julotnia 03.02.10, 22:25 Jaki powinnam kupić termometr dla niemowlaka? Czy znacie jakieś sprawdzone i DOBRE termometry? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gyokuro Re: Jaki termometr najlepszy? 03.02.10, 22:47 My od urodzenia Starszaka używamy dousznego Brauna i jesteśmy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Jaki termometr najlepszy? 03.02.10, 22:48 rteciowy nigdy mnie nie zawiodl do ucha nie ufam, do czola tak samo, elektroniczny zwykly zaginal wiec pewnie tak mialo byc, termometr w smoczku oszukiwal Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: Jaki termometr najlepszy? 03.02.10, 22:52 Fakt, rtęciowy jest pewny, tyle że niewygodny. No i raczej już nie do kupienia... Odpowiedz Link Zgłoś
repusik Re: Jaki termometr najlepszy? 03.02.10, 22:58 Zakupiłam ostatnio termometr rtęciowy w cefarm24 za jakieś 6zł.Korzystam z dotykowego do czoła, ale raczej nie polecam. Nie ma jak rtęciowy. Będąc w szpitalu z córą polecano nam douszny. Odpowiedz Link Zgłoś
kowal-esia Re: Jaki termometr najlepszy? 03.02.10, 23:22 Elektroniczny Baby Ono nie polecam - cały czas wyświetla 35,8 nawet u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
julotnia Re: Jaki termometr najlepszy? 04.02.10, 11:47 Dziękuję za odpowiedzi. Rtęciowego nie mogę dostać chociaż rzeczywiście jest najlepszy. Myślę, że zdecyduję się na termometr douszny.Jeśli z Braunem wszystko jest ok to może taki. Ostatnio miałam doczynienia z termometrem dobrej firmy (nie pamiętam nazwy), kosztował ponad 300 zł i okazał się do niczego- zaniżał temperaturę! Odpowiedz Link Zgłoś
anik_29 Re: Jaki termometr najlepszy? 04.02.10, 11:53 najdokładniejszy jest rtęciowy Odpowiedz Link Zgłoś
aniasa1 Re: Jaki termometr najlepszy? 04.02.10, 11:54 Ja wierze w elektroniczny. Mamy taki z miekką koncówką. Sprawuje sie rewelacyjnie - własnie przechodzimy trzydniówkeę z bardzo wysoka temp. Dla porownania próbowalam rtęciowy, ale ten mój brzdąc skręcony jak diabli i wciąż macha łapkami wiec trudno pomiar zdjąc, a rteciowego do pupy bym się bała włożyc. Absolutni nie wierze w te paski na czolo. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.pedagogspoleczny Re: Jaki termometr najlepszy? 04.02.10, 14:50 My mamy elektroniczny za jakieś 90zł(działa i na czoło i do ucha- ma specjalna końcówkę). W ciąży byłam w szpitalu na podtrzymaniu i tam nam takimi mierzyli temperaturę- szybko i sprawnie. Wtedy zdecydowaliśmy z mężem, że taki właśnie kupimy dla dzidziusia. Sprawdza cię. Na wszelki wypadek mierzymy i dziecku i sobie, żeby mieć porównanie- sekunda i wszystko już wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
drobnostka7 Re: Jaki termometr najlepszy? 04.02.10, 21:41 Mamy w domu jakieś 5 termometrów - 1 douszny, 1 rtęciowy i z 3 elektroniczne, jedynie rtęciowy wskazuje temperature wyższą niz 36 stopni, reszta to szkoda gadać. A jak tu zmierzyc tepmerature ruchliwemu niemowlakowi? Jakiej firmy macie ten termometr? Gdzie go mozna kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 dousznego nie polecam 04.02.10, 16:42 Miałam taki ze środkowej półki.Bardzo się zawiodłam. O Braunach też słyszał że trafiają sie felerne,dlatego bałabym się że wydam kupę kasy w błoto... Teraz mamy zwykły elektroniczny.Prawie od urodzenia mierzę małemu temperaturę pod paszką. Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo monitor temperatury Netra Baby 04.02.10, 18:43 z alarmem goraczki. Zajebisty wynalazek, a dokladny jak rteciowy. Polecam. Douszno-naczolny nie sprawdzil sie u nas kompletnie, calkowity brak powtarzalnosci pomniaru i blad oznaczenia rzedu 2 stopni Odpowiedz Link Zgłoś
julotnia Nazwa firmy 04.02.10, 22:07 Podajcie nazwę firm tych dobrych termometrów. Odpowiedz Link Zgłoś
aniasa1 Re: Nazwa firmy 05.02.10, 00:02 moj to alpha med a dokladniej taki: www.remixmedyczny.com/product_info.php?products_id=27&manufacturers_id=4 Jestem bardzo zadowolona. Podrozuje z nami, synek rzucil nim juz ze 3 razy a On wciaz dziala. Dla porownania, oczywiscie sprawdzam na sobie tym i rteciowym Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Nazwa firmy 05.02.10, 06:57 rtęciowe-dla mnie najlepsze-są do kupienia w każdych ilościach na allegro.ja właśnie zakupiłam,bo poprzedni stłukłam tuż przed końcem roku i w aptece już były tylko elektroniczne badziewia.. Odpowiedz Link Zgłoś
prismi Re: Nazwa firmy 05.02.10, 07:01 julotnia tylko nie braun! Ja tez wyczytalam na formu ze jest super, kupilam i nie mierze nim bo za kazdym razem inny wynik. Najchetniej tez bym kupila zwykly rtęciowy. Ale kupiłam zwykły elektroniczny za ok 10 zł i mierze w pupie, tak mi polecono,m ze to podobno najlepszy sposób o maluchów. Na szczescie moja sie zbytnio przy tym nie wierci Odpowiedz Link Zgłoś
marta-zs Re: Jaki termometr najlepszy? 05.02.10, 08:30 Ja kupilam braun, ten zielony z miekka koncowká. Mierzy dokladnie- porownywalam mierzac sobie temperature rteciowym i elektronicznym. Odpowiedz Link Zgłoś