jolkapo2007 07.02.11, 08:41 Mój syn prawie 11 mieś. od dwóch dni nie chce pić mleka ani żadnych kaszek na mleku modyfikowanym.Niewiem co robić iść do lekaża czy przeczekać .Czy któraś tak miała?Dodam że zupki ,owoce itp.zjada bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fasol-inka Re: Nie chce mleka 07.02.11, 09:18 spróbuj przeczekać najpierw mój ma focha na mleko od dwóch miesięcy, wcześniej tylko mlekiem by żył; je kaszki, więc się nie przejmuję już, ale przez pierwszy tydzień i kaszek nie chciał potem mu się odwidziało - ale dalej mimo konsekwentnego podawania mleka - nie chce; jedynie czasem wypije na noc, koniecznie zimne (a wszystko inne musi być podgrzane) Odpowiedz Link Zgłoś
dominiczka201 Re: Nie chce mleka 07.02.11, 09:42 Mój synek ma rok i od około 2 tygodni gardzi mlekiem i kaszką. Wieczorem nie tknie nawet łyka mleka ani kaszki podanej łyżką w wszystko inne wcina aż miło. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkapo2007 Re: Nie chce mleka 07.02.11, 10:20 To co mu dajesz na noc do jedzenia jak nie chce mleka Odpowiedz Link Zgłoś
ewu-cia Re: Nie chce mleka 07.02.11, 20:13 Witam, mój 10 miesięczny syn też od jakiś 3 tygodni w ogóle nie chce mleka. czasem uda mi się wcisnąć mu trochę, ale tylko krowiego (mm jest fuj!) (dla tych co zaraz się zapytają czemu tak małemu dziecku daje krowie mleko, od razu mówię, żeby darowali sobie bo nie o tym wątek). Do niedawna przynajmniej ze smakiem jadł kaszki, ale przez ostatnie parę dni też jest walka i coś czuję, że za chwilę całkowicie zbojkotuje i kaszki. Jeśli chodzi o pozostałe jedzenie, to wcina aż mu się uszy trzęsą. Nie wiem skąd mu się wzięła ta awersja do mleka. Moja teoria jest taka, że poznał już tyle innych smaków, że po prostu stwierdził, że mleko jest nie warte jego uwagi. Tylko też się zastanawiam co dawać takiemu maluchowi na kolację/ śniadanie jeśli bojkotuje i mleko i kaszki?? Odpowiedz Link Zgłoś
black.joanna Re: Nie chce mleka 07.02.11, 23:37 Jeśli je jogurty, serki to nie ma problemu. Mleka może nie pić. Odpowiedz Link Zgłoś