penelopa102 16.06.10, 11:57 Witam. Mój synek jest uczulony na mąkę pszenną, ma 6 miesięcy i karmię go piersią. Jaki chleb mogę jeść? W chlebie razowym jest mąka mieszana, pszenno-żytnia. Czy są pieczywa bez mąki pszennej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osmag Re: alergia na mąkę pszenną 17.06.10, 14:06 W sklepach ze zdrową żywnością chleb dla osób na diecie bezglutenowej Odpowiedz Link Zgłoś
niebioska Re: alergia na mąkę pszenną 17.06.10, 21:33 > W sklepach ze zdrową żywnością chleb dla osób na diecie bezglutenowej alergia na pszenicę a alergia na gluten to dwie różne sprawy. przy czym ta, o której rozmawiamy - wbrew pozorom jest bardziej uciążliwa. ja u mojego syna podejrzewałam alergię na pszenicę właśnie (w dalszym ciągu nie wiem, czy słusznie) - zaczęliśmy sami piec chleb z mąki orkiszowej. niby to też pszenica, ale nie uczula (przynajmniej nie są znane takie przypadki). w sklepach z żywnością eko można też kupić makaron orkiszowy (bez jajek). Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: alergia na mąkę pszenną 17.06.10, 21:28 Gluten nie przenika do mleka. Odpowiedz Link Zgłoś