Dodaj do ulubionych

krostki na buzi

16.04.04, 12:22
U mojej 10-cio miesięcznej córeczki parę dni temu pojawiła się wysypka na
buzi. Wygląda jak drobna podskórna kaszka w okolicy noska i na czole.
Najlepiej widać ją pod światło. Skóra nie jest zaczerwieniona, sama wysypka
też nie i nie swędzi. Zastanawiam się czy nie jest to jakaś reakcja
alergiczna. Czy ktoś może spotkał się wcześniej z czymś takim ? Prosiłabym o
pomoc bo bardzo się niepokoję, a u lekarza mamy wizytę dopiero w poniedziałek.
Obserwuj wątek
    • beatak Re: krostki na buzi 16.04.04, 18:06
      hej, niewiele penie pomogę, bo moja 9mies. Emilka nie miała czegoś takiego, ale
      faktycznie wygląda to na zmianę alergiczną, może podałaś jakiś nowy produkt i
      stąd ta zmiana. Mojej Emilce takie zmiany objawiają sie szorstkimi policzkami.
      Może do jutra przejdzie? I nie będzie trzeba lekarzowi pokazywać. A może miała
      brudne rączki np. po spacerku, albo po zakupach w markecie i po dotknięciu
      powstały takie krosteczki? U nas czasami są dookoła buzi (no bo wszystko
      wkładane jest do buzi, czyste czy brude...) i w okolicach noska. Mamy taką
      fajną maść/krem z wit. A i E (oraz wiele innych) od naszej pediatry - robiona w
      aptece, kosztuje ok. 5 zł, bardzo dobra (wygląda jak bita śmietanka), takie
      zmiany schodzą w ciągu 1-2 dni po tym kremiku, zapytaj swojego lekkarza.
      • hanya00 Re: krostki na buzi 20.04.04, 17:43
        witajcie.mam 2 miesieczne dziecko i starsze piecioletnie.jest to faktycznie
        reakcja alergiczna,moje dzieci tak reaguja gdy przytulaja sie do moich
        ubran,ktore nie sa prane w proszku dzieciecym.reaguja tak na kosmetyki,plyny do
        plukania.bylam u lekarza i wczesniej starszy syn a teraz mlodszy maja lokoid na
        te zmiany,jest to steryd ale moj starszy super na niego reagowal,maly zreszta
        tez.to strasznie swedzi,wiec gdy posmarujesz przyniesie ulge.a pierzesz dzidzi
        ubranka i posciel w proszku dla dzieci?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka