elsia22 29.03.11, 08:38 Witam mam pytanko Jakie kremy natłuszczające (nawet mocno natłuszczające) używacie u swoich Maluchów? Synek ma strasznie suchą skórę na buzi i ciągle się drapie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda.tyl Re: krem dla niemowlaka 29.03.11, 09:25 Najpierw allerco emolientowy, ale lepszy okazał się oillan, większe opakowanie i cenowo lepiej wyszło, bo jest gęstszy i naprawdę poskutkował na suchą buzię. Odpowiedz Link Zgłoś
tommama Re: krem dla niemowlaka 31.03.11, 18:31 ja też oilatum soft polecam; przetestowany u mojego alergika ze zminami skórnymi. pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.pio Re: krem dla niemowlaka 29.03.11, 10:47 Ja bym najpierw skonsultowała z lekarzem tę suchą skórę. Może to wynik jakiejś nietolerancji pokarmowej/alergii i trzeba by najpierw wykluczyć przyczyny - inaczej nawet najlepsze natłuszczanie będzie walką z wiatrakami. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_ja Re: krem dla niemowlaka 29.03.11, 19:24 pewnie się ślini. mojej na ślinotoki pomogła Dermobaza, teraz kupiłam Balneum - 4 X wieksza puszka a 2 x droższy, skład podobny i super się wchłania. Odpowiedz Link Zgłoś
ziabucha Re: krem dla niemowlaka 29.03.11, 20:09 emolium i dla 2-latka i dla 3 miesięczniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
atrapcia Re: krem dla niemowlaka 29.03.11, 20:22 Zwykły Nivea/Bambino, wcześniej Nivea na każdą pogodę, latem filtry, a tak na co dzień po domu nic. Sucha buzia świadczy o jakichś problemach... Pewnie to alergia. Odpowiedz Link Zgłoś
elsia22 Re: krem dla niemowlaka 30.03.11, 10:18 Maluch ma skaze i jest na nutramigenie, dietę rozszerzamy o warzywa, dostaję też na noc klieik ryżowy lub kaszkę ryżową smakową ale raczej to go nie uczula? Odpowiedz Link Zgłoś
mamuniaolunia Re: krem dla niemowlaka 29.03.11, 21:30 U nas na bardzo suchą skórkę pomógł nivea nutri sensitive. Teraz buzia jak pupcia niemowlaka normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta31 Re: krem dla niemowlaka 31.03.11, 17:50 My na początku stosowaliśmy natłuszczający krem Bamino ale mały też cały czas miał jakąś wysypkę.Poszlismy do lekarza i kazał nam stosować krem emolientowy(można go stosować u niemowląt i alergików).Szybko okazał się skuteczny i sóra malucha zrobiła się gładziudka. Odpowiedz Link Zgłoś