okina 13.12.09, 20:08 Czy mozna go stosowac przez dluzszy okres czasu i kilkanascie razy dziennie? (wg ulotki tylko do stosowania doraznego). Czy sa jakies inne zele na zabkowanie ktore mozna stosowac czesto i dlugo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minerwamcg Re: dentinox 13.12.09, 20:35 Pewnie chodzi o to, że dentinox zawiera lidokainę, środek znieczulający, którego lepiej nie ciągnąć za długo. Łagodniejszy jest np. bobodent. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: dentinox 13.12.09, 21:27 Według ulotki (nie czytałaś?!?!?) tylko trzy razy dziennie. Bobotic jest słabszy i można 6 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_bojda Re: dentinox 17.12.09, 16:52 dokładnie tak jak pisza dziewczyny 3 razy na dobę w okresie jakim jest potrzebny. Ja sie również wspomagałam bobodentem bo efekt jest również widoczny a jednak "delikatniejszy". Odpowiedz Link Zgłoś
perlowy_dzem Re: dentinox 17.12.09, 17:34 o cholera, a ja non stop nim smaruje no nic, czekam co lipcowa na to, wtedy będę miała pewność jak używać Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: dentinox 17.12.09, 19:04 To nie słuchaj lipcowej bo w UK jest inny dentinox którym można smarować co 20 minut. Ma inny smak i inny kolor niż nasz i zapewne inny skład ale już mi się skończył a tubkę wywaliłam więc nie mogę porównać, zresztą teraz mamy niemiecki dentinox a on też chyba inny niż polski.. Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: dentinox 17.12.09, 21:20 Holenderski tez sie rozni od polksiego - jest w plynie, a nie zelu. I mozna stosowac max. 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: dentinox 17.12.09, 21:25 ciekawa jestem czy to składy aż tak się różnią czy różne ograniczenia tudzież dopuszczenia, zalecenia i normy w różnych krajach. Mój niemiecki już na końcówce tubki, zwinięta tak, że nie da się nic odczytać niestety, bo chciałam napisać dla porównania ale u teściów chyba jeszcze tubkę mamy więc jak nie zapomnę to spiszę skład chyba, że ktoś przede mną będzie tak dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
perlowy_dzem Re: dentinox 17.12.09, 21:25 slonko za radę dziękuję, ale z tą lipcową to ja żartowałam Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: dentinox 17.12.09, 21:33 Droga dzemie, ty lipcowa namietnie kochasz. To widac . Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: dentinox 17.12.09, 21:48 oj ja się domyśliłam, że żartujesz, tylko akurat lipcowa ze względu na miejsce zamieszkania zgodnie z prawda mogła Ci odpowiedzieć iż dentinoxem co 20 minut się smaruje, choć ona raczej nie z tych radzących a wymądrzających się, więc do takich wątków pewnie nie zagląda... Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: dentinox 17.12.09, 21:30 Dała byś sobie już spokuj. To nudne zaczyna być. Odpowiedz Link Zgłoś
perlowy_dzem Re: dentinox 18.12.09, 09:33 Joshima z całym szacunkiem do Ciebie jak i reszty dziewczyn udzielających się na tym forum, będę to robić. Jeśli masz ochotę to wyjaśnię Ci moje pobudki, a w tym momencie temat zamykam w jednym czy dwóch zdaniach. Odpowiedz Link Zgłoś