Dodaj do ulubionych

parasolka do wozka

11.04.11, 13:32
Planuje zakup parasolki do spacerowki. Na allegro jest tego tyle, ze nie potrafie zdecydowac. Lepsza kwadratowa czy okragla? Jakie powinna miec zapinanie? Macie jakies sprawdzone? Najlepiej jakby pasowala to roznych wozkow .
Obserwuj wątek
    • depeszka.cdn Re: parasolka do wozka 11.04.11, 13:36
      jesli juz to okragla,kwadratowa nie zaslania dobrze.dla mnie to i tak byl niepotrzebny zakup
      • kasiulam1 Re: parasolka do wozka 11.04.11, 13:45
        Dlaczego byl niepotrzebny?
        • depeszka.cdn Re: parasolka do wozka 11.04.11, 13:57
          parasolke trzeba wyginac,machac nia na wszystkie strony w zaleznosci pod jakim kątem swieci slonce,mielismy kwdratowa x-landera-beznadziejna,nic nie zaslaniala.okragla juz lepiej ale jak dla mnie wcale nie wygodna ze wzgledu na to wlasnie,ze trzeba ja ciagle ustawiac smile
          teraz przykrywamy przewiewnym kocykiem z dziurkami daszek wozka i jest ok
          • ponponka1 Re: parasolka do wozka 11.04.11, 15:10
            Tez uwazam, ze zupelnie niepotrzebny gadzet. Nic nie zastapi duuuuzej budki i przekladanej raczki. Rozumiem, ze w spacerowce moze byc o taka trudno - pozostaje zatem wozenie tylem tzn. ciagneicie wozka smile
    • moni_ka30 Re: parasolka do wozka 11.04.11, 15:42
      http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3753316/c_1/1%7Ccategory_root%7CNursery%7C14417537/c_2/2%7C14417537%7CPushchairs%2C+prams+and+carriers%7C14417542/c_3/3%7Ccat_14417542%7CPushchair+accessories%7C14417551.htm

Ja mialam taka i wcale nie uwazam, ze to niepotrzebny gadzet. Wg mnie nie trzeba wcale nia tak "machac" jesli nie jest przypieta zbyt wysoko. W jednym wozku przypinalam np. do kosza na zakupy.
      Wiekszosc parasolek jest niby uniwersalna, ale najlepiej pasuja do wozkow z cienkimi rurkami.
    • corcimama Re: parasolka do wozka 11.04.11, 15:44
      dla mnie to niezbędna rzecz, kiedy świeci słońce. Ja mam okulary, a dziecko ma patrzeć w słońce? miałam już 2 parasolki, choć mała ma 9 m-cy. jedna x-lander - złamała się sprężyna którą się manewruje, a teraz mam maxi-cosi, którą wkrótce zareklamuję, bo nie można jej ustawić w pożądanym miejscu (prostuje się). więc żadnej z nich nie polecam.
      • oliwka2009 Re: parasolka do wozka 11.04.11, 17:31
        Ja miałam parasol Ada o taki, okrągły www.timebaby.pl/foto/51b.jpg I był tani chyba 30 -35 zł
        • cytrynowa.lemoniada Re: parasolka do wozka 11.04.11, 20:28
          no rzeczywiście super pomysł ciągnąć wózek w upał. parasolka w słońcu rzecz niezbędna, ale jeszcze lepsze są doczepiane do budki daszki przeciwsłoneczne - pełno tego na angielskim amazonie (zobacz w akcesoriach do wózków)
    • mojmikuniu Re: parasolka do wozka 11.04.11, 20:51
      Ja zeszłego lata miałam okragłą tanią parasolkę i stwierdzam, że to badziewie niesamowite. Jak ja się wkurzałam na nią, co chwilę musiałam ją naginać i manewrować a i tak słabo zasłaniała słońce i kilka razy odpadła mi podczas jazdy. Teraz mam inny kolor wózka - spacerówkę - i wypadałoby kupić jakąś parasolkę pod kolor ale nie wiem jaką, myślałam, że kwadratowe są lepsze ale czytam, że niekoniecznie. W głębokim wózku dobre było to, że miałam przekładaną rączkę co uważam za jeden z najważniejszych argumentów przekonujacych do kupna danego wózka. Teraz w spacerówce mam bardzo dużą i jeszcze dodatkowo rozkładaną budę więc może obędzie się bez parasolki.....
    • zuza-nka88 Re: parasolka do wozka 11.04.11, 21:52
      ja sie naciełam na all bo parasolka nie pasowała mamy grube rurki a ta sie na nich nie trzymała w koncu nie kupilismy teraz wybieramy sie do sklepu stacjonarnego tam mozna przymierzyc... bo juz mam dosc przekładania wozka haaaa wychodzac z domu musze myslec gdzie ide i jak bedzie slonce swiecicsmile
    • artsanigusto Re: parasolka do wozka 12.04.11, 00:08
      Hmm parasolka do wozka dla 11 miesięcznej? Ja planowalam co najwyżej zakup czapeczki z daszkiem..
      • hvilke Re: parasolka do wozka 12.04.11, 07:42
        taaa,zeby ta czapeczka jeszcze chciala siedziec na glowie smile

a zreszta jak duzy musi byc daszek zeby slonce nie swiecilo w oczy...
        • kasiulam1 Re: parasolka do wozka 12.04.11, 08:59
          Na oczy polecam okulary przeciwsloneczne. Teraz jak jest wiosna sa najlepsze. Na lato trzeba juz zaslonic cialo, zeby sie nie spalilo na sloncu.

usa.babybanz.com/Baby-Banz-p/ultimate%20banz%20-%20baby%20and%20kidz.htm
          U nas sie sprawdzily. Chronia tez przed wiatrem.
          • ponponka1 Re: parasolka do wozka 12.04.11, 09:32
            Tez uwazam, ze czapka z daszkiem lub kapelusz plus okulary to lepszy zestaw niz parasolka smile Moja tez ma banzy - pomaranczowy kapelusz i retro okluray.
            lotusbarn.no/butikk/index.php?main_page=product_info&cPath=526_412&products_id=2109
            Jak byla niemowlakiem miala zielony kapelusz i zielone banzy
            • hvilke Re: parasolka do wozka 12.04.11, 11:09
              ale co,nie zdejmuje okularow? u moich dzieci okulary nawet minuty nie wytrzymaly na oczach smile czapki nie-wiazane tez.dopiero moj 2,5 latek wytrzyma w okularach wink
    • kasiulam1 Re: parasolka do wozka 12.04.11, 06:13
      A moze taki daszek lepszy?
      www.pikkupingviini.fi/index.php?id=2&products_action=view&products_id=1879

Zastanawiam sie tylko czy bedzie pasowal jak spacerowka jest w pozycji siedzacej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka