Dodaj do ulubionych

Bebilon pepti

25.10.10, 14:21
Mam pytanie do Mam ktore karmia swoje pociechy Bebilonem-moj maly-teraz ma 3,5 miesiaca-jadl do tej pory Bebilon Ha-generalnie wszystko bylo ok. Od jakis 3-4tygodni zaczely sie problemy z kupa-zielona i pojawia sie co 3-4 dni, od tygodnia zaczely mu sie robic czerwone policzki i sucha skora na glowie. 2 tygodnie temu lekarka powiedzila ze dzieci tak maja ze kupy moga robic co kilka dni i poradzila podwac jablko!!!maly mial 3 miesiace!wnerwila mnie baba i poszlam dzis do innej bardziej oswieconej lekarki i ta stwierdzila ze to objawy alergii, ze moze nie trawi mleka krowiegi i ze dobrze ze nie dalam mu teg jablka!i zapisala Bebilon pepti-tylko ze to nie ma za wiele z mlekiem wspolnegosad. mam pytanie czy Wasze maluchy na tym mleku normalnie sie wyprozniaja i nie maja innnych dolegliwisci?
Obserwuj wątek
    • pysiaaa1 Re: Bebilon pepti 25.10.10, 14:42
      moja córunia je to mleczko od około 3 m-ca zycia
      robi kupki codziennie po 2 a nawet czasem 3
      obecnie ma niecały rok i rośnie jak na drożdżach ( około 95 centyl)
      objawy byly podobne suche policzki, pzredramiona
      kupki roznie -teraz tez bywaja zielone ale podobno na sztucznym mleku dzieci moga tak miecsmile
    • nikaa818 Re: Bebilon pepti 25.10.10, 16:38
      Jabłko dla 3-miesięczniego niemowlaka! Takim osobom jak ta lekarka dedykuję moją sygnaturę smile
      Do rzeczy: z tego co piszesz faktycznie Twój maluch ma objawy alergii na mleko. U mnie było podobnie- najpierw nan ha a potem pepti. Wszystko gra. Nie ma problemów z przyrostem wagi. A i kupka się uregulowała, znikła wysypka etc. Nie obawiaj się wprowadzić pepti , jak bedziesz dalej podawać alergen dolegliwości będa coraz wieksze.
    • kotkowa Re: Bebilon pepti 25.10.10, 19:00
      Moj synek ma alergie i dostawal najpierw Nutramigen, ale mial brzydkie kupki po nim, odparzona pupe, bole brzuszka, wiec przeszlismy na Bebilon Pepti MCT. Po nim jest lepiej, ale kupki jeszcze nie sa idealne, trzeba ponoc odczekac jakis czas. Niektorym dzieciom sie poprawilo na dobre dopiero po miesiacu. Wazne, czy w ogole jest poprawa, czy jest cos lepiej, czy gorzej. W wyniku alergii jelitka sa podraznione i musza sie zregenerowac. U nas kupki nadal bywaja wodniste, zielonkawe i ze sluzem, ale sa lepsze, niz na Nutramigenie, pupy nie odparzaja, a synkowi brzuszek nie dolega.
    • ar-il Re: Bebilon pepti 25.10.10, 20:24
      Jesteśmy na pepti od ok 2 m-ca i wszystko było ok. Kupki raz dziennie, dość luźne (podobne jak przy cycu - i tak pisze na opakowaniu). Niedawno przeszliśmy na 2 i na początku była zielona kupka,ale to po żelazie (2 ma go dużo więcej),kilka dni i wróciło do normy. Żadnych problemów z tym mleczkiem nie było
    • dominiczka201 Re: Bebilon pepti 25.10.10, 20:59
      Mój synek pije to mleko od 3 miesiąca życia. Kupy oki 2-3 dziennie. Problemy skórne minęły bezpowrotnie dopiero po 2,5 miesiąca
      • limonka_a Re: Bebilon pepti 25.10.10, 21:47
        Moja córcia też ma prawdopodobnie skazę białkową, karmię ją piersią, ale ma problemy z brzuszkiem, jak tylko przystawię ją do piersi to strasznie burczy w brzuszku, mała się wije i pręży, szarpie sięsad Jest mi jej strasznie szkoda, bo nie wiem jak jej pomóc. Co do skazy to odstawiłam nabiał i inne możliwe rzeczy, które mogą ją uczulać, ale niewielka poprawa jest. Zastanawiam się czy nie przejść na mm (na początek mieszane karmienie, żeby w razie czego wrócić do piersi). Nie wiem tylko czy jak mała ma faktycznie skazę (jutro wizyta u pediatry), to przejście na mm pomoże jej na brzuszek?? Zależy mi na tym bardzo, bo mała przez ten brzuszek w ogóle nie śpi w dzień (a ma 2 miesiące), a jak zaśnie to szybko się wybudza z płaczem, jest ciągle marudna, wisi na piersi długo, a nie wiem czy się najada, bo ciągle ssie paluszkisad Czy mm może jakoś pomóc?
        • ar-il Re: Bebilon pepti 26.10.10, 14:29
          Jak czytałam o płaczu przy karmieniu to najczęściej były to pleśniawki w buzi, zapalenie ucha, albo refluks (nie zawsze się ulewa!). Na płacz przy karmieniu mi pomogło karmienie w pozycji prawie na siedząco (mała). Pod nóżki łóżeczka podłóż coś by leżała z głową wyżej od ciała, może to pomoże. Warto wypróbować zanim przejdziesz na mm
        • arista_gda Re: Bebilon pepti 18.11.10, 18:13
          moje Malenstwo ma dopiero 4tyg ale juz po 2tyg zycia stwierdzona zostala nietolerancja na laktoze.najpierw przeszlismy na HA zeby sprawdzic czy zmiana flory w brzuszku jej pomoze - niestety bylo jak po cycku, a od prawie tyg jestesmy na pepti. zmiana jest i to niemal od razu widoczna - juz na 3dobe podawania pepti kolki i bule brzuszka zniknely, zostal na razie problem z kupka bo na mm moze nawet zajac miesiac zanim jelitka sie unormuja i bedzie normalna, ale nie jest tak zle. kupka raz na 1-2 dni jest ok. pomaga jak z mala cwiczymy 'zabke' nozkami - cwiczenie zalecane przez ortopede na eliminacje dysplazji biodrowej.

dla wszystkich mam zamartwiajacych sie dieta - pamietajcie ze jezeli dzidzia cierpi na nietolerancje laktozy to wasza dieta, chocby skladala sie z chleba i wody nie pomoze, bo wasz organizm sam ja wytwaza w waszym kochanym mleku.glowy do gory i nie bojcie sie mm, czasami tak trzeba dla zdrowia malenstwa
    • domania80 Re: Bebilon pepti 10.11.10, 17:05
      Żadnych dolegliwości, kupki 2-3 dziennie. Mały ma prawie 5 miesiecy i jest na pepti od drugiego miesiąca życia.
      A w dodatku lepsze jest w smaku niż Nutramigen
    • strusiek_m Re: Bebilon pepti 11.11.10, 18:54
      Nasz dzieciak jest na Bebilonie Pepti od 2 miesiąca życia, a skończył już rok i nadal musimy ten preparat stosować (alergia jeszcze nie przeszła). Dzieciak jest okazem zdrowia i tryska energią! Tak wiec nie martw się - dzieciaki na Bebilonie Pepti rosną duże, zdrowe i rozbrykane. Chociaż może to ostanie to może akurat nie od Bebilonu... wink
      m.
      • easy_martolina84 Re: Bebilon pepti 11.11.10, 23:04
        strusiek_m napisała:
        >Chociaż może to ostanie to może akurat nie od Bebilonu... wink

Chyba jednak coś w tym jestsmile
        • springday78 Re: Bebilon pepti 18.11.10, 17:49
          Mój synek od miesiąca pije bebilon pepti i wszystko jest już ok. zniknęły bóle brzucha i pięknie przybiera na wadze 1,5 kg przez ostatni miesiąc.
    • easy_martolina84 Re: Bebilon pepti 11.11.10, 23:01
      Moja (14mies) od 3-go miesiąca na Pepti.Wcześniej też na HA.
      Kupy sadzi wzorcowetongue_out
      Nic się nie bój.A i wieczorne cyrki przeszły jak ręką odjał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka