kowalska91 18.11.10, 10:58 Moj syn ma 9,5 miesiaca. zastanawiam sie czy nie wprowadzic do jego diety juz ryby... kiedy wy zaczeliscie dawac ryby i jakie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cherry_cola Re: kiedy i jakie ryby? 18.11.10, 11:07 Ryby jak najbardziej! Moja córka ma 7 miesięcy i dostaje je od skończonego 6. miesiąca. Wybieraj takie - mintaj, sola, łosoś (morskie), sandacz, pstrąg (słodkowodne). Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: kiedy i jakie ryby? 18.11.10, 11:25 U nas od szóstego miesiąca: pstrąg, sola, mintaj, flądra, potem wszystkie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: kiedy i jakie ryby? 18.11.10, 12:01 Ja zaczęłam późno, po roku, bo mój alergik. Ale jak nie alergik to można My jadamy łososia, pstrąga, dorsza i tilapię. Odpowiedz Link Zgłoś
maryq Re: kiedy i jakie ryby? 19.11.10, 21:37 ja dopiero wczoraj (ma 10 mcy) pierwszy raz łososia słoiczkowego dałam - ale chcę też piec! Bo moje alergiczne jest (ale wychodzi na to, że tylko nabiał - bo je bardzo dużo rzeczy i na razie wszystko przechodzi, nawet mandarynki A jeśli chodzi o TILAPIĘ - to podobno metody hodowli pozostają wiele do życzenia i małym dzieciom (tak jak zresztą i PANGI) absolutnie się nie poleca. Polecam wyszukiwarkę w tej kwestii natomiast Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.czajka Re: kiedy i jakie ryby? 18.11.10, 13:09 Skończone 6 miesięcy, ale moja ogólnie odrzuciła wszelkie papki od samego początku. Kombinowałam więc żeby jej przypasować. Okazało się że łosoś pieczony w folii i gotowane kartofle z koperkiem - do tego na talerzu bardzo jej pasują) Gniotę jej tylko widelcem. W sumie je to samo co my tylko bez chilli, pieprzu i tego typu dodatków. Co do łososia to piekę go z łyżeczką masła i plasterkiem cytryny. Córa kończy 8 mc za 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry_cola Re: kiedy i jakie ryby? 18.11.10, 16:13 Dobry pomysł. Mam nowe danie. A jak długo pieczesz (w piekarniku, tak?) łososia? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.czajka Przepis łosoś 20.11.10, 10:37 Dzwonek z łososia, na wierzch łyżeczka masła, odrobina soli, dwa plasterki cytryny na wierzch. Wygląda to tak: 3.bp.blogspot.com/_OTHyfY-KhiA/S2amqZHpkjI/AAAAAAAAATY/5YDnwHleJVg/s640/IMG_0397.JPG Zawijam w folię i do pieca na tryb grill albo termoobieg. Piekę tak trochę na oko 10-12 minut, temp. 200. Odpowiedz Link Zgłoś
mamagazeta.pl Re: kiedy i jakie ryby? 18.11.10, 13:24 Moja córeczka je ryby (raz w tygodniu czasem dwa) od 6 miesiąca. Uwielbia jeść łososia. Odpowiedz Link Zgłoś
zdunia1979 Re: kiedy i jakie ryby? 19.11.10, 22:15 Dziewczyny ja rybki daje bliźniakom od 7 miesiąca. polecam wam robienie ich na parze. Smakują rewelacyjnie! U mnie maluchy i cała rodzina się zajadają! Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: kiedy i jakie ryby? 30.11.10, 11:58 Ryby od 7-8 miesiąca, tylko jedna uwaga, nie ryby morskie, nie masz pojecia gdzie były łowione i ile metali ciężkich w sobie zawieraja, a potrafią byc całą tablicą Mendelejewa.... Odpowiedz Link Zgłoś
jola312 Re: kiedy i jakie ryby? 30.11.10, 16:24 Ja daje córeczce od 5 miesiaca słoiczek Gerbera - Jarzynki z delikatną rybką. Tak raz w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś