Dodaj do ulubionych

prośba o pomoc

18.09.10, 08:54
Mój synek 1 października skończy rok ,dzis w nocy co chwilkę męczył go kaszel i katar kicha i sie denerwuje bo mu zawartość noska wyskakuje ,nie ma gorączki...Mam pytanie czy sa jakieś leki bez recepty które mu mogę podawać do poniedziałku?Gdyż nie mam możliwości jechać z nim do lekarza dopiero w poniedziałek a on sie meczysad Proszę o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: prośba o pomoc 18.09.10, 10:19
      Ja bym się jednak postarała o wizytę lekarza, skoro prócz kataru także go kaszle.
      Na katar dobry jest Nasivin, można stosować do 5-7 dni. Co do kaszlu to nie pomogę
    • joshima Re: prośba o pomoc 18.09.10, 11:15
      Woda morska plus aspirator. Maść majerankowa pod nosek. Syrop z prawoślazu.
    • pola.cocci Re: prośba o pomoc 18.09.10, 11:23
      Czyszczenie noska, masc majerankowa i na noc podluz cos pod materacyk, zeby mial wyzej glowke. Nawilzacz powietrza
      Katar to nie choroba, a kaszel moze byc od splywajacego kataru
    • mumi7 Re: prośba o pomoc 18.09.10, 11:49
      Nie wiem, co koleżanki napisały, ale u nas pomoga: sól fizjologiczna do nosa (jedna dziurka, odczekać pięc minut i druga, jak coś będzie wychodziło, wyciagasz Fridą. Pod nos, na stópki i na piersi wcieramy maść majerankową. Do noska jeszcze może być Nasivin. Na kaszel syrop prawoślazowy 3 razy dziennie 1 łyżeczka (mój 10 miesięczniak tak pije, więc i Twój starszy na pewno też może). Jesli masz w domu Pulneo/Eurespal (to na receptę), dawaj po 5 ml trzy razy dziennie.
      Życzę zdrowia
      • mumi7 Re: prośba o pomoc 18.09.10, 11:51
        Aha, materac pod kątem 15 stopni, żeb y katar spływał swobodnie, zwłaszcza to ważne w nocy, co by się synek nie budził niepotrzebnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka