kamire12 01.09.10, 14:41 chcialabym kupic, ale wydanie 300zl jak cos bedzie nie tak troche mnie martwi. czy u Was sie nosidlo nie sprawdzilo? i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nadia.r Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 01.09.10, 15:06 U nas na samym początku jak mała miała 3 tyg., sprawdzała się chusta. Teraz gdy jest większa to albo mt albo ergonomik. Sprawdza się ponieważ dziecko jest przy mnie tyle ile potrzebuje, a ja akurat nie mam wolnych rąk. Poza tym idelne na wycieczki, zakupy itp., nie trzeba tachać wózka Ja z całego serca polecam. A jakie nosidło masz na oku? Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 01.09.10, 16:46 myslalam o bondolino. ale strasznie drogie. chusty jakos nie widze, chyba nie umialabym tego wizac takie nosidlo mi lepiej pasuje, tylko szkoda ze nie mozna nosic przodem do swiata. www.dobra-mama.pl/wozki-i-foteliki/nosidlo-ergonomiczne-babybjsrn-comfort.html tu jest fajne i pisza ze mozna przodem do swiata. ale gdzies przeczytalam, ze to wisiadlo i nie polecane. no i cena: ponad 600zl! no szok... tylko boje sie ze wydam kase a dziecko nie bedzie chcialo w tym byc noszone. ogolnie on lubi byc noszony, ale wlasnie przodem do swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo ONO 01.09.10, 16:53 Bajby bjorn to szmelc- z nosidłem nie ma nic wspólnego-wisiadło raczej. Alternatywą do Bondolino jest ONO. Nic się nie martw mój też z tych co lubią wszystko, zawsze i wszędzie widzieć,a w nosidle się nie buntuje- głowę obraca na wszystkie strony i wszystko widzi-nie ma problemu. Dzieci w nosidełkach nie powinno się nosić przodem do świata bo to nie jest naturalna pozycja dla kręgosłupa, a wygodna wcale. www.ononatural.pl/start/nosidla.htm Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 01.09.10, 16:54 1. Jeśli można nosić przodem o świata to to już nie jest ergonomiczne. 2. Mei tai możesz kupić za 100-150 pln. Ile ma dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 01.09.10, 20:57 dziecko wlasnie skonczylo 3 miesiace. jeszcze dobrze nie trzyma glowy (szczegolnie na brzuchu), choc lezac na placach na mojej klatce ciagle sie podnosi do siadania. juz sama nie wiem co lepsze chusta czy nosidlo. nie chce tylko kupic i nie uzywac kupilam juz karuzele i lezaczek i moje dziecko tak sobie sie tym interesuje, max. 10 minut ale czasem mam po prostu dosc, bo wyjscie na spacer zawsze konczy sie noszeniem na rekach, usnie i do wozka... a wozek musze zniesc. dlatego bardzo by mi sie przydalo cos takiego, zebym mogla wyjsc na pol godzinki, tak sie przejsc i nie targac wszystkiego ze soba, a noszenie na rekach tyle czasu - nie daje rady no i trzymjac na rekach nie jestem w stanie nic wiecej zrobic, nic kupic itp. nie wiem czy dobrze kupic uzywane, bo ja naleze do takich osob, ktore nie znosza nosic po kims. tak mam. w ciucholandzie nic nie kupie. uzywane przeciez musi byc zniszczone.... a z drugiej strony nie chce przeplacac. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 01.09.10, 21:21 To maluszek... A myślałaś o pouchu albo chuście kółkowej? Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 01.09.10, 17:52 napisałam ci na priva Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 01.09.10, 16:48 U nas się sprawdza. Ja mam tańsze ergonomiczne ONO- bardzo fajne- około 150 zł. Na allegro kupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 01.09.10, 16:52 Kup zwykły Mei Tai za 150zł/200zł i zdrowsze i wygodniejsze i tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 01.09.10, 16:54 ONO kosztuje 150 zł i jest wygodniejsze niż MT. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 01.09.10, 17:21 To chyba zależy dla kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 01.09.10, 17:46 boo-boo napisała: > ONO kosztuje 150 zł i jest wygodniejsze niż MT. A to już jest kwestia gustu Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 01.09.10, 17:01 Jak coś będzie nie tak to bez problemu sprzedasz dalej na allegro z niewielka stratą. U nas sie bardzo sprawdziło, świetnie zainwestowane pieniądze. Mamy manducę, wczesniej mielismy kilka m-t i chusty, wszystko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
severina79 Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 01.09.10, 17:13 U mnie się nie sprawdziło niestety (Babybjorn) bo moje plecy nie dały rady Po 15 minutach musiałam zdejmować, wszystko mnie bolało. A szkoda, bo to fajne rozwiązanie chyba jest, o ile dzidź lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 01.09.10, 17:24 Baby bjorn to szmelc- z nosidłem nie ma nic wspólnego. Dlatego plecy ci wysiadły. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 01.09.10, 17:47 severina79 napisała: > U mnie się nie sprawdziło niestety (Babybjorn) Wcale mnie to nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 01.09.10, 17:32 Już Ci pisałam w wątku na eMamie - wypróbuj, a potem kupuj. Bondolino jest niezłe, wspomniane wyżej ONO jest oceniane jako nosidło dla małych dzieci, większe już się podobno nie mieszczą, dlatego zapewne długo w nim nie ponosisz. Być może jednak producent wziął to pod uwagę i obecne ONO są większe - ale tego nie wiem. Proponuję przejrzeć to forum, aczkolwiek można dostać oczopląsu od nadmiaru wrażeń Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 01.09.10, 17:53 Sprawdzilo sie i to w 100% i nie za 300 zl, ale 140zl - ONO A kiedy: 1. Jazda autobusami w Warszawie - jeszcze nie kazdy niskopodlogowy, a do tego kupa ludzi, trudno wsiasc i wysiasc. 2. Odkurzanie w domu i inne domowe roboty - wkladam mala na plecy i lece 3. Zepsuta winda przez 3 dni. Utknelabym w domu, a tak biegalam na zakupy, wychodzilam z psem 4. Spacery tam gdzie jest brukowana kostka - wozek katorga. Wiecej na razie nie pamietam, ale na pewno dobrze miec. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 01.09.10, 18:19 Do listy dodaj jeszcze nadchodzącą zimę i zwały śniegu na chodnikach Odpowiedz Link Zgłoś
green_hill Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 01.09.10, 18:22 U nas sie nie sprawdzilo (mam Ergo baby), bo syn wytrzymywal w nim max. 10 minut, a potem byl nieludzki wrzask. Chusta zreszta z tego samego powodu sie nie sprawdzila. Odpuscilam i jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia5981 Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 02.09.10, 11:29 a czy jest jakieś nosidło do noszenia dziecka na biodrze? moja mała ma już prawie 9 miesięcy i 8kg. Pozycja na biodrze jest dla mnie wygodna ale ciągle nie wychodzi mi wiązanie chusty w ten sposób. Niby zawiąże i jest dobrze, a po 10 minutach chodzenia okazuje się, że chusta się rozluźnia - ewidentnie mi to nie wychodzi, więc myśle o czymś zamiast chusty. co się nada? Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 02.09.10, 11:31 gosia5981 napisała: > a czy jest jakieś nosidło do noszenia dziecka na biodrze? Chusta kółkowa, lub mei tai. Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 03.09.10, 15:17 Rewelacyjne Scootababy ale drogie.... Odpowiedz Link Zgłoś
weronika412 Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 02.09.10, 20:20 kupilam na allegro za 5 zł nosidlo warte 150 , super się sprawdziło , no chyba ze ktos musi miec nowe Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq U mnie sprawdzil sie tylko babybjorn 02.09.10, 20:35 U mnie sie nie sprawdzila ani chusta, ani MT, natomiast doskonale sie sprawdzil wyklety w Polsce (jak widac w tym watku) babybjorn (comfort carrier). Nie wierz tym, ktore dziamocza, ze to takie straszne nosidlo, bo one go po porstu nie mialy. W porownaniu do chusty czy MT szybciutko sie zapina i rozpina, a to dla np. mojego dziecia bylo priorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
ivi21 Re: U mnie sprawdzil sie tylko babybjorn 02.09.10, 20:59 Ja kupiłam nosidełki firmy WOMAR za 70 zł. I jest naprawde niezłe. Co więcej ta firma ma baaardzo duzy wybór nosidełek i w różnych kolorach. Mała zasypia w nosidełku i jest zadowolona. Chustę tez mamy ale ma 4 metry i wkurza mnie wiązanie jej, a nosidło ciach pach i mała jest w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
1mzeta Re: U mnie sprawdzil sie tylko babybjorn 02.09.10, 21:48 Priorytetem dla ciebie to powinno być zdrowie twojego dziecka. Bajby bjorn to wisiadło-powieś się na szelkach dopiętych do majtek na gałęzi pod drzewem tak na 5 minut to zobaczysz jakie to fajne uczucie ucisku w kroczu, a do tego dodaj sobie jeszcze pieluchę między nogi to już wtedy komfort jak cholera. Potem powieś się na czymś takim jak bondolino czy ono,a zobaczysz jaka różnica.... Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: U mnie sprawdzil sie tylko babybjorn 03.09.10, 10:58 Poszukaj sobie dziecko babybjorn comfort carrier w necie, zobacz jak wyglada i przestan te bzdury wypisywac. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: U mnie sprawdzil sie tylko babybjorn 03.09.10, 12:33 Poszukałam i znalazłam: Chyba nie trzeba nic dodawać. Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: U mnie sprawdzil sie tylko babybjorn 03.09.10, 15:32 joshima napisała: > Poszukałam i znalazłam: > > > > > Chyba nie trzeba nic dodawać. > Widzialam to cudo w sklepie i przymierzylam na mojej 18 miesiecznej 12 kg corce. Lo matko i corko. Jaki to badziewie - ani dla malego dziecka (bo wisiadlo) ani dla duzego (bo ciezko, noszenie tylko na brzuchu). Nie ma dobrej regulacji, ja nie jestem mala (rozmiar 38) ale po dociagnieciu max nadal czulam ze mala ma luz (zalozylam ja w wersji ergo, z szeroko nozkami). Manduca (Ergo, itp.) lub MT tak od 5-6 misiecy to lepsza inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Joshima 03.09.10, 22:41 Szkoda, Joshima, ze u Ciebie jak zwyke tendencyjnie z mysleniem. I szkoda, ze tego zdjecia nie zamiescialas, bo od razu widac, ze dziecko nie wisi. www.babybjorn.com/en-gb/Eng/products/Mobility/BABYBJORN-Comfort-Carrier/ I odpowiadajac w tym poscie na reszte krakania - to, ze dziecka nie mozna na plecach nosic, nie jest jakims specjalna przeszkoda dla tych, ktorzy nie chca dziecka nosic na plecach. Babybjorn nie zostal wymyslony po to, zeby z dzieckiem latac godzinami po miescie bez wozka, bo nie wszytskim to odpowiada. Po domu z tym tez sie o niebo lepiej chodzi niz z chusta, bo jak dziecku zachce sie wyjsc, (a moje chcialo wyjsc, wejsc, wyjsc, wejsc) to nie trzeba ustrojstwa rozwiazywac i zawiazywac pol dnia. Tak, chodzilam z chusta, tak, chodzilam z MT i tylko w BB moje dziecko siedzialo spokojnie do mnie przytulone (nie wiem dalczego niektore maja problem z prawdlowym umocowaniem BB - moze trzeba instrukcje przeczytac). Ja sie nie upieram, ze babybjorn jest lepszy od MT czy chusty, tylko ze nie kazdemu dziecku chusta czy MT odpowiada, a pod wzgledem zapinania i odpinania BB na pewno przebija chuste i MT. Wszystko zalezy po co, jak dlugo i w jakich warunkach dziecko bedzie noszone. Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: U mnie sprawdzil sie tylko babybjorn 03.09.10, 15:47 Nie sa to bzdury. BB powoli wycofuje sie wisiadel. Nie moze tego zrobic nagle bo co powiedziec tym , ktorzy wisadla kupili? Powoli bo jest to "Ergo" ktore nawet w instrukcji ma ze normalna pozycja to wiszaca a szeroka to....szeroka. Nie mozna wtym ustrojstwie nosic na plecach a i dociagnac na malej kobietce zeby dziecko przylegalo dokladnie do noszacego (panel nadal dosc sztywny). Porownaj sobie to z Manduca lub Ergo to zrozumiesz roznice Zobaczysz, za 20 lat BB nie bedzie produkowalo juz wisiadel..... Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: U mnie sprawdzil sie tylko babybjorn 03.09.10, 16:49 "Dziecko" -buahahahahahaaaaa- nie musi sobie szukać co to BB Comfort bo wie co to i że badziew okropny, a do Bondolino czy ONO się nie umywa. Trzymajmy się ramy to się nie posramy Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: U mnie sprawdzil sie tylko babybjorn 03.09.10, 16:56 Ej... Przeginasz nieco. Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: U mnie sprawdzil sie tylko babybjorn 03.09.10, 22:45 I to pisze ta, co ma taka badziewiasta sygnaturke... zmien sobie ja, dziecko, bo to wstyd. A to biedne dziecko co krakalo cos o majtkach na galezi nie mialo pojecia, ze BB ma pare modeli nosidel. Dlatego kazalam jej poszukac w necie jak to wyglada, bo zawsze sie przynajmniej doksztalci. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: U mnie sprawdzil sie tylko babybjorn 03.09.10, 23:31 Co? jak się nie ma nic sensownego do powiedzenia to się sygnaturki czepiasz? I kto tu jest dzieckiem............. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: U mnie sprawdzil sie tylko babybjorn 03.09.10, 13:31 Ja mialam. Najpierw kupilam. NIby na poczatku wszystko ok - usmiechnieta, zadowolona, ale po paru minutach zaczynala sie krecic - widac bylo ze jej niewygodnie./ Sprzedalam i kupilam ONO. I to jest dopiero wygoda Mala smakowicie zasypia na wycieczkach Dodam ze nie bylam mega przeciwniczka wisiadel, ale majac porownanie musze stwierdzic ze ergonomiczne o wiele lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
lapwing123 Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 02.09.10, 21:29 Mnie też się wydawało, że motanie w chustę (długa tkana) to czarna magia, ale kilka prób i naprawdę to jest łatwe Mała ma 3 miesiące,motamy się od jakiegoś miesiąca i bardzo sobie to chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
kubutkowa Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 03.09.10, 00:23 Hej, Ja mam Bondolino i bardzo sobie chwalę.Możesz go używać do bodaj 12kg,nosić w nim na plecach itd.Ma fajny system zakładania dzięki czemu może je nosić kilka osób różnej postury.Jest bardzo wygodne.Ono nie zanam ale podobno tez sie sprawdza. Na biodro polecam kółkową, nawet dla osób które przeraża wiązanie chust,jest to łatwizna i całkiem wygodna.Dziś tak się z synem krzątałam po domu jak marudził. Odpowiedz Link Zgłoś
tusie-czek Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 03.09.10, 15:39 ja najpierw uzywalam chusty (do 5-6 miesiaca). Sprawdzila sie super. Potem kupilam Manduce. Tania nie jest ale suepr wygodna i dla dziecka i mamy. Pryz poprzednim dziecku ja uzywalm chusty a maz uzywal wisidla Babybjorn i mala tego nie lubila. A meza plecy bolaly. Teraz on strasza nosi na plecahc w stelarzu a ja mlodsza w manduce i bez problemu idziemy w gory. Zreszta na codzien tez nosze bo wozka mi sie nie chce taszczyc. A w wisidle moja starsza nie lubila. Dodam ze w chuscie bardzo. Jak dla mnie manduca jest swietna i dla plecow mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdal-ena78 Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 04.09.10, 10:08 Mnie tez sie sprawdzilo Baby Bjorn, jest super. Nosilam w domu jak byl malutki i na spacery. Maly bardzo lubi w nim byc. Zaleta jest to ze bardzo szybko sie zapina, mozna to robic doslownie jedna reka. Co w moim przypadku sie sprawdza bo jezdze duzo samochodem i nie trzeba meczyc sie zawiazywaniem. Ale i tak wozek jest o niebo lepszy. To moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zonajana Re: czy którejś nosidło się nie sprawdziło? 04.09.10, 15:57 Ja nosze w chuscie. Mojego meza przerazalo motanie, kupil sobie bondolino i jest mega zadowolony. Zaklada sie szybko, wygodne dla dziecka, zasypia w 5 minut, moze byc w nosidle, czy w chuscie 2 godziny bez marudzenia. Dostalismy jakies wisiadlo, raz ja w to wsadzilismy, wrzask byl przeokrutny, wywalilam badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś