z pracy komorników! 13.11.06, 10:01
      Mozesz napisac pismo o zawieszenie egzekucji komorniczej.
      Ale ja chyba bym tego nie robila wzgledem zaleglych alimentow. Dopiero jak
      dostaniesz cala kwote zaleglosci od komornika, zastanawialabym sie na Twoim
      miejscu nad zawieszaniem egzekucji komorniczej.
      Facem mial juz szanse na dobrowolnosc, wybral przymus.
      • oliwija Re: zadowolona z pracy komorników! 13.11.06, 11:38
        no właśnie u mnie to samo...... teraz dziwne ale sedzina to zaproponowała
        czyżby...... była w zmowie z exem
      • mama_ameleczki Re: zadowolona z pracy komorników! 13.11.06, 13:07
        i nie wiem czy on musi wpalcic to na konto komornika i komornik przysle mi czy
        on od razu moze wyslac mi a ja bede musiala zglosic komornikowi ze splacil dług
        i on wtedy bedzie musial jeszcze komornikowi zapłacić jeszcze 15% chyba.
    • elaw2 Re: zadowolona z pracy komorników! 13.11.06, 12:14
      Ameleczko! Nic nie wycofuj! Jak zadziała komornik, pieniądze będziesz dostawać
      regularnie, te zaległe też. A wycofasz to facet się rozmyśli. Przerabiałam taki
      scenariusz z byłym. Przez dwa lata nasze dziecko pieniędzy od taty nie
      widziało. Dopiero komornik pomógł. I też na początku, po prośbach exa
      zawiesiłam egzekucję alimentów. I guzik, wciąż prosił o wyrozumiałość tata
      kochany. Drugi raz poszłam i już nie było zmiłuj się. Za dwa dni zaległe
      alimenty miałam na koncie. Czego i Tobie życzę.
      • mamatoomaszka Nie wycofuj!! 13.11.06, 12:50
        Jesli ojciec posuwa sie do takiego lekcewazenia dziecka, jego potrzeb i Ciebie,
        ze musisz isc do komornika, to juz nigdy nie bedzie sie zachowywal lepiej,
        wybacz, ale to jest nieprzyzwoity czlowiek i ojciec oraz ex. Wiec nie wycofuj,
        bo znow bedziesz miala ten sam problem z nieplaceniem. Sama widzisz, ze ma
        pieniadze, skoro sie znalazly ze strachu przed komornikiem, wiec tatus nie
        placil, bo ...nie chcial, a nie nie mogl! Nie daj sie nabrac!! Mysle , ze 99,9%
        matek, ktore daly sie na takie obiecanki nabrac swoim ex, zaraz tego pozalowaly.
        • mama_ameleczki Re: Nie wycofuj!! 13.11.06, 13:04
          tzn on teraz bieżące placi, niespłacal tylko zaleglych(bo sad na sprwie w
          sierpniu zasadzil mi od stycznia- bo wtedy nie placił) chodzilo mi o
          sciagniecie tych zaleglych ale napisalam we wniosku tez o biezace na wypadek
          gdyby chcial mi zrobic po zlosci i przestal placic wogole bo ost przestal sie
          zupelnie kontaktować. Nie mam zamieru wycofac od komornika przed splata dlugu
          tylko wterdy kiedy ureguluje mi do listopada. Ale chodzi o to ze jak juz nie
          bedzie mial dlugu zeby nast. biezace alimenty nie szły juz przez komornika.
          Nie wiem czy troche nie namieszalam ale mam nadzieje ze zrozumieciewink
          • mamatoomaszka Re: Nie wycofuj!! 13.11.06, 13:30
            Rozumiemy, rozumiemy, ale moim zdaniem, jesli wycofasz zaraz zacznie narastac
            dlug powstaly z nieplacenia albo niedoplacania biezacych alimentow. Sami
            komornicy radza nie wycofywac, jasne, ze maja z tego sciagania profity, ale
            mnie mowil komornik, ze moge oczywiscie wycofac, ale i tak za jakis czas do
            niego wroce i niestety mial racje. A wyjatki, jak wiadomo, zdarzaja sie bardzo
            rzadko!
    • mafema Nie wycofuj 13.11.06, 13:41
      Ja też radzę nie wycofywać. Chciałam dać ojcu dziecka szansę, więc część
      alimentów zostawiłam do egzekucji komornikowi, a pozostałą część pozwoliłam
      płacić dobrowolnie. Pieniądze od komornika wpłynęły przed terminem, a od
      tatusia... zgadnij!!! Mimo to, kiedy nie chciałam całkowicie zrezygnować z
      komornika - ocjciec dziecka straszył mnie sądem (postępowanie
      przeciwegzekucyjne). W końcu znalazł sposób, wpłacił komornikowi kaucję za 6 m-
      cy, więc komornik zawiesił egzekucję z urzędu, ale jest zabezpieczenie: jeśli
      przestanie płacić, dostanę pieniążki z kaucji. Dbajmy o siebie i własne dzieci,
      bo nikt inny tego nie zrobi.
      • mama_ameleczki Re: Nie wycofuj 13.11.06, 17:03
        ale przeciez zawsze moge znowu złożyć jak bedzie cos nie tak. teraz już bedzie
        wiedzial,ze zawaham sie znowu złożyc do komornika wrazie co. bo teraz to myslal
        ze tylko tak gadam i ze jak zwykle bede wierzyć w jego klamstwa w
        nieskończoność- przeliczył się.
    • mama_ameleczki wpłacił 14.11.06, 12:19
      Dzwoniłam do komornika. cala kwota została dzisiaj wpłacona, do 7 dni pieniadze
      bedą na moim koncie! Jak dobrze ze sie zdecydowałam oddac sprawe do komornika.
      Inaczej splacałbym mi to 3 lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka