09.09.09, 20:39
Jak wyglądają rosnące kły? Robi się najpierw takie uwypuklenie na dziąśle? Bo
Maksiowi coś rośnie napewno bo jest nieznośny i płacze nocami.
I właśnie widać takie uwypuklenia tam gdzie kły ale się nic jeszcze nie
przebiło. Ale wygląda to conajmniej dziwnie..
Obserwuj wątek
    • karolinamb Re: Kły 09.09.09, 21:01
      Rosnące kły wyglądają mniej wiecej tak samo, jak rosnące inne zęby.
      Może być takie uwypuklenie jak piszesz.
    • mika_p Re: Kły 09.09.09, 21:11
      A ma juz siekacze i czwórki? Bo planowo kły wybijają się jako trzecia grupa.
      • pikka6 Re: Kły 09.09.09, 21:28
        Wyglądają tak jak piszesz... tzn tak mi się wydaje bo mój ma właśnie takie...
        tylko że on nie ma jeszcze żadnego zębola i wyłażą właśnie chyba te.

https://lilypie.com/pic/2009/08/19/nJFf.jpghttps://lb1m.lilypie.com/vIhSp2.png
      • leneczkaz Re: Kły 10.09.09, 07:54
        Ma jedynki górne i golne. Całę gęboszcze obszukane i nic na dole na 100% a na
        górze dwójka ominięta i wieeeeeeelkie uwypuklenie przy obydwu kłach.

W nocy dziś pobudki z krzykiem co godzine lub 30 min. więc ząb napewno. Chodzi z
        palcem w buzi jak zgubi smoka, a jak go ma to nie wypuszcza nawet kilka godzin.
        Tempke ma lekko podwyższoną..

Niech one się już przebiją crying
    • darolisek Re: Kły 10.09.09, 08:33
      U nas wygląda to tak samo W tym miejscu przebijaja białe uwypuklenia Wygląda to jak ząb tylko jeszcze jest schowany w dziąsełku Mała jest marudna, wszystko wkłada do buzi, śpi niespokojnie a wieczorami coraz częściej musimy jej dawać paracetamol czy czopek bo płacze i nie chce zasnac Tylko że u nas jest to o tyle dziwne, że nie mamy jeszcze wogóle ząbków i te pójdą jako pierwsze Pozdrawiam smile
    • magda8528 Re: Kły 10.09.09, 11:16
      moja też ma takie uwypuklenia od kilku miesięcy (chyba od ośmiu?). nawet teściowa potwierdziła, że uwypuklenia są, ale nie wróży szybkiego wyjścia tych zębów wink rzeczywiście pierwsze wyszły trzy jedynki dwa miesiące temu, a miesiąc temu jedynka z dwójką, a te jakby białe uwypuklenia nadal są i nic się z nimi nie dzieje smile
      ale wiadmo każde dziecko jest inne i może Twojemu synkowi rosną te zęby. a może jakiś inne dopiero co zaczynają się przebijać? ja dwójkę zobaczyłam dopiero jak wyszła big_grin byłam przekonana, że tylko jeden ząb idzie, a tu dwa na raz.
    • beliska Re: Kły 10.09.09, 12:06
      Trójki z reguły bardzo długo się wybijają. Po czwórkach. To, że jest zgrubienie na dziąśle nie oznacza, że trójki wyjdą teraz, ale oczywiście mogą.
      • leneczkaz Re: Kły 10.09.09, 14:56
        Włąśnie mi chodzi, że to nie uwypuklenia mówią o zębach tylko zachowanie syna
        (jak przy 4 poprzednich tylko z większym nasileniem...), ale właśnie nie wiem
        jakie, bo dwójek nie widać a kły górne się mocno odznaczają...

Ehh.. Taki biedny on sad
        • magda8528 Re: Kły 10.09.09, 15:24
          tak jak pisałam u Joasi też dwójek nie zauważyłam, dopiero jak się przebiły.
          pewnie żele, czopki, herbatki uspokajające i inne pierdoły na niego nie
          działają.... skąd ja to znam...
          • leneczkaz Re: Kły 10.09.09, 20:20
            Żel działa z 15 min. Przeciwbóloce też z chwilkę. Viburcol wogóle indifferent
    • 0-jus-tyna Re: Kły 10.09.09, 20:58
      To na pewno nie kly ( jezeli oczywiscie masz na mysli 3). Pewnie
      dwojki wyrzynaja sie dwie na raz. "KLy" wyrzynaja sie po trzonowcach
      czyli po 4 ach Mojemu wyrzynaja sie naraz gorna jedynka(druga juz
      jest) i dwie gorne dwojki, wiec Cie rozumiem , jeczenie ,
      marudzenie .....ech

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka