dominika_beauty 25.02.10, 16:02 Cześć dziewczyny co jest skutecznego na ząbkowanie? Maść na dziąsła i czopki pomagają tylko na chwilę... pomocy!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwe77 Re: ząbkowanie 25.02.10, 16:04 Chyba tylko przeczekać, można jeszcze podać zimny gryzak ale to też tylko na chwilę, ja daję jeszcze nurofen syrop z tym, że moje dziecko ma cały czas lekką gorączkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: ząbkowanie 25.02.10, 16:57 chamomilla 15 CH, 5 granulek w wodzie rozpuścić, podać w łyżeczce wody, u nas spokój i cisza, dziecko zadowolone, daję tylko jak go boli Odpowiedz Link Zgłoś
hinduska Re: ząbkowanie 25.02.10, 17:47 Ja nie znalazłam nic co pomaga na dłużej( żela i maści na dziąsła działają na poł godz max! a co 2-3 godz można smarować. Granulki może na dłużej. Nurofen podawałam zwykle na noc, jak nie mógł totalnie zasnąć, choc był zmęczony. Większośc gryzaków jest twarda i za gruba do buzi mojego maluszka - ma 5 m-cy, musiałam latać i szykać czegos bardziej odpowiedniego. te chłodzące się wogóle nie sprawdziły, przynajmniej na razie. szoruję ręce i masuję dziecku dziąsełka, czasami pieluszką tetrową, to chyba najlepeij mu pomaga. A jak go osypiam wbija mi sie w bark raz chciał zaatakowac szyje - wampir jeden! Ale juz się nie moge doczekać tych zebów,, bo to co przechodzimy to koszmar! Aaaa, zapomniałam, Viburcol, pomaga, choć nie zawsze, ale jak padniety, to po nim potrafi przespać z 7 godzin w nocy, ale podawałm na razie ze 4 razy, w tym 2 razy zadziałał mocniej, a 2 tak sobie Odpowiedz Link Zgłoś