Dodaj do ulubionych

mieszkanie??????

15.02.07, 13:51
Witam.
Tak sobie ostatnio tu poczytuję i co jakiś czas któraś Mama mówi że kupuje
mieszkanie. Dziewczyny jak Wy to robicie, że stać Was na mieszkanie? gdzie
pracujecie?
Mnie od dłuższego czasu męczy ten problem i poprostu nie widzę żadnego wyjścia
z tej sytuacji, oczywiście braku swojego mieszkania...
To tak mnie przygnębia że odechciewa mi się wszystkiego...
Pozdrawiam Was
Obserwuj wątek
    • anetina Re: mieszkanie?????? 15.02.07, 17:10
      wysokie alimenty !?
    • ybarra70 Re: mieszkanie?????? 15.02.07, 17:13
      Witam Cie Zyta4 nie odpowiem Ci na Twoje pytania,poniewaz jestem w podobnej
      sytuacji co Ty i tez bym chciała zeby mi na nie ktos odpowiedział.Mam dwoje
      dzieci pracuje i rzecz jasna mieszkam z rodzicami i mimo mojej pracy i jakiegos
      tam odkładania kasy nie stac mnie na własne M i często z tego powodu dopadają
      mnie cieżkie dni i nic na to nie moge poradzic,złozylam wniosek w urzędzie ale
      tam sie czeka ok.8 lat na rozpatrzenie,wiec kanał.Dlatego zostało mi czekanie
      na szczęśliwy zbieg okpliczności albo na jakis łut szczęścia.Goraco Cię
      pozdrawiam i zyczę nam duzo optymizmu,że bedzie lepiej i cos sie zmieni.
    • mamaice Re: mieszkanie?????? 15.02.07, 23:43
      Hej ,ja mam taki zamiar ale moze zaczne od tego ze jak mieszkalismy z ex to
      mielismy wspolne nasze ,ja jakis wklad wiec jak odeszlam dostalam swoja czesc
      do ktorej dokladam jest mi latwiej .
      Druga sprawa to taka ze nie mieszkam w Polsce a tu gdzie mieszkam sa wysokie
      dotacje na dziecko +alimenty stale ktore placi panstwo a zsciaga z exa pensji
      wiec nie ma tu wyboru placi i koniec bo to sie dzieje automatycznie co
      miesiac . Trzecia, mam bardzo dobra prace wzglednie zarabiam wiec jestem
      wstanie odlozyc ale tez musze z czegos zreygnowac wiadomo cos za cos .
      Zycze Ci abys kupila wymarzone katy smile))!
      • mamaice Re: sorki za literowki 15.02.07, 23:47
        • magda336 Re: sorki za literowki 16.02.07, 11:13
          TBS, pod wrunkiem że masz sensowne dochody i alimenty. PKO i BPH dają kredyty
          pod takie mieszkania, ale potem i spłata kredytu i większy czynsz. Ale we
          Wrocławiu, mieszkanie 50m to 60 tys a 40 m to około 45tys. Ja na razie nie
          zarabiam yle że mogę sobie na to pozwolić, ale mam nadzieje że kiedyś...
          • madziulec Re: sorki za literowki 16.02.07, 11:33
            TBS nigdy nie bedzie wlasny....
            A koszt czynszu jest mniej wiecej na poziomie raty kredytu...
            • magda336 Re: sorki za literowki 16.02.07, 11:43
              nieprawda, moi znajomi maja mieszkania w TBS i płacą za 56 m mieszkanie 600 zł,
              bez mediów, za własne zapłacili by 350- 400, to oczywiście jest więcej ale nie
              tyle co piszesz, jeśli chodzi o własność to prawda, choć myślę ze za parę lat
              to sie zmieni, a sprzedać można to sie nawet jakos nazywa w tej chwili nie
              pamietam Jest to szansa na kąt lepsza niz wynajem, poza tym nie każdy ma
              zdolność kredytowa na 200 tysiecy, myślę nawet że niewiele samotnych mam ma
              takową.
              • madziulec Magda 336 16.02.07, 12:03
                Problem, ze prawo nie dziala wstecz, wiec ci co teraz kupuja mieszkania w
                TBS-ach nie beda mieli do nich praw i prawdopodobnie nie beda mieli mozliwosci
                wykupienia tych mieszkan, chyba ze na podobnych warunkach jak obecnie komunalne
                (czyli preferencyjnych od panstwa).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka