Dodaj do ulubionych

Pierwsza zupka

14.12.09, 10:50
Niebawem zamierzam podać córce pierwszą zupkę. Nie mam okazji spytać nikogo "kompetentnego", a naczytałam się różnych wersji, więc jescze się upewnię.
Czy pierwsza zupka faktycznie powinna mieć tylko 1 składnik ? Od czego zaczynałyście ? W jakiej ilości na pierwszy i kolejne razy ? O jakiej porze najlepiej podać zupkę ? Od kiedy dodawać do niej kleiku lub kaszki ? Moja córcia dobija powoli do 6 miesięcy (będzie skończone w ostatnich dniach grudnia). Planowałam wyłaczność na cycusia do skończenia 6 m-cy, ale zaraz po nowym roku wracam do pracy więc jednak zdecydowałam się zacząć nieco wcześniej, żeby nie fundować małej zbyt wielu "nowości" od stycznia.
Obserwuj wątek
    • pagaa Re: Pierwsza zupka 14.12.09, 10:57
      ja najpierw dałam ziemniaka+moje mleko ściągnięte (ok 30ml), jak było ok 3 dni,
      to włączyłam ziemniak+dynia+mleko, u nas bóle brzucha młodego dopadły, więc
      zrobiłam mu przerwę na tydzień, po tygodniu zacznę ziemniak z marchewką i
      mlekiem, jak będzie ok, to z masłem a nie mlekiem, jak będzie ok, to może
      ziemniak+ szpinak, czy coś takiego jak ok, to z kaszą manna-gluten, jak ok, to
      potem jabłuszko z kaszą można, no już coś więcej i zupki wieloskładnikowesmile
    • mw144 Re: Pierwsza zupka 14.12.09, 11:11
      Ja podałam cały słoik 125 ml jarzynowej, więc z wielu składników, rano, żeby
      wiedzieć jak dziecko zareaguje, z tym, że dziecko miało 3,5 m-ca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka