Dodaj do ulubionych

ile w nocy śpią Wasze 4-miesięczniaki

25.03.04, 12:45
Witam . Mam Mamy do Was pytanie. Co ile godzin w nocy budzą się Wasze dzieci?
Mój ciągle jeszcze budzi się co 2, 3 godziny. A tak mi się marzy kilka godzin
snu... jak to wygląda u Was???
Pozdrawiam Ania
Obserwuj wątek
    • alisia79.1 Re: ile w nocy śpią Wasze 4-miesięczniaki 25.03.04, 13:50
      moja corcia ma 3,5 miesiaca i od 10 dni jestem calkiem wyspanasmile)) tzn zasypia
      ok 21 i spi do 2 lub 2.30. potem je, ok 3 zasypia znowu i spi do 6, 6.30. potem
      do 8 sie bawi i trzeba sie nia zajmowac a potem znowu spi do 10...potem to juz
      roznie. wczesniej budzila sie co 2,3 godziny w nocy a czasem to i co pol
      godziny.
      • katerzinka Re: ile w nocy śpią Wasze 4-miesięczniaki 30.03.04, 21:54
        Witam! moja córcia 4m. od jakiegoś czasu zasypia o 20.00 śpi do 3-4.00 potem
        jest karmiona i dalej spi do 7-8.00 potem godzinka baraszkowania, krótka
        drzemka 30-40 min. więc nie narzekam moge się wyspać ale niestety nie zasypiam
        tak jak onasad(((( Pozdrawiam-Kachna
    • mama_ola1 Re: ile w nocy śpią Wasze 4-miesięczniaki 25.03.04, 14:03
      Olo ma prawie 4 m-ce i jest różnie. Generalnie po kąpieli ok. 20 je i śpi do 24
      a czasem nawet do 2. Potem znów jedzenie i budzi się ok. 5-6. Potem znów
      godzinka zabawy i zasypia ok. 7,30. Choć dziś np. budził się o 24 a o 4 chętnie
      by sie pobawił. Zupełnie nie wiem dlaczego, ale oczy miał wielkie i wcale nie
      śpiące. Wierzę jednak, że kiedyś zacznie spać w miarę regularnie.
      • mamahani Re: ile w nocy śpią Wasze 4-miesięczniaki 25.03.04, 14:09
        Pewnie karmicie piersią?
        Ja karmię butlą niestety i dokarmiam cyckiem, więc moja Hania śpi dłużej. Ma 12
        tygodni i śpi od 21 do 3, o 3cycek, potem do 5-6, cycek i do 7. Około 7 się
        budzi i bawimy się do 9-10. Potem śpi, zazwyczaj 2-3 godzinki, jedzonko,
        spacerek, jedzonko, zabawa i jedzenie (na przemian) do kąpieli ok.20. I po
        wieczornej butli śpi błogo.
        Chyba mnie rozpieściła?
        Pozdrawiam
        Ola
    • lechasia Re: ile w nocy śpią Wasze 4-miesięczniaki 25.03.04, 14:08
      Mój Antoś zawsze zasypia ok 21-22 i budzi się najwcześniej o 5-6 rano. Zaczął
      przesypiać całą noc gdy skończył miesiąc. Dodam tylko, że jest na butelce.
      Asia
    • m.wadelska 8 godzin 25.03.04, 16:14
      Moja córeczka ma 12 tygodni i od miesiaca śpi ok ośmiu godzin.Zasypia ok 22.00
      i budzi się 6.00 - 6.30. Karmię jedynie piersią. Całkowicie sie wysypiam....ale
      nie chciałabym zapeszyc...woęc nie chwalę się więcej smile))
      pozdrawiam
      Monika
    • amj2 Re: ile w nocy śpią Wasze 4-miesięczniaki 25.03.04, 17:28
      Dzieki serdeczne za odpowiedzi. Zapomniałam dodać,że mój smyk jest na butelce,
      czesem cycek(ale się nim nie najada). Z tego co widzę to raczej dziewczynki
      garną się do pzresypiania całej nocy. Mam nadzieję,że już nie długo u mnie się
      to też bardziej unormuje. Pozdrawiam Ania
      • aniesiam2 Re: ile w nocy śpią Wasze 4-miesięczniaki 25.03.04, 20:50
        Witajcie. Moja corka ma teraz 3,5 miesiaca i od ponad miesiaca ma ten sam rytm
        dnia. Zasypia o 20. i jak z zegarkiem w reku budzi sie o 1. Mi to pasuje bo z
        reguly po tym karmieniu i ja ide spac. Potem budzimy sie o 4. jedzenie przez
        sen, pod koniec ssania juz spi, podnaosze ja by sobie odbila i spimy do 7.30.
        Po tym sniadaniu juz nie zasypia tylko z 1,5 godziny sie bawi, znowu je i
        zasypia jeszcze na jakies 2-3 godzinki. Potem to juz roznie zalezy od tego co
        mamy w planach.
        pozdrawiamy,
        Aga i Nadia
        • beatale Re: ile w nocy śpią Wasze 4-miesięczniaki 26.03.04, 00:24
          Witam!

Moja córcia jest wspaniała bo spi po 8,9 godzin bez budzenia na karmienie!!!
          Ma 4 miesiące i jeden tydzień i zasypia koło 23, budzi sie koło 7,8 rano i ma
          tak juz od mieisąca - więc jestem lepiej wyspana niż jak chodziłam do pracysmile
          • bomaki Re: ile w nocy śpią Wasze 4-miesięczniaki 26.03.04, 08:52
            Mój Mati za tydzień skończy 5 m-cy ale nadal budzi się w nocy co 2-4 godziny,
            niestety. Pozdrawiam Bogda mama Mateusza(3.11.2003)
    • yoyo11 Re: ile w nocy śpią Wasze 4-miesięczniaki 26.03.04, 11:18
      Heyka!
      Moje Bobo śpi od 19:00 do 5:00, 5:30 czyli około 10 godzin.
      Mała jest butelkowcem
      • ziegula Re: ile w nocy śpią Wasze 4-miesięczniaki 26.03.04, 11:39
        Moj KAmil jest z grudnia ma 3,5 miesiaca i tez budzi sie co 2h no i jest
        karmiony tylko i wylacznie piersia
        • majammi Re: ile w nocy śpią Wasze 4-miesięczniaki 29.03.04, 14:30
          Jacho ma 3,5 m-ca i jest spiochem idealnym. Zasypia ok. 21 i spi bez przerwy do
          jakiejs 6. Potem je i spi dalej do 9. A karmie tylko cyckiem. Zyc nie umierac!
          • zoe7 Re: ile w nocy śpią Wasze 4-miesięczniaki 30.03.04, 14:39
            O rany, aż trudno uwierzyć! Mój Młody jak "się zapomni" przesypia jakieś 5
            godzin maksymalnie, niekoniecznie w nocy, ale tak normalnie średnio co dwie
            godziny karmienie. Dzień czy noc. Ile trwa Twoje karmienie? Zastanawiam się czy
            nie karmię zbyt krótko...
            Pozdrawiam
            T.
            • majammi Re: ile w nocy śpią Wasze 4-miesięczniaki 03.04.04, 18:01
              Hmm.. W sumie karmie pewnie po jakies 7 min z kazdej piersi, ale ciezko mi
              dokladnie to ocenic, bo juz od miesiaca nie patrze n a zegarek. W kazdym razie
              zabieram cyca, jak tylko zaczyna ciamkac zamiast jesc. Albo jak zasnie. Moj syn
              nota bene jest niesamowity - jeszcze nie zdarzylo mu sie dobrowolnie wypuscic
              cyca...
    • bonanza31 Re: ile w nocy śpią Wasze 4-miesięczniaki 31.03.04, 00:11
      Tomek ma 4,5 misiąca. zasypia o 20 i śpi jak aniołek do 7:30 rano...luxus!
      Jest na butelce( bebiko Omneo 2)
      Pozdrawiam
      Bonanza
    • weronikarb Re: ile w nocy śpią Wasze 4-miesięczniaki 31.03.04, 09:54
      Moj Dominis % mcy) teraz przesypia od 20 - 8.00. Jak mial 4 m-ce to zasypial
      okolo 20-21.00, ja go budzilam na butle o 24.00 i spal do 6.00 jak szlam do
      pracy karmilam o tej porze, a jak mialam wolne to spal do 8 lub 9. Jezeli go
      nie napoilam o 24 to budzil sie o 2 lub 3 w nocy
      Renata
      • agaijulcia Re: ile w nocy śpią Wasze 4-miesięczniaki 31.03.04, 18:28
        moja mala ma 4m 3 tyg i przesypia cala noc od 20 do 6 jest karmiona i jeszcze 2
        godziny ja nie moge narzekac ze nie spiesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka