Dodaj do ulubionych

Pomocy..kupa!

25.03.11, 18:48
Już nie moge z tymi kupowatymi wyciekami z pieluchy!Mój maluch ma 3miechy a przez jego kupę dostaję szału od dwóch. Chodzi o to, ze nie ważne jak szczelnie bym mu nie założyła pieluchy to zawsze "grubsza" zawartość wjdzie mu górą i tym sposobem zawsze ma całe ufajdane plecy no i ciuchy. Ja nie wiem czy to jest normalne czy to on jest jakiś dziwny czy ja coś robię nie tak. Myślałam że jak kupuję jedne z droższych pieluch(Pampers Premium Care)to takie problemy mnie ominą.Już i tak przewijam go często..jak tylko usłyszę akcję w majtach to lece go przewijać i trzymam w pionie ale to wszystko na nic. Nie wiem może jesteście w stanie polecić jakieś skuteczniejsze pieluchy albo poradzić coś więcej.dzięki
Obserwuj wątek
    • sokhna Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 18:58
      A rozmiar masz dobry? Ja sie nauczylam, ze nawet jak mala wazyla przykladowo 8 kg, pieluchy byly od 4 do 10 to juz kupowalam wieksze.... bo te 10 to tak chyba tylko napisali... smile
    • gku25 Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 18:59
      Nie zawsze to co najdroższe jest najlepsze. Spróbuj Babydream z Rossmanna albo Dada z Biedronki. Ponoć jeszcze w Lidlu są fajne, ale nie używałam.
    • kawka74 Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 19:02
      Po pierwsze - dobry rozmiar.
      Po drugie - nie podciągaj pieluchy wysoko, zapinaj ledwo nad bioderkami.
      • hayet Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 19:09
        mialam walsnie o tym zapinaniu wspomniec..co znaczy szczelnie? moze wlasnie za szczelnie?
        ja uzywalam pampkow i kupa wyszla z pieluchy moze ze dwa razy,ale to z powodu trzymania na rekach wink
        • anilanka26 Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 19:16
          Nie no szczelnie znaczy w sam raz..nie za lekko ale też nie żeby dzieciaka poddusićsmile rozmiar mam od 7 do 18kg(a mały waży 7kg)wcześniej miałam mniejsze i było to samo.
          • hanalui Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 23:56
            anilanka26 napisała:

> Nie no szczelnie znaczy w sam raz..nie za lekko ale też nie żeby dzieciaka podd
            > usićsmile rozmiar mam od 7 do 18kg(a mały waży 7kg)wcześniej miałam mniejsze i był
            > o to samo.
            Jezu, a co to za rozmiar od 7 do 18 kgsurprised? Mojemu 4latkowi jeszcze brakuje 2 do 18 wiec pewnie by w to wlazl, może to jest wina.
            No a jeśli rozmiar dobry to może już dziecko ma za mokro i dlatego kupa wypływa, no i
            jeszcze to co ktoś wspominał...nie naciagaj pieluchy po pachy, daj luzu oraz popatrz na te wewnętrzne falbanki żeby wychodziły na zewnątrz to ich zadaniem jest pilnowanie zawartości na miejscu, czasem trzeba je poprawić bo są fabrycznie zaprasowane, zle sie uloza, zagnal przy fikajacym maluchu, ja po ubranie sprawdzalam własnie te falbanki jak przylegające i jak obejmują nóżki, od tylu żeby był luz na posladkach i w miarę ciasno nad posladkami żeby nie wyplywalo góra. Wpadki z wyplynieciem zdarzyły się może ze 3 razy. Ja uzywalam haggisow
          • morekac Re: Pomocy..kupa! 26.03.11, 10:03
            To może ta pielucha jest zaluźna?
            Jak dziecko zacznie jeść bardziej stałe pokarmy, jest szansa na bardziej stałą kupę...
        • ylunia78 Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 19:17
          Też to przerobiłamwink
          Po pierwsze to,że pieluchy kupujesz na rozmiar nie znaczy że sa dobre.Bo czasami trzeba kupić paieluchy o rozm wieksze.W zalezności od producenta.
          Acha-ja pieluch z Lidla nie polecam.Sztywne i do bani.
          • truscaveczka Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 19:18
            Nowa dada jest fajna smile
            • ylunia78 Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 19:36
              aaaa,nowe DADA taaakwink
    • truscaveczka Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 19:13
      Kwestia rodzaju kupy - mój z powodu alergii obsrywa się po szyję i żadna pielucha tego nie zmieni uncertain
      • anilanka26 Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 19:19
        no właśnie może to za sprawą tych kup za rzadkich..to może cos jest nie tak? ale jak odróżnić rzadka kupę od za rzadkiej kupy?przecież wszyskie kupy u dzieci są rzadkie. Matko ja gadam o kupiesmile
        • krapheika Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 19:27
          Ja tam sie nie bawilam i po prostu zanioslam pelnego pampersa pediatrze.Objawy alergii moga byc rozne wiec i kupy moga byc rozne.Podstaw pelnego pampka pediatrze pod nos niech oceni.
        • truscaveczka Re: Pomocy..kupa! 26.03.11, 08:31
          Normalna kupa jest papkowata lub rzadka, ale z grudkami - i raczej mniejsza, alergiczna - jak rzadkie ciasto naleśnikowe. Na dużą ilość naleśników big_grin
      • krapheika Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 19:25
        Zaczelabym od pediatry, bo jesli dziecko ma alergie pokarmowa, wtedy stolec jest luzny a biegunki zadna pielucha nie utrzyma.Ja jestem wierna, a wlasciwie juz prawie nie jestem, bo dziec zaczal odpieluchowywane. Pampers activ fit, one sa w kazdym rozmiarze i dobrze trzymaja sie tylka i nozek. Pampersa nie podciaga sie na maksa tylko zostawia miejsce z tylu by sie kupsko nie rozplaszczylo i nie wylazlo. poza tym nie wiem czy twoj dziec nosi body, jesli body bedzie za male czyli idealnie przypasowane do pampersa po zapieciu to na kupe miejsca nie bedzie, body powinno miec jeszcze miejsce na okolo 1,5cm po zapieciu.To samo z pajacami czy co tam mu zakladasz, nie moga scisle przylegac do pampka.Ja mam dziecia z alergia, wiec kupy byly rozne, ale jak zaczelam sie stosowac do tego wszystkiego to problem zniknal.
        • anilanka26 Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 19:34
          aha no to dzięki..zastosuję sie do porad. Może faktycznie za wysoko go podciągam..bo miałam wrażenie że im wyżej tym mniej wyleci a tu proszę..na odwrót!
        • pulcino3 Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 19:37
          kup pieluchy huggies, one mają ściągacze nad tyłkiem. Pampers tego nie ma i choćbyś miała superpremiumultradry pampers nie ma ściągacza i kupa ci zawsze wystrzeli na plecy, jak młody ma takie predyspozycje big_grin
          • thea19 Re: Pomocy..kupa! 26.03.11, 09:03
            nie wszystkie huggiesy maja sciagacze
    • morelee Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 20:08
      zrób na tyłku zaporę z paska waty z pudrem albo przyklejonego kremem, tylko równo ułóż, żeby wygodnie było.
    • jo-asiunka Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 20:16
      Z pampersó zawsze wylatuje. Jedyne pieluchy, z jakich nie wylatywała kupa moich córek do Babydream z rossmanna.
      • krapheika Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 20:29
        A to nowosc pampersy stosowalam u dziecia 2lata i nadal stosuje na noc, nic nie wylatuje.
        • pulcino3 Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 20:39
          bo nie każde dziecko potrafi tak wystrzelić smile
          • krapheika Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 21:07
            Moj syn swego czasu mial biegunki z pwowdu alergii, nic nie wyciekalo, a biegunka wystrzela z regulytongue_out
            • allela Re: Pomocy..kupa! 25.03.11, 22:49
              U moich dzieci jeśli kupa wchodzi na plecy, i potrafi wyjść bokiem (a nawet koło nóżek) - to znaczy, że pielucha za duża.
    • gacusia1 Re: Pomocy..kupa! 26.03.11, 04:11
      Zakladasz dziecku za male pieluchy.
    • thea19 Re: Pomocy..kupa! 26.03.11, 09:09
      u nas był ten sam problem. zniknął po założeniu wątku. rozmiar pieluchy i zakładanie pozostały bez zmian (faktem jest jednak by zapinać dość ścisło wokół brzucha bo pielucha lubi zjechać z tyłka i kupa wyłazi)

