asienka95 24.05.10, 13:03 Co podajecie do jedzenia swoim dzieciom między śniadaniem a obiadem i między obiadem a kolacją? Szukam inspiracji... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eminos11 Re: Przekąski dla roczniaka 24.05.10, 13:19 Na drugie śniadanie: owoce, jogurt, kanapki z czymkolwiek, na słodko albo na słono, serek homogeniozowany, serek wiejski sam lub z czymś (miód, szczypiorek, ...), kisiel, budyń, płatki na mleku (owsiano-żytnio-pszenne albo kukurydziane), czasami biszkopta albo daktyle lub rodzynki królewskie. Generalnie COKOLWIEK mam akurat w lodówce albo na cokolwiek sama przy okazji mam ochotę Na podwieczorek ZAWSZE owoce (np. ulubione syna jedznie to 1/2 jabłka+1/2 pomarańczy+1/2 banana+kawałeczek awokado - to miksuję blenderem taż żeby zostały malutkie grudki). Albo jabłko do ręki. Jakikolwiek owoc lub kilka owoców startych/pokrojonych/pociapanych razem. Mąż czasem jak z nim siedzi to na podwieczorek daje mu Danonka, bo mu się nie chce bawić z przygotowywaniem owoców Odpowiedz Link Zgłoś
asienka95 Re: Przekąski dla roczniaka 24.05.10, 13:26 Bardzo dziękuję za info. Zależy mi na daniach bezmlecznych, bo kaszki dostaje rano i wieczorem. I mleko w nocy. Jedno, ale jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Przekąski dla roczniaka 24.05.10, 15:37 Mój straszny alergik, bezmleczny, bezjajeczny, bezglutenowy. Dostaje chrupki kukurydziane, wafle ryżowe, owoce po kawałku do rączki do gryzienia, kalarepkę, czasami kisiel. Odpowiedz Link Zgłoś
suchenie Re: Przekąski dla roczniaka 24.05.10, 17:34 a tak a propos dziewczyny. jak z tym kisielem? jak podajecie? bo ja bym chciała ale nie wiem czy można taki z paczki podawać ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Przekąski dla roczniaka 24.05.10, 17:44 Ja gotuję sama. Soczek zagotować, wlać do tego łychę mąki ziemniaczanej rozrobionej z wodą, zamieszać i gotowe Do tego ścieram na grubej tarce surowe jabłuszko. Tylko Młody specjalnie nie przepada za kisielkiem więc rzadko robię. Podobno można robić też mleczny kisiel czyli do tej rozrobionej mąki zieminaczanej z wodą dosypujesz mm ale ja tak jeszcze nie robiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek_81 Re: Przekąski dla roczniaka 24.05.10, 21:20 Na śniadanie 1 lub 2 daję często jogurt naturalny z kawałkami owoców-banan i starte jabłuszko lub rozmrożone truskawki i dosypuję cynamon.Moja córcia to uwielbia Odpowiedz Link Zgłoś
nandii Re: Przekąski dla roczniaka 25.05.10, 08:49 mój ma po mamusi i ciagle cos musi dziamgać. Chrupki kukurydziane, chrupki ziemniaczane, paluszki, ryz preparowany, biszkopciki, chlebek suchy w łapke, kisiel taki gotowy np z owoców leśnych, jabłuszko ... innych grzechów nie pamietam ... Odpowiedz Link Zgłoś