Dodaj do ulubionych

jestem zmęczona

09.12.06, 11:24
jestem samą mamą, czuję się zmęczona, każdy dzień podobny, ciągła opieka nad dzieckiem... na dodatek mam studia, ale nie za bardzo
wyrabiam się z nimi, i stresuje się tym, nie mam włascwie czasu na jakieś przyjemności tylko dla siebie, ciagle z dzieckiem, i
mam jeszcze wyrzuty, że tak jest, czy to źle na dziecko nie wpływa...
Obserwuj wątek
    • ybarra70 Re: jestem zmęczona 09.12.06, 12:15
      witaj ja też jestem czasami zmęczona mimo że mam pomoc rodzicow, ale nie wiem
      co jest lepsz ponieważ czuje sie w pewnym stopniu ograniczona zawsze słysze jak
      juz mam jakies przyjemnosci tylko dla siebie NIE KOSZTEM DZIECI a ja nic
      takiego złego nie robię i na pewno nie ich kosztem.Ja przecież jeszcze chcę życ
      i funkcjonować jak czlowiek i kobieta ito mnie strasznie męczy i czasami zle
      nastawia w stosunku do dzieci i właśnie stad moje wyrzyty sumienia
      • jufalka Re: jestem zmęczona 09.12.06, 21:50
        Mi też pomagają trochę rodzice, ale wtedy ja się przygotowuje do studiów, hm ja też czuję się podobnie z ich pomocą, też podobne teksty słyszę np miałam niezłą depresję i zaczęłam chodzić do psychologa, żeby chociaż pogadać, a moja matka na to, że tylko myślę o własnej d..., a przecież to w dużej mierze robię dla dziecka... rozumiem co czujesz... musimy ciągle zajmować się dziećmi, nie możemy często nawet odpocząć, ciągle do dyspozycji... nie dzielimy tego z partnerem, stąd możemy czuć do dzieci te negatywne uczucia, choć to nie ich wina...
    • ona_niepokorna Re: jestem zmęczona 09.12.06, 14:28
      jufalka napisała:

> jestem samą mamą, czuję się zmęczona, każdy dzień podobny, ciągła opieka nad dz
      > ieckiem... na dodatek mam studia, ale nie za bardzo
      > wyrabiam się z nimi, i stresuje się tym, nie mam włascwie czasu na jakieś przyj
      > emności tylko dla siebie, ciagle z dzieckiem, i
      > mam jeszcze wyrzuty, że tak jest, czy to źle na dziecko nie wpływa...

Rozumiem Cię doskonale...też jestem samotna.......zmęczona i mam czasami dośc.
      Najbliższą rodzinę mam 300 km stad crying, więc u mnie wyjście samej gdzieś graniczy
      z cudemcrying
      Trzymaj się jakoś...a ile ma Twój dzieciaczek?
      Pozdrowionka
      B
      • jufalka Re: jestem zmęczona 09.12.06, 21:34
        ma ponad 5 miesięcy, dobrze wiedzieć, że nie tylko ja... Wy też się trzymajcie...
        • jarena2 Re: jestem zmęczona 09.12.06, 23:18
          No właśnie, nasze życie to nasze dzieci, żyjemy dla nich, praktycznie nie mamy
          swoich 5 minut, i wiecie co jest najgorsze w tym wszystkim, że za chwilę
          dzieci dorosną, odejdą z domu, a my zostaniemy z niczym, bez własnego życia.. I
          co wtedy dalej?
          • ona_niepokorna Re: jestem zmęczona 10.12.06, 09:01
            jarena2 napisała:

> No właśnie, nasze życie to nasze dzieci, żyjemy dla nich, praktycznie nie mamy
            > swoich 5 minut, i wiecie co jest najgorsze w tym wszystkim, że za chwilę
            > dzieci dorosną, odejdą z domu, a my zostaniemy z niczym, bez własnego życia.. I
            >
            > co wtedy dalej?

Tego najbardziej się boję ...mój synek ma 6 lat...nie potrzebuje mnie już tak
            bardzo.....strasznie się boję że będę sama......że nigdy nie będę miała
            rodzinki, nie będę szczęśliwacrying((. Strasznie mi źle samej......radzę sobie
            doskonale........ale brakuje mi ciepła , rozmów i po prostu bycia z ta drugą osobącrying

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka