michelllle 10.06.10, 15:05 Dziewczyny mam prośbę napiszcie mi czym sie różnią ręczne Aventy. Chciałabym kupić ten najnowszy a nie wiem który to ??? czy to ten ? www.allegro.pl/item1065649060_super_cena_laktator_avent_isis_z_systemem_via.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michelllle Re: avent ręczny czy elektryczny 10.06.10, 15:41 zastanawiam się jeszcze nad tym czy kupić ręczny czy elektryczny poradźxie coś : ) Odpowiedz Link Zgłoś
analyss Re: avent 10.06.10, 21:14 ja nie doradzę, na moje cycki avent w ogóle nie działa, ale tak w ogóle, jeśli planuje się regularne ściąganie, to zdecydowanie elektryczny będzie wygodniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
michelllle Re: avent 11.06.10, 12:48 Musze kupić ten laktator a nie umiem się zdecydować w sumie wybieram pomiędzy : Avent ręczny bądz elektryczny tommy tippie elektryczny medela mini elektric skłaniam się najbardzej za aventem elektrycznym bo ma też funkcje ręczną a reszta elektrycznych które wymieniłam chyba nie. Tylko że on wygląda jakoś tak licho Zapytam jeszcze w szkole rodzenia może coś doradzą. W każdnym bądź razie musze mieć laktator w szpitalu bo poprzednim razem miałam od razu duzo mleka dziecko nie nadązalo go ściągać a laktator który wtedy mialam był do bani (chicco z pompką) i dorobiłam się zastojów. Po m-cu karmienia miałam zatrzymywana laktacje bandażami i antybiotykami i nie chce powtórki z rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinairena Re: avent 11.06.10, 13:29 Mam elektryczny Tommee Tippee ale to tylko dlatego że moja córka upodobała sobie butelkę TT i wygodniej mi ściągać od razu do butelki. TT niestety na inne gwinty. Nie wiem jak inne laktatory ale ten ma miejsce na baterie i można się z nim przemieszczać cho na bateriach nie ciągnie tak dobrze jak na zasilaniu z gniazdka kupiłam na allegro z angielską wtyczką za 290, w sklepie podobno są za prawie 500 zł. Z doświadczenia powiem szczerze że ręczny też się przydaje, szczególnie w nocy żeby nie budzić osób śpiących w tym samym pokoju, choć mój mąż się już przyzwyczaił. Mam aventa ręcznego którego dostałam od koleżanki. U mnie chodziło o rozbudzenie laktacji i ściągałam na początku sporo na sucho. I TT był akurat do tego bo ma różne poziomy a laktator ręczny niestety nie. Może to połączenie aventa 2 w 1 jest ciekawe i cenowo też pewnie fajnie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 Re: avent 11.06.10, 16:39 Też miałam ten z chicco, bubel jakich mało. Teraz mam ręczny avent i jestem zadowolona, szczególnie kiedy musze sciagnąć w pracy, lub na zakupach Wszystko zależy od tego jak dużo bedziesz sciagac i w jakich sytuacjach, jak niewiele ręczny avent w zupelnosci wystarczy i sprawdzi sie poza domem. Jak duzo wtedy zastanow sie nad elektrycznym, tyle ze nie bardzo wyobrażam sobie jak używać go poza domem? Dlatego moze najlepszy bedzie elktryczny z mozliwoscia sciagania recznego? Odpowiedz Link Zgłoś
michelllle Re: avent 11.06.10, 18:28 Dzięki, właśnie wróciłam z rekonesansu po sklepach typu "bociek" i inne "mama i ja", kupie Aventa elektrycznego on ma też dodatkową łapkę do ściągania ręcznego jako chyba jedyny bo reszta jest tylko elektryczna i co zrobić jeśli silniczek szlak trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
rudziaczek123 Re: avent 12.06.10, 06:44 ja mialam reczny tt, elektryczny tt i teraz mam od kolezanki elektryczna medele. z 2 elektrycznych tt i medela(mini elctric) wg mnie lepszy jest tt, przede wszsytkim jest bardziej cichy, ma fajniejsza regulacje(nie ma szans aby od razu wlaczyc na maksymalna moc), i po mojemu sciaga efektywniej. w internecie jest mnostwo opinii o mini electricu ale o tt bylo bardzo malo, zaryzykowalam i jestem bardzo zadowolona. medeli tez czasem uzywam ale jest potwornie glosna za to znacznie mniejsza-ma mniej czesci i jest jakby "w jednej czesci"-tt sklada sie z laktatora+zasilacz polaczone rurka. medeli w wersji bateryjnej uzywalam kilka razy jak gdzies jechalismy w samochodzie(wycieczka na kaszuby a mleko leci...). Odpowiedz Link Zgłoś
fruzielka27 Re: avent 17.06.10, 22:59 U mnie z kolei bez ręcznego aventu - katastrofa! Ze starszą też zaczynałam na ręcznym Avencie, tym samym zresztą co teraz przy drugiej! A poprzednio ściagałam 10 miesięcy. Teraz też już 10 miesięcy minęło, ale Avent się rozpadł całkiem! )) Tyle, że chyba i tak dłuuuugo służył - 1 laktator, codzienne ściąganie przez prawie 20 miesięcy (no z kilkuletnią przerwą między odciąganiami. W każdym razie jak mi się rozpadł, to postanowiłam pożyczyć laktator, bo szkoda mi kasy w tej chwili, kiedy planuję już kończyć ściąganie. I pożyczyłam laktator elektryczny Medela. Bo akurat taką miałam możliwość, no i pomyślałam, że będzie prędzej, łatwiej. Ale nic z tego, nie ściągał, tzn. ściągał, ale bardzo mało! Potem koleżanka pożyczyła inny Medeli, ale też elektryczny - i znowu klapa, miałam coraz mniej pokarmu. Wreszcie udało mi się pożyczyć ręczny Medeli i jest o niebo lepiej! Nie wiem na czym polegał błąd, może ja coś robiłam źle, ale u mnie elektycznym nie działał! Odpowiedz Link Zgłoś
eliza_dm Re: avent 13.07.10, 16:14 ja mam isis ale przy nakladce masujacej nic mi nie leci, musialam ja zdemontowac i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś