anetaldz 15.10.09, 10:00 Witam wsztstkie Mamy! Chcę w niedługim czasie zakupuić dla dziecka krzesełko do karmienia. jet wiele firm ale nie wiem na które się zdecydować. Możecie mi coś polecić? pozdrawim Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoshi25 Re: krzesełko do karmienia 15.10.09, 10:14 Mamy takie www.allegro.pl/item761168627_krzeselko_karmienia_stolik_jak_baby_care_3kol.html i zobaczymy jak się będzie sprawować. Mała jeszcze nie siedzi,ale mocno próbuje więc za chwile mam nadzieję,że krzesełko będzie w użytkowaniu. Znajomi mają właśnie takie i sobie chwalą. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: krzesełko do karmienia 15.10.09, 10:39 A ja kupiłam uzywane babyono, ale chyba niedługo się pozbęde tego koszmarka i kupię zwykłą antilopę w ikei, jest mała, zgrabna, ma ładny prosty design, te co mam to wielkie pomarańczowe paskudztwo, słuzy dziecku tylko do jedzenia a zajmuję pół mieszkania i straszy swoim wyglądem, kupiłam bo trafiło się tanio za 100zł. Polecam krzesełka ikea, ładnie, tanie i praktyczne Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: krzesełko do karmienia 15.10.09, 11:32 my mamy najprostsze z ikei i jest ok www.cookiemag.com/images/gear/2007/08/geit02_highchairs.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: krzesełko do karmienia 15.10.09, 11:39 z najprostszych to tez polecam ikee, z "wypasionych" Bebe Comfort Woodline esklep.babyfant.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=1088h Odpowiedz Link Zgłoś
marta-zs Re: krzesełko do karmienia 15.10.09, 12:13 Jeśli masz mało miejsca i wolne krzesło przy stole dla dziecka to polecam takie krzesełko-link korzystam z niego od paru miesięcy i jest super Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: krzesełko do karmienia 15.10.09, 13:58 ja mam takie i jestem bardzo zadowolona allegro.pl/item773600836_kompaktowe_krzeselko_coco_espiro_granat.html Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: krzesełko do karmienia 15.10.09, 16:14 Ja niezmiennie jestem fanka Tripp trapp Stokke. Masywne, drewniane, ale wyglad ma "lekki", bardzo prosta budowa i swietnie zaprojektowana regulacja wysokosci i GLEBOKOSCI sprawia, ze krzeselko jest bezpieczne, pasuje do mebli (przysuniete do stolu jest niemal niewidoczne), bardzo latwo je umyc, jest super wygodne i sluzy przez wiele lat. Kosztuje sporo, ale biorac pod uwage, ze mlody siedzi na nim kazdego dnia od 5 lat, a ja z mezem tez sobie lubimy na nim posiedziec, to przeliczajac cene na dlugosc uzytkowania byl to nasz najlepszy zakup dla mlodego do tej pory. Wszystkie skladane cuda z "ceratowa" tapicerka ani troche do mnie nie przemawiaja. Niby skladane dla oszczednosci miejsca, ale rozlozone sa strasznie wielkie, wielu 2-latkow juz sie w nich nie miesci, a jednak na dorosle krzeslo sa za mali. Dzieki stokke dziecko w kazdym wieku moze jesc przy wspolnym stole, wygodnie, bezpiecznie, z prostymi plecami. Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: krzesełko do karmienia 15.10.09, 17:12 tez myślałam o stokke, ale nie mamy stołu, tzn. mamy, ale na razie tylko w wersji balkonowej, czyli nie całorocznej, a wiec potrzebny był blat. Woodline jest o podobnym koncepcie, podobno ma wystarczyć do 10 lat. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia-4 Re: krzesełko do karmienia 15.10.09, 17:00 My mamy takie,jest baardzo ok! allegro.pl/item770857670_fisher_price_precious_planet_krzeselko_s_k.html co do zwierząt -też mamy kilka Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: krzesełko do karmienia 15.10.09, 18:26 Z ikei mamy u dziadków, ale dla malucha to chyba za "płytkie" i stolik nie regulowany (nie można przysunąc) ale może to taka starsza wersja. Drewniane takie do rozłożenia na mały stolik i krzesełko, też jakoś nie przemawiają... Ważne by był stolik z kilkoma stopniami przysuwania i z "rantem", żeby zawartośc nie wylewała się na podłogę i dziecko (a tej zawertości na stoliku będzie dużo ). Całe krzesełko musi byc łatwe do mycia, także zdejmowana i łatwoczyszcząca wyściółka krzesełka. Samo siedzonko raczej wyższe jeśli dla maluszka. Szelki, by starszak za szybko się nie wydostawał. Podnóżek jeśli jest, nóżki "nie wiszą", ale też dziecku łatwiej się podeprzec, odepchnąc i wychodzic. Prędzej, czy później i tak samo wychodzic będzie, ale dla spokoju mamy lepiej jeśli później Całośc stabilna, ale żeby też za dużo miejsca nie zajmowała (bardzo szeroki rozstaw nóżek utrudnia poruszanie się w ciasnej kuchni). To tyle Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
zagolska Re: krzesełko do karmienia 16.10.09, 09:25 od kad Pola usiadla kupilam jej krzeselko w ikei. I polecam baaardzo z calego serca. Dziecku naprawde jest wszystko jedno czy siedzi w zwyklym plastikowym krzeselku czy wypasionym w kolorowe kroliczki i dodatkowe zabawki etc. dla mnie to bzdura wydawac kase na takie krzeselka. tak naprawde to kupujemy pod siebie ...../ ikea. nie sklada sie ale .. po co dziecko jest bardzo czesto do niego wsadzane i nie musze sie bawic w rozstawianie krzeselka. latwe do umycia.... proste i juz. polecam Odpowiedz Link Zgłoś