3 mce to rozmiar 3 (4-9kg), pampers ma mniejsze pieluchy w tym rozmiarze od huggiesów
      mój waży 7,5kg, teraz nosi 3 huggies i sięgaja mu pod łopatki
      • hanalui Re: Pomocy..kupa! 26.03.11, 09:50
        thea19 napisała:

> 3 mce to rozmiar 3 (4-9kg), pampers ma mniejsze pieluchy w tym rozmiarze od hug
        > giesów
        > mój waży 7,5kg, teraz nosi 3 huggies i sięgaja mu pod łopatki

No nie wiem czy 3 mies to 3 rozmiar, mój w wieku 3 mies ważył dokładnie 3,5 kg (sprawdziłem własnie w książeczce) i myśle ze jechaliśmy wtedy na najmniejszym rozmiarze new born pampersa. Ogólnie mój był drobnym, chudym dzieckiem, bez faldek, za to sredniego wzrostu i sprawdzały się u nas potem huggisy (wagowo 1-3 centyl, wzrostowo 50), pewnie i moze pampersa daloby sie jakos dobrac ale maly mial na nie uczulenie. U koleżanki z kluseczkowatym, tlusciutkim niemowlaczkiem, raczej z tych dużych dzieci (wzrostowi i wagowo
        90 centyl) sprawdzały się pampersy, a próbowała wszystkich bo tez miała problem z wyplywaniem zawartości.
        • krapheika Re: Pomocy..kupa! 26.03.11, 10:29
          A nie zalezy to czasem od dziecka, moj w wiek 3miesiecy wazyl 6kilo z hakiem
    • dorotab30 Re: Pomocy..kupa! 26.03.11, 14:12
      przestań używać premium care, a problem znikniesmile miałam identyczną sytuację, wiecznie zasikany lub ..... założyłam klasycznego pampersa i po problemie. Spróbujsmile
    • imasumak Re: Pomocy..kupa! 26.03.11, 14:57
      forum.gazeta.pl/forum/f,572,Niemowle.html
    • czarnaalineczka Re: Pomocy..kupa! 26.03.11, 15:27
      tytuł wątku mnie powalił big_grin
    • ewcia-k26 Re: Pomocy..kupa! 26.03.11, 16:35
      Pieluchę trzeba założyć tak, aby było miejsce na kupę. W pasie dość mocno i tak pampki mają gumki, więc nie będzie pielucha uwierała. Zapiąć nisko, na wysokości pępka. Aby kupka nie odbijała się od pieluchy. Jak będzie miejsce, nie będzie szła do góry. Ja używam zwykłych Pampersów. Uważam, że są najlepsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka