Dodaj do ulubionych

Alantan Plus, czy Bepanthen?

04.05.11, 14:05
Powoli przygotowuje się do porodu i gromadzę rzeczy, które będą mi potrzebne zaraz po urodzeniu synka. Jedną z nich na pewno jest maść na odparzenia dla malucha. Przeprowadziłam wstępne rozpoznanie, z którego wynika, że mamy chwalą Alantan Plus i Bepanten. Który z nich jest lepszy, albo przy którym jest mniejsze ryzyko uczulenia itp. ? Denerwuje się porodem, bo to moje pierwsze dziecko dlatego chciałabym mieć wszystko dopięte na ostatni guzik wink
Obserwuj wątek
    • mamzoe Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 04.05.11, 14:14
      Uzywalam i tego i tego rownolegle. Alantan - gdy nic sie nie dzialo, profilaktycznie. Bephanten - gdy pojawialo sie odparzenie. Bephanten jest bardziej tłusty i gorzej sie rozsmarowuje, ale na pewno jesli juz bylo odparzenie, to efekty dawal natychmiastowe. Bardzo mi tez pomogl przy pogryzionych i podraznionych sutkach.
      • pagaa Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 04.05.11, 14:19
        jak dla mnie rewelacja jest bephanten.
    • kingadaw Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 04.05.11, 14:27
      miałam Bepanthen awaryjnie bo dzieci mi się nie odparzało (puk puk ma już rok)
      mnie bepanthen pomagał na ranę po nacięciu
    • hanusina_mama Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 04.05.11, 15:40
      Ja polecam Bepanthen. Moja Dziunia jest alergikiem i mimo mojego stawania na rzęsach i wzorcowej pielęgnacji pupy miałyśmy problem z odparzeniami. Bepanthen nas zawsze ratuje. A w razie czego brodawki też sobie posmarujesz.
      • madziab83 Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 04.05.11, 16:45
        Z własnego doświadczenia napiszę tak:
        profilaktycznie najlepiej w ogóle nie smarować a jak się pojawi problem to w zasadzie każdy krem z alantoiną lub tlenkiem cynku pomorze, natomiast jak się skóra przyzwyczai do codziennego kremowania, to w razie odparzenia, trzeba od razu z cięższą artylerią wychodzić. Córkę kremowałam regularnie sudocremem i niestety mieliśmy koszmar z odparzeniami, nawet 2 razy stan grzybiczy się wdał, przy synku więc postanowiłam nie kremować wcale i jest super, ze 2 razy pojawiło sę lekkie zaczerwienienie i posmarowanie linodermem z alantoiną w jeden dzień max dwa załatwiło sprawę.
        • madziab83 Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 04.05.11, 16:45
          pomoże oczywiście nie pomorze big_grin
          • sid8888 Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 04.05.11, 17:28
            a jaka jest różnica pomiędzy Bepanten a linomagiem? myślałam aby do pielęgnacji kupić właśnie ten drugi...
            • madziab83 Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 04.05.11, 17:53
              Bepanten maść służy również do smarowanie brodawek sutkowych, choć linomag z pantenolem a najlepiej linoderm z alantoiną również świetnie sprawdzi się w tej roli. Poza tym równica jest przede wszystkim w cenie. Zajmuję się sprzedażą artykułów dziecięcych i z całą stanowczością mogę polecić całą serię produktów ziołolek : linomagi, linodermy, krem aqua stop itp. Przetestowałam również na własnych dzieciach i są super. Natomiast sudocrem jest wg mnie przereklamowany, choć jest wielu klientów, którzy sobie go chwalą.
    • eliska82 Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 04.05.11, 18:52
      ja polecam Bepanthen stosowaliśmy go niemal codziennie i synek nie miał żadnych odparzeń. Alantanu nie stosowałam.
      Polecam też Bepanthen Plus - ale to produkt już nie do codziennej pielęgnacji ale znakomity na jakieś zranienia, zadrapania itp. odkaża i przyspiesza gojenie, nie pojawiają się blizny.
      Mam 1.5 rocznego urwisa więc coraz częściej korzystam
      Pozdrawiam
    • klara154 Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 04.05.11, 22:31
      Na początek kupuje Bephanten. Nada się i do pupy i do brodawek.
      Potem będzie Alantan i Sudocrem w razie potrzeby.
    • sid8888 Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 05.05.11, 20:52
      madziab83 a możesz mi polecić który powinnam kupić - robię wyprawkę a tych linomagów jest dużo...
      • madziab83 Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 05.05.11, 22:21
        Do pupy linoderm z pantenolem lub z alantoiną bądź z linomag z tlenkiem cynku - ten najlepiej jak się jakieś większe zaczerwienienie pojawi, do ciała linomag bobo A+E lub aquastop.
        Generalnie polecam te kosmetyki, ale uważam, że im mniej tym lepiej i to się tyczy wszystkich kosmetyków dla dzieci.
    • gonia28b Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 05.05.11, 20:55
      ala.maa.kota napisała:

> Denerwuje się porodem, bo to moje pierwsze dziecko dlateg
      > o chciałabym mieć wszystko dopięte na ostatni guzik wink

Spokojnie - rzeczywistość zweryfikuje wszystko smile
      • gonia28b Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 05.05.11, 20:59
        ale jeśli chodzi o kremiki dla dzidziusia to bepanthen jest ok, sudocrem też jest godny polecenia. A mnie położna tak właściwie zaleciła linomag. Ale mimo to pojawiały się odparzenia, ale sudocrem jest super smile
        Ponadto zamiast oliwki zdecydowanie polecam parafinę ciekłą do kupienia w aptece. Położna środowiskowa powiedziała nam, że te oliwki, które mamy są "za cienkie".
    • od.czasu.do.czasu Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 05.05.11, 22:08
      Osobiście używam Alantanu i Sudocremu.
    • jagienka28 Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 06.05.11, 13:04
      Alantan i jeszcze raz Alantan smile
    • latosie Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 06.05.11, 19:51
      dostaniesz w szpitalu paczkę z dzidziusia prawdopodobnie.. tam będzie próbka to sobie wypróbujesz.. Bepanten dostałam i Sudokrem
      • inesska-pinezka Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 07.05.11, 10:07
        profilaktycznie to chyba lepszy alantan bo lepiej sie smaruje, chociaż ja używam od początku Linomag.
        • oietruszka23 Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 09.05.11, 19:51
          A ja własnie przez cały czas smaruje Alantanem.Po pierwsze nie odstaje od innych drogich maści,nie uczula mojego synka,bardzo dobrze sie sprawdziła przy problemach pieluszkowych,wiec nie myślałam o tym nawet ,żeby wymieniać ją na coś innego.
    • klubgogo Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 09.05.11, 21:03
      Używałam bepanthen tylko na pogryzione brodawki (rewelacja!), natomiast dla dziecka niezastąpiony jest LINODERM.
    • julcia75 Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 09.05.11, 23:33
      Stoswałam sudokrem ale po niedługim czasie musiałam zmienić , Alantan maść jest rewelacyjny odniemowlakadonastolatkaaa.blogspot.com/
    • black.margaretka Re: Alantan Plus, czy Bepanthen? 22.05.11, 21:52
      maść Alantan Plus jest świetna, ale ostatnio lżejsze odparzenia smaruję kremem alantandermoline z witaminą F i on też jest niczego sobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka