nvera 30.06.10, 13:20 W schemacie żywienia napisane jest że po 6 miesiącu (a nie wcześniej niż w 5) z owoców można wprowadzać jabłko i czarne jagody. Jabłko już wcina i się zastanawiam czy aby te jagódki są dobrym pomysłem...dawałyście w tym wieku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaaleksandra Re: Borówka 30.06.10, 13:27 witam Panią z Małopolski! U nas w Kraku mówi się borówki na czarne jagody. Owoce jagodowe są bezpieczne - i borówki i winogrona, ja dośc póxno rozszerzałam dietę, ale słoiczki z borówkami są już dla dzeici po 4 miesiącu (tych karmionych mm) U nas z jabłkami była tragedia - do końca 1 roku max sraczka, nawet ja nie mogłam ich jeść, karmię piersią, bo mała wrzeszczała od bólu brzucha (nie tolerowała kwasów z jabłka). Dopiero potem jak ręką odjął jej przeszło i w ubiegłym tygodniu pierwszy raz od ponad roku jabłko zjadłam. Odpowiedz Link Zgłoś
antyg-ona79 Re: Borówka 30.06.10, 13:43 Podałam małej jagody po raz pierwszy kilka dni temu. Był to słoiczek bobo frut : jabłko + malina + jagoda dozwolony od 4-go miesiąca. Kupka była miejscami czarnawa ale to chyba z powodu koloru owoców a nie nietolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
aphoper1 Re: Borówka 30.06.10, 16:52 Moja Córka ma AZS na niezdiagnozowanym jeszcze punkcie, dopiero od niedawna wolno nam wprowadzać owoce, wśród najbezpieczniejszych alergolog wskazał jagody - ale jeszcze nie próbowałyśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
atrapcia Re: Borówka 30.06.10, 23:58 Schematy są tylko schematami, nie trzeba się ich kurczowo trzymać Jeżeli po zjedzeniu jagód nic dziecku nie jest to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś