Dodaj do ulubionych

Ząbkowanie a wysypka

16.02.11, 15:04
Witam
Mojemu 8,5- mcznemu Syneczkowi wyrzynają się górne jedynki. Troszkę charczy zwłaszcza nocą , dziś ma jakby wodny przezroczysty katar, ale troszkę. Rano zauważyłam też na nóżkach , brzuszku i pleckach troszkę krostek , plamek. Czy to wszystko jest normalne przy ząbkowaniu ?
Z góry dziękuję za miłe i rzeczowe odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • kasiula19800 Re: Ząbkowanie a wysypka 16.02.11, 15:57
      Nie wiem czy to norma, ale każdą wysypkę powinien obejzec lekarz.
      • calineczkazbajkii Re: Ząbkowanie a wysypka 16.02.11, 16:17
        "Moi lekarze " mają przerażenie w oczach jak widzą wysypkę. Późnej mówią ,ze to normalne i że jak się pogorszy to trzeba jechac do szpitala. Ewentualnie zapiszą paracetamol.
        • kasiula19800 Re: Ząbkowanie a wysypka 17.02.11, 08:52
          Jednak trzeba by sprawdzić czy to nic groznego. Z tego co wiem mozna sprawdzic to dotykajac wysypki. Dotknij i przytrzymaj palcem, i te krostki nie beda widoczne to raczej nic groznego. Jesli nie znikna na czas dotkniecia to do lekarza.
    • anakkena Re: Ząbkowanie a wysypka 17.02.11, 10:06
      Nigdy nie słyszałam, żeby wysypka była objawem ząbkowania. Wg mnie jedno z drugim nie ma nic wspólnego (ale nie jestem lekarzem). Wysypka to może być uczulenie - na jakiś nowy pokarm albo kosmetyk/proszek do prania.. Ewentualnie mogą to być potówki, może się przegrzewa?
      Jeśli się będzie utrzymywać, to pójdź do dermatologa raczej niż pediatry.
    • m7-7 Re: Ząbkowanie a wysypka 17.02.11, 10:26
      Mojemu niedawno, rowniez przy wyrzynaniu sie górnych jedynek, towarzyszyła goraczka (do 40st) przez 5 dni i potem go wysypało najpierw glowe, tułów a potem (na drugi dzien ) zeszlo na nogi. Na trzeci ani sladu po wysypce. Tez mial katarek (zreszta ma go nadal) i rozwolnienie.
    • termitek_21 Re: Ząbkowanie a wysypka 05.05.16, 22:48
      Mojej 8 miesięcznej córeczce przy zabkowaniu najpierw towarzyszyła gorączka 39.2 a 3 dni pozniej dostala wysypki na brzuszku, pleckach i główce. Była też marudna, placzliwa i miala biegunke

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka