Dodaj do ulubionych

fotelik britax evolva 123

06.04.10, 16:53
do mam posiadajacych ten fotelik lub z zamiarem jaego kupnasmile

na stonie producentna znalazlam dwa modele (interesuje na s tylko
przedzial 9-36) BRITAX EVOLVA 123 I BRITAX EVOLVA 123
PLUS ,natomiast na innej stonie (podam link
www.autofoteliki.pl/foimg.edysk.pl/dis/376783/WJZGqYPbo0pv/1/t
eliki.php?producent=maxi%20cosi )jest jeszcze jakis std , ultra ,
2008 ,2009 wiecie czym one wszystkie sie roznia ?i ktory WY
polecacie?aha i czy ten fotelik
www.allegro.pl/item956198942_fotelik_britax_evolva_123_candy_hearts_wyprzedaz.html
to napewno fotelik firmy britax?pytam poniewaz nie widze na zagłowki
metki z naza firmy ii nigdzie ,nawet na stronie producenta nie ma
takiego kolorusad
Obserwuj wątek
    • symbolica Re: fotelik britax evolva 123 06.04.10, 17:55
      Ultra jest podobno z lepszych materiałów robiony, bardziej komfortowych,
      przyjemnych dla dziecka... ja kupiłam Ultra ale na razie stoi nieuzywany bo
      jeszcze jeździmy tym do 18 tyłem do kierunku jazdy. tyle kiedyś zdążyłam gdzieś
      wyczytać..
      • lentylek_89 symbolica 06.04.10, 18:32

a moge wiedziec gdzie kupywalas?masz moze link?
        • symbolica Re: symbolica 06.04.10, 19:43
          na allegro kupiłam:
          allegro.pl/listing/search.php?sg=0&string=britax+evolva+ultra
    • symbolica Re: fotelik britax evolva 123 06.04.10, 20:00
      Lentylek teraz spojrzalam na suwaczek.. ja nie kupilam niemowlakowi takiego
      rosnącego fotelika.. ta pozycja niby spoczynkowa to jest tak naprawde minimalny
      pochył... dziecko jednak powinno miec komfort w foteliku, moja córa ma 21 mies.
      i nadal jeżdzi TYŁEM do kierunku jazdy w foteliku w pozycji mocno spoczynkowej
      (mam chicco vector, zawsze mi zasypia w aucie a głowa jej nie lata do przodu
      przy hamowaniu).. i zamierzam ją jak najdłużej tak wozić (do 3 lat napewno),
      buty jej tylko ściągam.. to że ma zgiete nóżki w niczym nie przeszkadza... w
      Szwecji dzieci jeżdżą do 4-5 roku zycia tylem i nic bezpieczniejszego i bardziej
      komfortowego nie wymyślono. Niemowlaki i małe dzieci do ok 2,5 roku powinny
      obligatoryjnie jeździć tyłem do kierunku jazdy ze względu na słabe mięśnie szyji
      i brak kontroli głowy (66% wypadków to zderzenia czolowe..)
      proszę poczytaj:
      fotelik.info/pl/art/fotelik_samochodowy_tylem_do_kierunku_jazdy,10.html
      obejrzyj crash testy co dzieje się z dzieckiem przy gwatownym
      hamowaniu/zderzeniu - moze się skończyc powaznymi obrażeniami/smiercią
      : www.youtube.com/watch?v=Y2DVfqFhseo&feature=fvst
      • symbolica Re: fotelik britax evolva 123 06.04.10, 20:06
        www.youtube.com/watch?v=Q8gU9zzCGA8&NR=1
        • lentylek_89 Re: fotelik britax evolva 123 06.04.10, 20:56
          to najlepiej kupic taki od 9 d0 18 kg na teraz?
          • symbolica Re: fotelik britax evolva 123 06.04.10, 22:52
            Najlepiej TAK! (są takie od 9-18kg, jak i 0-18, jak i np maxi cosi mobi który
            est do 24kg montowany tyłem-starczy podobnie do ok 4 roku życia, bo dziecko
            wtedy z niego wyrasta, głowa wystawać zaczyna itp). W dużych fotelach do 36 kg
            pozycja jest za bardzo siedząca i nawet jeśli niemowlę potrafi już siedzieć to
            nie powinno w tej pozycji przebywać długo bo kręgosłup szybko się męczy. Moim
            zdaniem powinno się patrzeć pw na komfort małego pasażera- pozycja spoczynkowa w
            mniszych fotelikach jest bardziej spoczynkowa niż w tych dużych fotelach.
            Przedewszystkim jak najdlużej woź w tym pierwszym foteliku- dziecko roku
            spokojnie może w takim jeździć jeśli nie przekracza limitu wagowego i głowa nie
            wystaje nad oparcie (nóżki wystające nie maja żadnego znaczenia!).. moja
            córa-średniak sie przeniosla własnie ok roku do chicco vector.
          • symbolica Re: fotelik britax evolva 123 06.04.10, 23:00
            Ja się akurat limitem wagowym nie przejmuje i zamierzam do tych 18 kg wozić
            tyłem do kierunku jazdy (ten model ktory mam zezwala do 13), tu masz wykaz
            fotelików montowanych tyłem dostępnych w Polsce:

"
            W Polsce są już dostępne tego typu foteliki. Serwis fotelik.info ma za sobą
            udany lobbing zakończony wprowadzeniem nowych fotelików 9-18 RWF (montowanych
            tyłem do kierunku jazdy) na rynek polski u kilku różnych producentów.

Lada chwila wejdą na rynek polski m.in. foteliki:
            - Britax (Roemer) Multi-tech (montaż z użyciem 3-punktowego pasa i dodatkowych
            pasków),
            - Maxi-Cosi Mobi (montaż z użyciem 2 lub 3-punktowego pasa i dodatkowych pasków),
            - Graco Duologic (montaż z użyciem ISOFIX),
            - Besafe Combi X1 ISOFIX (montaż z użyciem ISOFIX).

Są już dostępne w sprzedaży foteliki:
            - Fair Bimbo G0/1 (montaż z użyciem ISOFIX,
            - Recaro Polaric (montaż z użyciem ISOFIX),
            - BeSafe iZi Combi X2 (montaż z użyciem 3-punktowego pasa i dodatkowych pasków),
            - BeSafe izi kid X1 ISOFIX (montaż z użyciem ISOFIX).

Oczywiście należy bezwzględnie przymierzyć je przed zakupem we własnym samochodzie."
            ze strony:
            fotelik.info/pl/art/fotelik_samochodowy_tylem_do_kierunku_jazdy,10.html
            • lentylek_89 Re: fotelik britax evolva 123 07.04.10, 14:57
              dziekuje za wzkazowkismile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka