Dodaj do ulubionych

Przepraszam ! Pomyslilam Fora

02.06.03, 15:44
Tak. Myslalam , ze tu jest forum osob samotnie wychowujacych dzieci .
Ktore bede tu mogly sobie pogadac , opowuiedziec o swoich klopotrach...
Ale chyba popelnilam koleosalna pomylke!!!
Na tym forum obraza sie matki ..
No cuz.
Pomylki sie zdazja..
Ide poszukac samodzielnyech mam.. Bo tu dominuje chyba obecne pratnerki i ich
wizja swiata!

Pozdrawiam
Mag
Obserwuj wątek
    • aagacia Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 02.06.03, 15:47
      ok mag
      lepiej sie czujesz?
      forum ma to do siebie ze powinno sie na nim dyskutowac.myslalam ze jezli
      przedstawie ci druga strone to sprobujesz cos zrozumiec.a moze twoj byly ma
      taki stosunek do ciebie bo tez go atakujesz i grozisz ze nie bedzie mogl sie
      widywac z dzieckiem..?
      nigdy nie kogo tu nie obrazilam i nie obraze.
      a forum to nie samotna tylko samodzielna.
      bez sensu te klotnie
      uciekam
      • mag_p Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 02.06.03, 15:55
        Nie groze i od poczatku rozstania czesto widuje dziecko.
        A czy usiluje gop zrozumiec...
        A zastanwoilas sie czy on prubuje zrozumiec mnie?
        Zreszta teraz zostalo miedzy nami tylko dobro dziecka. My juz nie musimy sie
        rozumiec.
        I nigdy nie grozilam mu ze nie dam mu dziecka.
        Wrecz przeciwnie , udslyszalam ze jego ust mnostwo gruzb , ze znatsawi dziecko
        przweciwko mnie, ze mazrobi tak, ze maly bedzie odejdzie ode mnie. i mi mo to
        nie zadralam mu wizyt. Ani mimo to co opowiada dziecku o mnie.

Powiedz mi czehgo ja mam go rozumiec , czemu ja mam byc ulehgla...
        Moze bylamm za dlugo...
        MNie dam ani soba teraz zadzic , ani wmowic soebi , ze to moja winaq.
        Wystarczy. Wmawiano mi to przez ostatnie lata.
        naprawde starczy. Poczytaj spobie posty. Nie ma tam , ze matki sa krworzecze ,
        ze robia cos z zadrosci , ze posluguja sie dziecmi...
        To jest nie w porzadku. Nie wszystki. Ja nie obrazam obecnych partnerek. Choc
        moge miec zdanie na temat obecnej mojego mazea ale nie generalizuje
        Mag
        • mikawi Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 02.06.03, 16:02
          owszem mag, generalizujesz, piszesz że tu się obraża matki, gdzie się pytam?
          wskazywane jest jedynie to że różne są kobiety, różni faceci.
          jak rozumiem niektóre osoby nie powinny mieć wstępu na to forum? jeśli
          moderator przychyli się do twojego życzenia, zaloży blokadę i na forum będzie
          wstęp po akceptacji admina. Co ma być kryterium wstępu? nie-bycie-drugą-żoną?
          • mikawi Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 02.06.03, 16:05
            p.s.
            i owszem mag, pomyliłaś...
            pomyliłaś FORUM z Towarzystwem Wzajemnej Adoracji
            • mag_p Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 04.06.03, 09:55
              Nie mikawi - nie myslalam , ze jest to towarzystow wzajemnej adoracji. Ale
              miejsce dla samodzielnych matek.
              A nie miejsce gdzie "druga" moze wywalic sowje frustracji i opinie.
              I raczej nie oczekiwalam , aby Ona pokazywala mi jak powinnam sie zachowywac
              itdd.

Ty uwazasz , ze masz prawo bronic swojej rodziny. Mi to prawo odbierasz...

Mag
              • naturella Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 04.06.03, 10:02
                Mag, dotąd Cię rozumiałam, ale teraz wydaje mi się, że Ty na siłę chcesz
                wywołać konflikt. Przestańcie już. Tyle się pisze na tym forum, że wszystkie
                jesteśmy kobietami i że mamy się wspierać, w wątku obok toczy się sympatyczna i
                merytoryczna dyskusja, a Tutaj ciągle swoje. Pax, dziewczyny, pax!
                • mag_p Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 04.06.03, 10:33
                  Zgoda . nie ciagne tego dluzej.
                  Mag
        • aagacia Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 02.06.03, 16:08
          mag i o to chodzi zeby nie generalizowac !przeciez to ze ty jestes byla a ja
          druga nie znaczy ze jestes beznadziejna osoba-wrecz przeciwnie bogatsza o
          sporo dosawiadzczen mozesz stac sie ciekawym partnerem.tylko nie grom tak
          wszystkich bo to przykre. co do twojego meza juz powiedzialam ze po prostu
          mialas pecha..naprawde nie wszedzie tak to wyglada.i nie chodzi o uwielbainie
          sie z bylym tylko takie normalne ludzkie stosunki.zwlaszcze ze duzo was laczylo
          laczy i zawsze bedzie laczyc bo macie dziecko.
          pozdrawiam i zycze jak najlepsych stounkow z bylym.jesli to rzeczywiscie jego
          wina to niech w koncu zmadrzeje..
          pozdrawiam serdecznie
    • edzieckokarenina Re: Przepraszam ! do obecnych 02.06.03, 19:04
      cześć dziewczyny,
      a ja mam takie pytanie do obecnych-tylko się nie obraźcie,poważnie podejdźcie
      do tego pytania...
      otóż naszły mnie takie refleksje-to forum nosi nazwe Samodzielna
      mama,wiadomo,że chodzi tu o matki samotnie wychowujące dzieci,a nie o matki
      będące w związkach bez ślubu i zaglądające tu z ciekawości(?),
      ja nigdy bym tu nie zajrzała gdybym nie miała doświadczeń jako samotna matka.
      Więc zastanawiam się nad Waszymi motywacjami zaglądania tu(i wypowiadania
      się,bądź nie).
      Wydaje mi sie,ze zaglądacie tu,ponieważ jesteście obecnie w związku z
      facetem,który zostawił już w przeszłości kobietę z która był i z któa miał
      dziecko/ci.Może obawiacie się (świadomie lub nie),że historia może się
      powtórzyć?-tym razem z Waszym udziałem.Przecież napewno zdajecie sobie sprawę
      z tego,ze tamten związek też był kiedyś szczęśliwy,że się kochali,mieli
      wspólne plany itp.Cokolwiek by teraz Wasz partner nie opowiadał na temat
      tamtego związku i byłej-a zakłądam,że wypowiadają się dobrzesmile

• mamaadama4 Re: Przepraszam ! do obecnych- do edzieckokarenina 02.06.03, 19:32
        mam pytanie - czy uja mogę wg twojego kryterium zaglądać na to forum czy nie?
        1. Pięć lat wychowywałam samotnie córkę.
        2. Od 1,5 roku jestem drugą żoną.
        Jak więc widać mam doświadczenie z bycia samotna matką a jednocześnie znam tez
        tę "drugą stronę".
        danka
        • mamaadama4 Re: Przepraszam ! do obecnych- do edzieckokarenin 02.06.03, 19:36
          Sorry, za szybko nacisnęłam. Odpowiem dlaczego tu zaglądam. Bo ja
          jestem "czytacz" nałogowy. Zaglądam również na adopcję, etatę, Polonię i
          niepłodność. Żadnych podtekstów tu nie ma. A to czy ludziom się razem uda nie
          zalezy od tego czy są w mieli jedną, pięć, siedem żon czy mężów, ale od tego co
          jest między nimi.
          danka
          • aagacia Re: Przepraszam ! do obecnych- do edzieckokarenin 02.06.03, 20:59
            ekarenina to wszystko by bardzo uproscilo gdybysmy tak myslaly-ze skoro jedno
            malzenstwo sie rozpadlo to w drugim na pewno mu nie wyjdzie.ja mysle ze
            wyjdzie bo jest bogatszy o wiele doswiadczen i ma swiadomosc tego ze drugi raz
            nie moze sie pomylic..dziwne ze tak myslisz...moze wiaze sie to z twoim
            doswiadczeniem...moze twoj partner nie jest w stanie stworzyc nastepnego
            zwiazku.i znowu powtarza sie to samo, ze wszystko zalezy od danej stuacji i od
            czlowieka..
            zagladam tu bo czasem moge poradzic, czasem moge znalezc odpowiedz na moje
            pytania.i wlasnie dlatego ze nie mam slubu bo jak napisalam juz wyzej to
            stwarza wiele podobnych problemow do tych ktore maja samotne matki.to smieszne
            co mowisz ze zagladamy tu ze strachu..ja sie nie mam czego bac-wiem ze kocham i
            jestem kochana.jesli mam problem rozwiazuje go sama z moim niemezem.jesli mnie
            cos gnebi mowie mu o tym..wogole sugestia tego ze zagladamy tutaj zeby komus
            dogryzc czy komus zrobic przykrosc jest naprawde co najmniej dziwna..
      • mikawi Re: Przepraszam ! do obecnych 03.06.03, 09:27
        ja zaglądam, bo: 1. tak jak mamaadama często zaglądam na różne fora, 2. bo
        czasem się przydam radząc coś, 3. bo czasem wywołam dyskusję, 4. bo chciałam
        poznać motywy działań pierwszej żony, której postępowanie jest czasem dla mnie
        i mojego partnera zupełnie niezrozumiałe 5. bo też znam problem bycia
        samodzielną "mamą"
      • domali Re: Przepraszam ! do obecnych 03.06.03, 09:44
        Tak, często zaglądam tu z ciekawości... Bo chcę na przykład wiedzieć, czy nasze
        doświadczenie z byłą żoną mojego męża jest ewenementem, czy podobnie zachowują
        się inne byłe żony.
        Nie boje się rozpadu mojego małżeństwa, choć nikt nigdy nie da nikomu
        gwarancji... Wiele razy przekonałam się o sztywności zasad mojego męża jeśli
        chodzi np o wierność, więc nawet jeżeli kiedyś coś nam się nie uda, to nie
        dlatego, że rzuci mnie dla innej etc
        Wiem, że kiedyś pierwsze małżeństwo męża było szczęśliwe, choć nie długo, a
        wiem to nie od męża, tylko np od samej jego byłej żony.... Tyle że ona myślała,
        że to, że mąż ją kocha sprawi, że nie będzie reagował na jej zachowanie.
        Opamiętała się, gdy podjął ostateczną decyzję o rozstaniu... ( mnie jeszcze
        wtedy nie znał, żeby nie było wątpliwości...)
        A wracając do wchodzenia na to forum przez mężatki, czy niesamotne, czy ktoś
        zabrania mamom wejścia i wypowiedzi na eTacie??? Dominika
    • dorka_mama_jakubka Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 03.06.03, 09:35
      Dziewczyny Samodzielne Kochane
      proszę Was nie przesadzajcie. Przecież to nie jest żadne getto czy jakiś
      zamknięty klub. Nie możemy się tak zamykać i nie pozwalać nikomu oprócz nas się
      wypowiadać.
      A że każdy ma jakieś tam poglądy w zależności od sytuacji życiowej to chyba
      dobrze że możemy poznać doświadczenia innych.My też przecież możemy kiedyś być
      tymi drugimi.
      Ja np bardzo chciałabym żeby jakiś facet od czasu do czasu przedstawił swoją
      opinię na któryś z postów.Chciałabym wiedzieć jak i co odpowiedziałaby ta druga
      strona.Poza tym oni jacy by nie byli mają czasami zdrowsze i dużo bardziej
      logiczniejsze podejście do niektórych spraw niż my.

Korzystajmy z opini innych osób, przedstawiajmy swoje i szanujmy siebie
      nawzajem bo nie wiadomo co nam się może przytrafić w przyszłości.

dorka
      • edzieckokarenina Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 03.06.03, 10:19
        cześć,
        dzięki za odpowiedzi-naprawdę interesowały mnie Wasze motywacje-nic ponad to,
        wcale nie chce wprowadzać jakiś kryteriów które należy spełniać,żeby wejść na
        to forum(np.włąśnie to że sie jest,czy było samotną matką)smilebyłoby to bez
        sensu i nie mam takich uprawnień-hehe
        Kazdy może wejść na jakie tylko chce forum i udzielać się,bądź po prostu
        czytać i na tym to powinno przecież polegać
        ale faktem jest,że wchodzimy tylko na fora,które nas w jakiś sposób interesują.
        Ja np.też zaglądam na inne fora,gdzie jestem tylko tzw.czytaczem-ale nie są to
        fora dyskusyjne o samochodach,czy majsterkowaniu
    • edzieckokarenina Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 03.06.03, 11:06
      A tak "na marginesie" tu piszą osoby,które naprawdę przeżywają/przeżyły
      życiowe tragedie.Zostanie samotną matką raczj rzadko jest świadomym
      wtborem,często facet oprócz tego,że odchodzi nie chce mieć też nawet
      finansowych zobowiązań(piszę to nie tylko na podstawie mojego dotychczasowego
      doświadczenia z ex).I dlatego tu piszemy,żeby się wyżalić i poradzić, a często
      jest tak ,że wtedy "obecne" zamiast nam poradzić cokolwiek(nie mówię,że
      głaskać) zaczynają nam uświadamiać,że sa też wredne samotne matki.Wiadomo-są
      różni ludzi,różne sytuacje-ale jaki ma sens pisać,że są złe byłe-włąśnie
      byłęj,która pyta np.o alimenty?To chyba jakiś sposób niektórych obecnych na
      wyładowanie własnych frustracji.
      I wogóle jak można pisać coś takiego:
      "tak jak napisała naturella - wiadomo, że różne są byłe żony, są również
      między
      nimi takie, które tak czy siak żerują na fakcie posiadanie dziecka i traktują
      je jak kartę przetargową. Cieszy mnie fakt, że ty do nich nie należysz".
      (mikawi)

"pewnie, losu nie znam, ale znam siebie i wiem, że nie będę pasożytem
      żerującym
      tylko na fakcie urodzenia dziecka facetowi"(mikawi)

"mag i o to chodzi zeby nie generalizowac !przeciez to ze ty jestes byla a ja
      druga nie znaczy ze jestes beznadziejna osoba-wrecz przeciwnie bog
      atsza o
      sporo dosawiadzczen mozesz stac sie ciekawym partnerem"(aagacia)

Jak można nawet tak pomyśleć,że ktoś "robi sobie dzieci" żeby się życiowo
      ustawić...Boże...A wypowiedzi aagaci trącają sarkazmem
      • aagacia Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 03.06.03, 11:13
        karenina juz mi po prostu brak slow i nie mam sily dalej dyskutowac.szkoda ze w
        ten sposob odczytujesz moje opinie.nie chcesz, nie korzystaj z moich rad.moze
        znajda sie takie mamy ktore jednak beda chcialy skorzystac.mozesz dodac mnie do
        swojej listy nieprzyjaciol-nie bedziesz wtedy musiala czytac tego co pisze.i
        juz po sprawie
      • mikawi Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 03.06.03, 11:19
        jak można PISAĆ coś takiego? ja się zastanawiam jak można tak ŻYĆ? bo mnie się
        to w głowie nie mieści, a właśnie z taką kobietą mamy do czynienia
        • edzieckokarenina Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 03.06.03, 11:29
          piszcie co chcecie-na tym to polega,
          żadnej listy nieprzyjaciół nie mam,więc nie mogę Cię do niej aagacia dodać
        • ika_edziecko Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 04.06.03, 10:42
          mikawi napisała:

> jak można PISAĆ coś takiego? ja się zastanawiam jak można tak ŻYĆ? bo mnie
          się
          > to w głowie nie mieści, a właśnie z taką kobietą mamy do czynienia

A ja się zastanawiam, jak można tak GENERALIZOWAĆ.
          To, że z taką właśnie masz do czynienia nie daje ci prawa wyzywania nas
          wszystkich od pasożytów.
          Opanuj się - chociaż tyle, bo nie sądzę, by przeprosiny przelazły ci przez
          gardło.
          • mikawi Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 04.06.03, 10:45
            wybacz, ale nie nazwałam żadnej z was pasożytem, napisałam, że SĄ jedynie takie
            kobiety, za to mam przepraszać?
            • ika_edziecko Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 04.06.03, 10:51
              mikawi napisała:

> wybacz, ale nie nazwałam żadnej z was pasożytem, napisałam, że SĄ jedynie
              takie
              >
              > kobiety, za to mam przepraszać?

Pokaż mi, gdzie w tamtym zdaniu znalazło się "są takie kobiety"?
              Nie - napisałaś to tak, że brzmi jak twój pogląd na wszystkie kobiety samotnie
              wychowujące dzieci.
              Jasne, nie wiesz, za co miałabyś przepraszać - zdziwiłabym się, gdybyś napisała
              coś innego.
              • mikawi Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 04.06.03, 10:53
                cieszę się, że cie nie zawiodłam smile
                • ika_edziecko Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 04.06.03, 10:56
                  mikawi napisała:

> cieszę się, że cie nie zawiodłam smile

Gratuluję poczucia humoru.

W życiu wszystko do człowieka wraca.......
                  • mag_p Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 04.06.03, 11:19
                    Ika - nie dasz rady. Mikawi widzi tylko co MY robimy zle. Nie widzi sowjej
                    stroniczosci, tego ze genralizuje. ..
                    Nie wygrasz z Nia. Ona postanowila , ze ma racje i koniec...

Mag
                    PSTak to ja zla paskudna baba, bo po rozwodzie nie umarlam i jeszcze smiem
                    bronic praw dzieck.
                    • naturella Re: Przepraszam ! Pomyslilam Fora 04.06.03, 11:26
                      Dziewczyny, przestańcie, proszę was. Uznajmy, że każda z nas ma inne przeżycia,
                      które rzutują na postrzeganie drugiej strony. I nie próbujmy się nawzajem
                      przekonywać ani przypinać sobie łatek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka