19nefretari88 27.04.11, 09:24 Ja mam pytanie odnośnie uszek niemowlaczka. Tak naprawdę do kiery nie można ich moczyć? Bo słyszałam już różne dziwne hipotezy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
q_fla Re: Uszy 27.04.11, 09:38 Zanim zaczniesz rozmyslać na słusznością różnych głupich teorii na temat moczenia uszu u niemowląt, pomyśl w jakim srodowisku przebywało twoje dziecko w twoim brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
fazlik Re: Uszy 27.04.11, 10:40 A potem się dziwią skąd ciemieniucha, skąd potówki... Odpowiedz Link Zgłoś
matka_karmiaca Re: Uszy 27.04.11, 11:08 Można moczyć. Przecież dzieci w macicy są w płynie. Mogą się też urodzić do wody. Po kąpieli dobrze uszko w miarę możliwości osuszyć (tylko nie wtykać nic głęboko do kanału słuchowego), bo jak wiadomo, nic przyjemnego mieć mokre ucho, kropelki wody potrafią łaskotać... Odpowiedz Link Zgłoś
19nefretari88 Re: Uszy 27.04.11, 12:44 To mi się niesłusznie od pediatry dostało za zamoczenie uszu dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Uszy 27.04.11, 14:19 Twoje dziecko ma pół roku i do tej pory bałaś się uszy zamoczyć zmień pediatrę, ale jak najszybciej - dla dobra Twojego własnego dziecka bo zaraz się okaże, że uszu też na spacerze nie można odsłonić Odpowiedz Link Zgłoś
19nefretari88 Re: Uszy 27.04.11, 18:06 Ja na spacerku uszy zakrywam, bo mieszkam w bardzo wietrznej okolicy. Jak byłam mała wciąż miałam zapalenie ucha. Teraz chronię małą przed tym. Kurde =dlaczego w każdej gazecie piszą, że uszy moczyć nie można, żeby konewką płukać włoski itd. - Moja księżniczka 22.11.2010. Odpowiedz Link Zgłoś
19nefretari88 Re: Uszy 27.04.11, 18:35 Nie wiem z czego, ale zawsze jak mnie przewiało to mnie strasznie bolały. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 sikam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.04.11, 13:23 19nefretari88 napisała: > Ja mam pytanie odnośnie uszek niemowlaczka. Tak naprawdę do kiery nie można ich > moczyć? Bo słyszałam już różne dziwne hipotezy. Odpowiedz Link Zgłoś
ona1983.10 Re: sikam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.04.11, 15:42 Ja moczyłam dziecku uszka do czasu kiedy nie dostal zapalenia ucha zewnetrznego - od wody (dzieci maja waskie kanaliki) zalegly mu sie bakterie coli i jakas inna (czesto wystepujacy u plywakow) - laryngolog wybil z glowy moczenie - leczylismy to prawie miesiac + 3 razy w tygodniu plukanie uszu. Odpowiedz Link Zgłoś