Dodaj do ulubionych

nic nie pije-macie jakies sposoby??

28.03.11, 16:07
Drogie Mamy..moj 8-miesieczny synek nie chce nic pic! Na sniadanie zjada kaszke na mleku...i przed snem czasem uda mu sie wypic troszke mleka...i to koniec!..a obiady i kolacje to zupelnie pokarmy stale... nie wiem jak go przekonac do czegokolwiek....z butelki nawet nie pociagnie..z niekapka tym bardziej..z lyzeczki pluje...obojetnie czy jest to woda..sok..herbatka..slodzona..nieslodza...nic... zaczyna mnie to martwic...
Macie moze jakies pomysly ..bede wdzieczna za wszelkie rady...
Pozdrawiam.

https://suwaczki.maluchy.pl/li-45840.png

https://suwaczki.maluchy.pl/li-23954.png
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: nic nie pije-macie jakies sposoby?? 28.03.11, 16:21
      Jesli nie jest odwodniony to się nie przejmuj.
    • hhogata Re: nic nie pije-macie jakies sposoby?? 28.03.11, 17:31
      u mnie podobnie... a do niedawna tak chętnie pił herbatkę koperkową że aż w szoku byliśmy... a teraz pluje i nie chcę nic pić prócz mleczka... uncertain Czy może być spowodowane rozszerzaniem diety ?! Na razie je mamusine zupki i deserki...
    • chusteczka4 Re: nic nie pije-macie jakies sposoby?? 28.03.11, 17:59
      Też się tym martwiłam, bo synek długo nie chciał nic pić, teraz to sie zmieniło, bo wypije trochę herbatki. Jednak odkąd zaczęłam mu dawać na gęsto kaszkę, to wypije trochę, staram sie mu dawać codziennie, ale potem wylewam smile Spróbuj soczki różne smaki, może któryś soczek mu posmakuje. A koperkową nie chciał pić, bo mu nie smakowała, teraz podaje mu z dzikiej róży hipp i wypiję. Może być tak, że nie potrzebuje
      • cytrynowa.lemoniada Re: nic nie pije-macie jakies sposoby?? 28.03.11, 18:16
        nie poić bo za duży jest na to tylko dać do ręki kubek - ale nie niekapek z którego trzeba ciągnąć jak odkurzacz żeby cos poleciało (spróbuj) tylko z dziubkiem albo najzwyklejszy kubek - niech rozlewa, ale w końcu się nauczy - z ciekawości
    • bluemka78 Re: nic nie pije-macie jakies sposoby?? 28.03.11, 18:50
      Moje tez niewiele wypijaja. Tylko soczek, ew. soczek z domieszka wody. Ze smoczka juz dawno niczego nie chca ssac, albo lyzeczka po kilka lyzeczek co jakis czas, albo niekapek, ale ja wycielam w tej gumie dziure i zrobil sie taki pol-niekapek. Jest tez taki zolty smoczek z lovi, z ktorego samo po trochu leci, albo leci jak dziecko gryzie, to tez sie sprawdza. Jak ja pije herbate to chca pic z mojego kubka i pija, nawet mineralna z butli 1,5l chca i pija wink Taki to wiek, ze chca to co my, a nie swoje. Mam zamiar kupic lovi 360, moze im spasuje.
      A kaszki specjalnie robie takie polplynne, dlatego ze tak malo pija.
    • copacabana2 Re: nic nie pije-macie jakies sposoby?? 28.03.11, 21:56
      U nas świetnie sprawdziła się słomka. Małemu bardzo się to spodobało i do dziś lubi pić przez słomkę -to jedyny sposób żeby namówić go na jakieś picie w ciągu dnia smile Czasem udaje się też z "normalnego" kubka, ale wtedy wypija zdecydowanie mniej.
    • aleksandra1357 Re: nic nie pije-macie jakies sposoby?? 28.03.11, 23:48
      Jeśli jest na piersi, to jest to normalne. Mój też nic nie pije, ma 8 miesięcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka