nvera 10.05.10, 16:12 Używacie do wózków-gondoli na słońce?? A jeśli tak to jakie i z jakim filtrem na nasze polskie słoneczko?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miska_malcova Re: Parasolka 10.05.10, 16:18 tak używam parasolki. Filtrów to ona raczej nie posiada Filtry ma dziecko na dzióbku, rączkach i nóżkach Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Parasolka 10.05.10, 16:18 kupiłam w zeszłym roku to gówno, bo ciotka meża powiedziała, ze jest potrzebna. człowiek był młody i głupi i posluchał. Teraz chce sprzedac to ustrojstwo Odpowiedz Link Zgłoś
nvera Re: Parasolka 10.05.10, 16:37 Budka z gondoli daje cień tylko jak się jest odpowiednio ustawionym do słońca, a też wolałabym jej tak ciągle nie stawiać... niech sobie mała poogląda świat. A na allegro zatrzęsienie parasolek, jakieś filtry 30, 50 i ceny od 20 zł do prawie 200!!! więc nie wiem sama co mam kupić i czy kupować... Odpowiedz Link Zgłoś
easy_martolina84 Re: Parasolka 10.05.10, 16:40 Mam parolke z filtrem nie wiem jakim.Uzywam i sobie chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Parasolka 10.05.10, 17:03 ten filtr to bardziej marketing niz ochrona. jak młoda była w gondoli, to buda ja chroniła, twarz miała posmarowana zółta mustela, a na oczy okularry słoneczne od optyka Parasolka mnie wkurzała, bo majtało sie toto (teoretycznie miało słuzyc do ustawienia parasolki pod odpowiednim kątem bez koniecznosci przekładania z jednej strony wózka na drugą, w praktyce tylko sie majtało), jak chciałam ja bardzij wygiąc, to wypadała z uchwytu. Przestawianie jej z jednej strony wózka na druga (bo przeciez słonce raz sie ma z lewej, raz z prawej, a czasami z przodu) było to mało wygodne. Zaznaczam, ze nie kupiłam jakiegos badziewia, tylko bebe confort i zapłaciłam za to gówno 35 Euro (plus 5 euro na uchwyt, żeby pzrytwierdzic do wózka). Leży cały czas nieuzywana pod łóżeczkiem dziecka. Dziecko pod koniec maja przesiadło sie z gondoli do spacerówki, a w spacerówce mozna daszek ustawiac jak sie tylko chce. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Parasolka 10.05.10, 17:01 Kupiłam jako spanikowana mamuśka dla pierworodnego. Użyłam dwa razy. Beznadzieja. Gibie się to (Młody lubił jak się trzęsło wózkiem), odpada co i rusz, co chwila zmieniam kierunek jazdy więc i parasolkę muszę przestawiać, a wiatr zawieje to wypada i muszę trzymać w ręku. W bardzo nasłonecznione dni używałam białej tetrowej pieluszki zarzuconej na wózek. A filtry w kremie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Parasolka 10.05.10, 17:06 ma_niusia napisała: > Kupiłam jako spanikowana mamuśka dla pierworodnego. Użyłam dwa razy. > Beznadzieja. Gibie się to (Młody lubił jak się trzęsło wózkiem), odpada co i > rusz, co chwila zmieniam kierunek jazdy więc i parasolkę muszę przestawiać, a > wiatr zawieje to wypada i muszę trzymać w ręku. miałam dokładnie te same problemy z tym gównem, a dziecko z gondoli szybko wyrosło, w spacerówce jest super daszek, który moge pod każdym katem ustawić, więc tą parasolka moge sobie.... pogrzebac w sedesie. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita-90 Re: Parasolka 10.05.10, 17:30 to jakie macie spacerowki ze mozna okrecic daszek??? Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Parasolka 10.05.10, 17:36 mam chicco trio 3s black, ten daszek moża jeszcze opuścić www.ebaby.fr/chicco-1-2-3-4-5-6-7/trio-s3-black-astral-chicco.html Odpowiedz Link Zgłoś
jowita-90 Re: Parasolka 10.05.10, 17:39 oho fajny,ja niestety nie mam takich mozliwosci i mysle nad parasolka... Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Parasolka 11.05.10, 08:32 A ja polecam maclarena xlr ma olbrzymią, naciągana budkę z osłoną przeciwsloneczną z fitrem więc żadna parasolka nie jest potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
jomamma Re: Parasolka 13.05.10, 20:32 Najnowszy Techno XT (jest sporo mniejszy) też ma taką dużą naciąganą budkę. Spróbujcie kupić w Anglii, bo w Polsce jest 2X droższy. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d marketing marketing 10.05.10, 19:19 nie wiem czymu wszyscy tego slonca tak sie boja. tu lekarze tez nie zalecaja wystawiania dziecka na slonce, ale tez nie wmawaja, ze dziecko ma byc non stop w polmroku. postaw wozek w cieniu i juz. jak przejdziesz gdzies 5 minut to nic si enie stanie kiedy dziecko troche slonca zalapie. a te parasolki z filtrem to pic na wode fotomontaz. Odpowiedz Link Zgłoś
nvera Re: marketing marketing 10.05.10, 23:48 > a te parasolki z filtrem to pic na wode fotomontaz. Też mi się właśnie tak wydawało ale wolałam popytać A nie boje się małej na 5 minut wystawać na słońce ale w miejscu moich spacerów są może 4 drzewa,a reszta roślinności sięga maxymalnie mi do pasatak że ochronnie tylko budka i stąd ten pomysł z parasolką... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: marketing marketing 11.05.10, 08:58 no ale jak masz budke to juz jest ok. wiecej nie trzeba. Jak ktoras mama napisala mozesz powiesic pieluszke tetrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
easy_martolina84 Re: marketing marketing 11.05.10, 09:29 Łeeee no do gondoli to w ogole bez sensu parasolka.Ja mam do spacerowki i nie ze wzgledu na jakies filtry (jak dla mnie to mogloby ich nie byc) tylko przez to,ze jak mojej corce świeci prosto w oczy to sie wierci i marudzi.Zreszta nie dziwie sie,tez bym sie wkurzała jakby mi słonce prosto w oczy dawało. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: marketing marketing 11.05.10, 10:24 a..pomyslalas o czapce z daszkiem? sa tez okulary sloneczne dla dzieci. u mnei sie siwetnie sprawdzily, bo maly..dzecko jesienno zimowe tez za wiosennym sloncem nei bardzo przepadal. Odpowiedz Link Zgłoś
easy_martolina84 Re: marketing marketing 12.05.10, 09:13 Juz widze okulary na nosie mojej corki.Bylyby tam moze 20 sekund. Nie bede kombinowac skoro mamy parasolke i sie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
mgd3 Re: marketing marketing 13.05.10, 08:10 Jakim cudem wy te okulary dzieciom zakładacie??? Przyklejacie do uszu czy co?? W momencie kiedy nakładam je na pyszczek ona już ma 'przyszykowane' łapki żeby natychmiast zdjąć Nie udało mi się nigdy na dłużej niż sekundę założyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: marketing marketing 13.05.10, 12:06 Ja też ciekawa jestem tych okularów. Zaczęłam myśleć o zakupie, ale Młody wszystko z twarzy i głowy natychmiast ściąga i nie ma zmiłuj! Widziałąm takie na gumce, ale nie wiem czy jak wydam na to kasę to nie będzie potem wrzeszczał ze złości? Odpowiedz Link Zgłoś
kj-78 Re: marketing marketing 13.05.10, 20:26 Ja kupilam takie wypasione na gumce z rzepem (0-2 lata), nie dosc, ze moja natychmiast sciaga, to jeszcze ta gumka jest za luzna i nie da sie zrobic ciasniej. Cos ten producent (Kidz Banz) nie wie, jak wyglada glowa niemowlaka... Coz, sprobujemy w przyszlym roku. W tym - parasolka rulez Odpowiedz Link Zgłoś
kj-78 Re: Parasolka 10.05.10, 21:14 U nas parasolka to podstawa w sloneczny dzien. Jak tylko mojej przez sekunde swieci slonce w oczy, to zaczyna cala skakac w wozku, kopac, plakac i sie prezyc. Jesienia mialam parasolke za 50zl, zepsula sie, ostatnio kupilam taka za 130zl. Bez porownania!! Da sie ustawic pod dowolnym katem, nie majta sie, ma sliczne kolorki i ogolnie budzi wielkie zainteresowanie, bo w tym dzikim kraju jest gadzetem calkowicie nieznanym (wszyscy stawiaja budke, a dziure zaslaniaja azurowym kocem - dla mnie nie do wyobrazenia!). Co do filtra, to nie wiedzialam, ze jest cos takiego... Jednym slowem: bez parasolki nie ruszamy sie z domu Odpowiedz Link Zgłoś
kj-78 Re: do kj-78 13.05.10, 20:23 Mieszkam w dziekiej Norwegii, tu parasolka jest nieznana, jestem jedyna osoba z tym dziwnym urzadzeniem przytroczonym do wozka (jesli pytasz z tego powodu). Wzbudzamy powszechny zachwyt Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Parasolka 11.05.10, 06:41 Na nasze polskie słoneczko to parasolkę możesz sobie darować. Odpowiedz Link Zgłoś
black_edith Re: Parasolka 11.05.10, 08:35 ja dla pierwszego dziaciaka kupiłam najtańszą parasolkę za 30 zł, może to i chińskie gówno, ale nie majtało się i nie odpadało, można toto wyginać w różne strony, żaden cud techniki, ale cień trochę robi, a przetrwało jednego dzieciaka i lada dzień będzie służyć drugiemu już drugi sezon. Może parasolka nie jest niezbędna, ale ja mam mus przemieścić się na większą odległość po niezacienionym terenie, bo odbieram starszaka ze żłobka, a taka "wyprawa" trwa około godziny, więc godzina na pełnym słońcu latem przy wyższych temperaturach to średnia przyjemność Odpowiedz Link Zgłoś
spaska Re: Parasolka 11.05.10, 19:13 Parasolkę mam - nie polecamJa ustwienie tego ustrojstwa pod odpowiednim katem do słońca uważam za cud i faktycznie się majtała na wszystkie strony a jak mi dzieci podrosły, to najwiekszą radochę miały, kiedy udało się im przyciągnąc parasolkę do siebie, albo ją wygiąć.Po kilku spacerach dałam spokój i leży to dziadostwo gdzieś w szafie.A duże słońce: krem z filtrem ,budka, lekka chusteczka ewentualnie pieluszka na budkę.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnzimka Re: Parasolka 11.05.10, 21:38 spinaczami do bielizny naprawdę Ale w tym roku kupiłam parasolkę, bo mnie krew zalewała. Nie mam przekładanej rączki w wózku, a pieluchę zawiewa na wszystkie strony. Zwykłą kupiłam, używaną. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Parasolka 11.05.10, 21:59 U mnie się udawało zahaczyć w dwóch miejscach o budkę, a jak wiał wiatr to spinkami wsuwkami do włosów Odpowiedz Link Zgłoś
baaaa Latem tylko parasolka nigdy rozłożona budka 11.05.10, 21:59 A ja bardzo parasolkę polecam - zwłaszcza w gorące, słoneczne dni. Nie wyobrażam sobie wożenia niemowlaka w gondoli pod rozłożonym daszkiem w upale - przecież pod tą budką temperatura jest wyższa niż na zewnątrz (efekt namiotu - spróbujecie siedzieć w namiocie w środku dnia latem - nie do wytrzymania). Dziecko można narazić na przegrzanie, a w najlepszym razie na dyskomfort. W upalny dzień najlepiej sprawdza się złożona budka i rozłożona parasolka - parasolka daje cień na dziecko a budka nie zatrzymuje przewiewu. Do tego niech sobie maluch trochę na świat popatrzy jak np leży sobie w gondoli na brzuchu. Ja miałam parasolkę kupioną razem z wózkiem bebecar i była rewelacyjna (obsłużyła dwóch moich synów ) - dobrze się mocowała do stelaża wózka i łatwo regulowała. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ct19 Re: Parasolka 12.05.10, 00:32 parasolka się b przydaje moim zdaniem... i do adaptera z nosidełkiem i do gondoli. mam najzwyklejszą taką za 40 zł. Sprawdza się. Odpowiedz Link Zgłoś
pomarancza-1 Re: Parasolka 12.05.10, 10:08 Ja mam zwykłą i sobie chwalę, trochę się buja na boki podczas jazdy ale nie odpada i nie muszę jej przekładać z lewej na prawą. Do parasolki zostałam zmuszona bo jak małemu słońce zaświeciło w oczy to był płacz i nie mógł zasnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
edi-85 Re: Parasolka 12.05.10, 16:14 u mojego dziecka słońce to wróg numer jeden wię parasolkę musiałam kupic, mam taką zwykłą z allegro chyba za 29zł i nie narzekam, przy każdym wyjściu mam ją w koszyku, w razie potrzeby rozkładam Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: Parasolka 12.05.10, 18:16 u nas tez się sprawdzała przy gondoli właśnie Dzieć nie znosił słońca po oczach, a z postawioną budką było mu za gorąco. Teraz jezdzimy Zooperem Twistem, i parasolka juz niepotrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
pikaczu.0 Re: Parasolka 12.05.10, 21:58 U nas się przydaje, ale mała już w spacerówce. Nie znosi kiedy słońce bezpośrednio na nią świeci. Krzyczy i kopie, nie pomaga czapka z daszkiem. U nas parasolka w słoneczne dni to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Parasolka 12.05.10, 22:20 uzywam, bo moja corka strasznie nie lubi, gdy jej slonce swieci prosto w twarz (a nie zawsze da sie tak wozek ustawic, by nie swiecilo) parasolka jest tej samej marki co wozek, ale czy ma jakies filtry to nie wiem i sie nad tym nie zastanawiam Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: Parasolka 12.05.10, 22:33 Mnie parasolka doprowadza do białej gorączki Zarówno przy pierwszym dziecku jak i teraz dostaję cholery jak mi się telepie zamiast osłaniac więc głównie jeździ jako bagaż Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.7 a na wakacje do cieplych krajow- pytanko 13.05.10, 18:26 jaka parasolka najlepsza, zeby i do wozka i do ręki i do nosidla bylo dobrze????????tam bez parasolki nie bardzo.. Odpowiedz Link Zgłoś
hudi12 Re: Parasolka 11.01.26, 23:08 Chcesz zbudować swoją markę w internecie? Skorzystaj ze wsparcia agencji marketingu Rodin - rodin.pl. Postaw na doświadczenie i kreatywność specjalistów z różnych dziedzin i osiągnij pierwsze miejsce w wynikach wyszukiwania! Odpowiedz Link Zgłoś