18.10.10, 13:05
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • morepig Re: Pieluchy jednorazowe szkodliwe dla dziecka 18.10.10, 13:27
      no są szkodliwe, są, wystarczy popatrzec jak wyglada taka pielucha po tygodniu, albo powąchać 2dniową kupę, która nie śmierdzi kupą tylko milionem innych dziwnych substancji indifferent
      • monikaaleksandra Re: Pieluchy jednorazowe szkodliwe dla dziecka 18.10.10, 13:39
        Tydzień trzymasz stare pieluchy?
        [/b]
        • morepig Re: Pieluchy jednorazowe szkodliwe dla dziecka 18.10.10, 13:46
          tak. a potem sztacham się nimi w łóżku zamiast sexu.
          doświadczenia kochana robi się po to żeby poszerzać swoją wiedzę, amerykanie mogą a my nie?
      • szenzi333 Re: Pieluchy jednorazowe szkodliwe dla dziecka 18.10.10, 21:05
        na produkcję 1 pampersa używa się 1 szklankę ropy
        Poza tym w fabrykach gdzie produkuje się pieluszki jednorazowe jest ścisły rygor chodzenia w kombinezonach ochronnych .
    • mieszadelko Re: Pieluchy jednorazowe szkodliwe dla dziecka 18.10.10, 13:54
      jeszcze wypadałoby dodać, ze nikt nie namawia do powrotu do gotowania tetry! tylko do milych, ladnych i latwych w obsludze wielorazowek smile
      mamy wybor
    • truscaveczka Re: Pieluchy jednorazowe szkodliwe dla dziecka 18.10.10, 14:03
      Mnie szkoda czasu, kasy, wody, chemikaliów na pranie wielorazówek. Jednorazówki dobrze robią też atmosferze w domu - dosłownie i w przenośni wink Smrodu mniej a i czasu więcej na zabawę/wypoczynek/co kto tam lubi smile
      Swoją drogą - jak pielucha może oddychać? Może jeszcze odżywiać się - i nie daj Bogini - rozmnażać?
    • miska_malcova Re: Pieluchy jednorazowe szkodliwe dla dziecka 18.10.10, 14:27
      aska-198008 napisała:

> Pieluchy jednorazowe produkowane są z użyciem substancji chemicznych, które mog
      > ą mieć zły wpływ na zdrowie dziecka. Nie dość, że nie oddychają, to jeszcze mog
      > ą uczulać, powodować alergie, odparzać, powodować zapalenie dróg moczowych i in
      > fekcje bakteryjne.
      > Przeciętnie dziecko przebywa w pieluszcze 22 tyś. godzin!

Używanie pieluch jednorazowych nie jest obowiązkowe big_grin
    • 18_lipcowa1 straszne , powieszę się chyba 18.10.10, 14:39
      • monikaaleksandra Re: straszne , powieszę się chyba 18.10.10, 15:13
        Wieszaj się, ale nie na tym forum.
    • dorota_ja Re: Pieluchy jednorazowe szkodliwe dla dziecka 18.10.10, 14:44
      no są szkodliwe, są, wystarczy popatrzec jak wyglada taka pielucha po tygodniu, albo powąchać 2dniową kupę, która nie śmierdzi kupą tylko milionem innych dziwnych substancji indifferent
      • monikaaleksandra Re: Pieluchy jednorazowe szkodliwe dla dziecka 18.10.10, 15:14
        Pranie pieluch jest jak pranie podpasek. Nawiedzone ekolozki piorą podpaski jak nasze prababki 100 lat temu.
        • kruszynka09 Re: Pieluchy jednorazowe szkodliwe dla dziecka 18.10.10, 20:50
          monikaaleksandra napisała:

> Pranie pieluch jest jak pranie podpasek. Nawiedzone ekolozki piorą podpaski jak
          > nasze prababki 100 lat temu.

ooooooooo fujjjjjjjjjjjjjjjjjj
        • kawka74 Re: Pieluchy jednorazowe szkodliwe dla dziecka 18.10.10, 21:10
          Niekoniecznie, używają też kubeczków menstruacyjnych.
          BTW czytałam o pieluchach wielorazowych, bo się zastanawiałam nad przejściem na nie, i jednak podziękuję. Nie pociąga mnie szuflada pełna czegoś, co jest na wskroś przesiąknięte moczem.
    • mrs.t o 18.10.10, 15:22
      o a czym ten post zlamal regulamin?
      • kawka74 Re: o 18.10.10, 15:58
        Przypuszczam, że oprócz opowieści, jakim to potwornym złem są pieluszki jednorazowe, była mniej lub bardziej widoczna reklama sklepu, w którym można kupić ich przeciwieństwo czyli pieluszki wielorazowe.
        • morepig Re: o 18.10.10, 20:45

kawka74 napisała:

> Przypuszczam, że oprócz opowieści, jakim to potwornym złem są pieluszki jednora
          > zowe, była mniej lub bardziej widoczna reklama sklepu, w którym można kupić ich
          > przeciwieństwo czyli pieluszki wielorazowe.

na dzieciach nic się nie da kupić a wykasowano nie mnie smile tylko pierwszy post. więc chyba nie o to jednak chodziło
          • kawka74 Re: o 18.10.10, 21:03
            Na stronie z artykułem jest kilka reklam sklepów (w tym sklepu z wielorazówkami) plus 'polecamy' czy coś takiego - przypuszczam, że to jednak to.
            • kawka74 Re: o 18.10.10, 21:05
              Chyba mam rację - autorka wątku ma na koncie kilka postów, z czego wszystkie w treści mają link do tego samego portalu.
    • szenzi333 Pieluszki jednorazowe 18.10.10, 21:10
      Do produkcji plastiku zawartego w jednej pieluszce jednorazowej
      zużywa się szklankę ropy.
      Na wyprodukowanie papieru zawartego w pieluchach zużywanych przez
      jedno dziecko trzeba poświęcić 4-5 drzew.
      Szacuje się, że pieluchy jednorazowe rozkładają się od 300 do 500
      lat.
      Pieluchy jednorazowe zapakowane w ekstra plastikowe woreczki, które
      zapobiegają brzydkiemu zapachowi w koszu na śmieci i zawierające
      ludzkie eksperymenty są siedliskiem ponad 100 różnych wirusów i
      niezliczonych bakterii, które zanieczyszczają glebę.
      Zagrożenie zakażenia wody wywołane przez wysypiska śmieci, na
      których składowane są pieluchy jednorazowe nie raz było podkreślane
      przez Światową Organizację Zdrowia WHO.
      Woda, która potrzebna jest do wyprania pieluszek z materiału
      zużywanych przez dziecko odpowiada ilości wody zużywanej przez
      człowieka korzystającego z toalety"
      • landora Re: Pieluszki jednorazowe 18.10.10, 23:48
        Pieluchy jednorazowe zapakowane w ekstra plastikowe woreczki, które
        > zapobiegają brzydkiemu zapachowi w koszu na śmieci i zawierające
        > ludzkie eksperymenty

Zawierające ludzkie co??? big_grin
        • szenzi333 landora 19.10.10, 10:30
          Zawierające ludzkie co???

ludzkie ekskrementy to odchody

• lalabamba Re: landora 19.10.10, 11:27
            Wiemy co to są ekskrementywink Tylko tam jest coś innego napisanewink

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbnzbmhu5p7jygo.png

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka