dobi53 30.07.10, 13:02 doswiadczone Mamy napiszcie prosze jak przygotowac dziecko do mojego powrotu do pracy a w szczegolnosci jak go przyzwyczaic do niani w naszym wypadku dziadka nañki, jak to zorganizowac, wracam 01/10... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malaterrorystkaa Re: powrot 30.07.10, 13:42 Wszystko ok tylko nie napisałaś czy dzieć cycowy? w jakim wieku? czy zostawał już z dziadkiem? Moja jest cycowa i miesiąc przed zaczęłam rozszerzać dietę żebym wiedziała co lubi czego nie, czy ma na coś alergię. Nie ściągałam pokarmu w pracy pod moją nieobecność zjada kaszki obiadki. Przed powrotem wychodziłam z domu na początku na godzinkę później dłużej a ona zostawała z babcią z którą teraz jest jak ja w pracy. Ja prze powrotem miałam wiele obaw i na początku dzwoniłam kilkanaście razy do domu czy wszystko dobrze teraz moje dziecko robi mi papa jak wychodzę do pracy i super bawi się z babcią żadnych płaczów itp Odpowiedz Link Zgłoś
happ_y Re: powrot 30.07.10, 13:51 Ja wróciłam do pracy jak syn miał pół roku. Był już butelkowy i ze smakiem wcinał obiadki i deserki, więc z jedzeniem nie było problemu. Babcia przyjechała kilka dni wcześniej, żeby się do niej przyzwyczaił i żeby poznała rozkład dnia. Od urodzenia małego normalnie wychodziłam po zakupy, czy w swoich sprawach. Wiedziałam, że będę pracowała, więc starałam się nie przyzwyczajać go do mojej ciągłej obecności. Zostawał z tatą lub z moją siostrą. Inna sprawa, że mam bardzo towarzyskie dziecko i raczej robi problemy jak z kimś za długo siedzi niż z tego, że jest ktoś nowy Odpowiedz Link Zgłoś
dobi53 Re: powrot 30.07.10, 16:47 maly jest cycowy, ma 6 miesiecy, od polowy lipca rozszerzam mu diete, poki co alergii nie widfze je chetnie, no ale na razie to po kilka lyzeczek bo to poczatki z dziadkami teraz jedziemy na 2 tyg na wakacje i dziadek sie tam przeszkoli... do tej pory z nikim obcym sam nie zostawal, teraz na tych wakacjach mam zamiar go od siebie troche odstawiac, potem jade z moja mama na 2 tygodnie i tam tez bede malego zostawiac z mama a ja bede gdzies dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
malaterrorystkaa Re: powrot 02.08.10, 10:11 Z tego co piszesz to masz dobry plan Ja robiłam podobnie. I moje dziecko szybko się przestawiło i przyjęło babcie. Szczerze mówiąc to lepiej jej z babcią niż z mamą bo babcia siedzi i zajmuje się tylko Dzieckiem a mama jak to mama chce ugotować, posprzątać itp Śmiałam się że gdyby nie cycek to mamy mogłoby nie być ale to tak żartując bo przytulać się lubi najbardziej ze mną i z mężem. Powrót do pracy nauczy dziecko przebywania z innymi i będzie bardziej towarzyskie. I jeszcze moja obserwacja całkiem inaczej dziecko zachowuje się jak wie że mama jest niedaleko ale jak nie czuje jej obecności w domu jest całkiem inaczej. Nasza jak ją odzwyczajałam od siebie i zostawała z babcią a ja byłam w pokoju obok to chyba czuła że jestem i marudziła nie chciała jeść ale podobno jak mnie w ogóle w domu nie było to super jadła i bawiła się. Powrót do pracy na początku jest trudny ale z czasem można się przyzwyczaić. Ja teraz mam o wiele więcej cierpliwości do dziecka i bardziej umiem się zorganizować. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś