Dodaj do ulubionych

zimne stópki

17.03.10, 20:24
Moja mała (7m-c) nagminnie ma zimne stópki.Nieważne ile par skarpetek założe i czy ma buciki,to stópki ma zimne jak lód.Czasem jak w domu jest za ciepło to są troszeczke cieplejsze,ale jak temperatura sie zmniejszy to znowy są zimne.Na spacery obkładam ją kilkoma kocami,niemożliwe żeby było jej zimno, a jak przychodze do domu to ma lody a nie stopy.Masuje jej w dzień i to pomaga na jakiś czas.Już nie wiem co mam robić.Może to dlatego że jeszcze nie chodzi i nie rusza stopami jak dorosły.Nie choruje przez to,jest zdrowa, ale niepokoje się dlaczego te stópki są zimne.
Obserwuj wątek
    • joshima Re: zimne stópki 17.03.10, 20:37
      Może te niezliczone ilości skarpet i pbuciki zwyczajnie utrudniają krążenie w
      stopach?

Moja córka chodzi po domu najczęściej boso. Od zawsze. Musi być naprawdę
      chłodno, żebym założyła jej rajstopy lub skarpety. Zawsze ma chłodne stopy i nie
      choruje.
    • path04 Re: zimne stópki 17.03.10, 20:38
      moja córka (w podobnym wieku) też ma zimne stopy nagminnie od urodzenia. Im więcej na stopach tym zimniejsze, bo pewnie krążenie się zmniejsza. Jak ma rajstopki i skarpetki to stopy mur beton lodowate. Nasz sposób na ciepłe stopy to leżenie z gołymi nogami. Jak tylko rozbiorę ją z rajstopek to od razu zaczyna się zabawa stopami i potem ma już gorące, aż parzą smile kiedyś próbowałam rozgrzać olejkiem kamforowym i poskutkowało, ale wszystko przeszło tym zapachem i nie zniosłam już tego smile Dodam, że ja też przez całe życie mam zimne stopy, więc to nic takiego, da się z tym żyć smile pozdrawiam!
    • nastoletnia-mama Re: zimne stópki 17.03.10, 20:41
      Może to jakieś zaburzenia krążenia... Ja nigdy nie kierowałam się
      temperaturą rączek czy stóp tylko dotykałam karku. A tekst
      dziadków: "Załóż mu jeszcze jedne skarpetki bo ma zimne nóżki" po
      prostu mnie rozbraja smile Skoro mała nie choruje i nie przeziębia się
      to wydaje mi się, że ma się czym przejmować.
      • nastoletnia-mama Re: zimne stópki 17.03.10, 20:41
        nastoletnia-mama napisała:
        > to wydaje mi się, że ma się czym przejmować.
        Że nie ma się czym przejmować smile
    • anikleo86 Re: zimne stópki 17.03.10, 21:43
      Synek od urodzenia ma zimne rączki i stopy. Urodził się z zaburzeniami
      termoregulacji. Lekarka kazała się tym nie przejmować. Teraz ma 9,5 miesiąca i
      nic się nie zmieniło od urodzenia. Wciąż zimne stópki. Chodzi po domu na boso
      lub w skarpetkach z abs. Ani razu nie chorował smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka