30.07.10, 13:02
doswiadczone Mamy napiszcie prosze jak przygotowac dziecko do mojego powrotu
do pracy a w szczegolnosci jak go przyzwyczaic do niani w naszym wypadku
dziadka nañki, jak to zorganizowac, wracam 01/10...
Obserwuj wątek
    • malaterrorystkaa Re: powrot 30.07.10, 13:42
      Wszystko ok tylko nie napisałaś czy dzieć cycowy? w jakim wieku? czy zostawał
      już z dziadkiem?
      Moja jest cycowa i miesiąc przed zaczęłam rozszerzać dietę żebym wiedziała co
      lubi czego nie, czy ma na coś alergię. Nie ściągałam pokarmu w pracy pod moją
      nieobecność zjada kaszki obiadki. Przed powrotem wychodziłam z domu na początku
      na godzinkę później dłużej a ona zostawała z babcią z którą teraz jest jak ja w
      pracy.
      Ja prze powrotem miałam wiele obaw i na początku dzwoniłam kilkanaście razy do
      domu czy wszystko dobrze teraz moje dziecko robi mi papa jak wychodzę do pracy i
      super bawi się z babcią żadnych płaczów itpsmile
    • happ_y Re: powrot 30.07.10, 13:51
      Ja wróciłam do pracy jak syn miał pół roku. Był już butelkowy i ze
      smakiem wcinał obiadki i deserki, więc z jedzeniem nie było
      problemu. Babcia przyjechała kilka dni wcześniej, żeby się do niej
      przyzwyczaił i żeby poznała rozkład dnia. Od urodzenia małego
      normalnie wychodziłam po zakupy, czy w swoich sprawach. Wiedziałam,
      że będę pracowała, więc starałam się nie przyzwyczajać go do mojej
      ciągłej obecności. Zostawał z tatą lub z moją siostrą. Inna sprawa,
      że mam bardzo towarzyskie dziecko i raczej robi problemy jak z kimś
      za długo siedzi niż z tego, że jest ktoś nowy smile
      • dobi53 Re: powrot 30.07.10, 16:47
        maly jest cycowy, ma 6 miesiecy, od polowy lipca rozszerzam mu diete, poki co
        alergii nie widfze je chetnie, no ale na razie to po kilka lyzeczek bo to poczatki
        z dziadkami teraz jedziemy na 2 tyg na wakacje i dziadek sie tam przeszkoli...
        do tej pory z nikim obcym sam nie zostawal, teraz na tych wakacjach mam zamiar
        go od siebie troche odstawiac, potem jade z moja mama na 2 tygodnie i tam tez
        bede malego zostawiac z mama a ja bede gdzies dalej...
    • malaterrorystkaa Re: powrot 02.08.10, 10:11
      Z tego co piszesz to masz dobry plansmile Ja robiłam podobnie. I moje dziecko
      szybko się przestawiło i przyjęło babcie. Szczerze mówiąc to lepiej jej z babcią
      niż z mamą bo babcia siedzi i zajmuje się tylko Dzieckiem a mama jak to mama
      chce ugotować, posprzątać itp Śmiałam się że gdyby nie cycek to mamy mogłoby nie
      być ale to tak żartując bo przytulać się lubi najbardziej ze mną i z mężem.
      Powrót do pracy nauczy dziecko przebywania z innymi i będzie bardziej towarzyskie.
      I jeszcze moja obserwacja całkiem inaczej dziecko zachowuje się jak wie że mama
      jest niedaleko ale jak nie czuje jej obecności w domu jest całkiem inaczej.
      Nasza jak ją odzwyczajałam od siebie i zostawała z babcią a ja byłam w pokoju
      obok to chyba czuła że jestem i marudziła nie chciała jeść ale podobno jak mnie
      w ogóle w domu nie było to super jadła i bawiła się.
      Powrót do pracy na początku jest trudny ale z czasem można się przyzwyczaić. Ja
      teraz mam o wiele więcej cierpliwości do dziecka i bardziej umiem się zorganizować.
      Powodzeniasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka