mat799 07.07.11, 23:08 ile razy dziennie i jak dlugo spacerujecie ze swoimi pociechami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
illegal.alien Re: spacery 07.07.11, 23:12 Raz dziennie, ile fabryka dala - czyli w wersji leniwej godzine, w wersji full-wypas do 6 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
julcia75 Re: spacery 07.07.11, 23:15 Różnie to bywa zależy od pogody ale zazwyczaj dwa razy ,razem około czterech godzin czasem mniej odniemowlakadonastolatkaaa.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
mat799 Re: spacery 08.07.11, 11:52 Pytam sie, poniewaz moj synek (8 miesiecy) zasypia na spacerze po okolo 15 minutach i potem zabieram go do domu, bo jak on spi, to ja gotuje obiad. Ale chyba 15 czy 20 minut na swiezym powietrzu to za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
andzi-a233 Re: spacery 08.07.11, 12:27 Rano spacerujemy 1-1,5h. Potem jest spanko. Następnie wychodzimy koło 15 i jesteśmy na dworze do około 20. Dużo czasu spędzamy w parku na huśtawkach. Odpowiedz Link Zgłoś
matka_karmiaca Re: spacery 08.07.11, 12:42 mat799 napisała: > Pytam sie, poniewaz moj synek (8 miesiecy) zasypia na spacerze po okolo 15 minu > tach i potem zabieram go do domu, bo jak on spi, to ja gotuje obiad. Ale chyba > 15 czy 20 minut na swiezym powietrzu to za malo. Postaw przy otwartym oknie i korzystaj z promocji. Moja się budzi, jak tylko wchodzimy do domu i obiad robię przy akompaniamencie wycia albo nie robię... A z takim dużym dzieckiem to już warto wyjść nie na śpiocha, trochę świat popokazywać... Moja w tym wieku kwiczała ze szczęścia na widok każdego psa Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: spacery 08.07.11, 12:55 To wychodz na spacer po drzemce, a nie przed. Kładź dziecko spać do łóżeczka, gotuj obiad, jak się obudzi wychodź z nim na spacer. Ten numer, ze dziecko śpi na spacerze był dobry jak dziecko było malutkie, ale teraz to po co z nim wychodzić, skoro śpi i nic ze świata nie zobaczy. Jak już chcesz, żeby spało na swieżym powietrzu to postaw na balkonie albo przy otwartym oknie. Odpowiedz Link Zgłoś
latosie Re: spacery 08.07.11, 12:55 3-5 godzin - zależy od pogody, mojego samopoczucia, samopoczucia starszej siostry i wielu innych czynników.. czasem nie idziemy w ogóle - bd żadko ..obiad gotuję rano przed wyjściem, wieczorem dzień wcześniej lub wcale ... Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: spacery 08.07.11, 13:11 przy aktualnej aurze młody jest na dworze niemal cały dzień Odpowiedz Link Zgłoś
1mzeta Re: spacery 08.07.11, 13:22 To zależy od pogody ale średnio 3-5 godzin. Czasami jak pogoda jeszcze nadal dopisuje to jak mąż wróci z pracy to go zabiera na przechadzkę. Odpowiedz Link Zgłoś
swingwasp Re: spacery 08.07.11, 13:54 gdzieś od 7 miesiąca mamy stały grafik, rano śniadanko i zabawa, potem młody idzie spać do łóżeczka a ja robię co tam trzeba albo się lenię teraz śpi już ponad 3h więc czasu trochę mam. A jak wstanie to jemy obiadek i idziemy na podwórko, ok 1530-16 - przy ładnej pogodzie siedzimy do 2030, trochę spaceru, trochę na placu zabaw, trochę w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemka78 Re: spacery 08.07.11, 14:27 Póki mieszkaliśmy w bloku to był jeden czasami dwa spacery po min 1h, max 3 h. Teraz po zmianie lokum na "z ogródkiem" siedzimy na kocu lub usypamy w wózku ile pogoda pozwoli, nawet karmimy się na kocu, lepszy apetyt wtedy dopisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: spacery 08.07.11, 15:53 3 godziny w jednym kawałku, jeśli nie leje. Syn ma 8 miesięcy i w gotowaniu mi nie przeszkadza Poza tym - to moja gimnastyka (chustospacery) i bez walki jej nie oddam. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczkazbajkii Re: spacery 08.07.11, 16:22 raz dziennie 1-7 godz zaleznie od pogody Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: spacery 08.07.11, 16:25 Mnie pediatra radziła spacerować 2x2 godz. dziennie, codziennie niezaleznie od pogody. Mam to szczęście, że dzieci tę normę wdychania świeżego powietrza odbębniały śpiąc na dworzu, na tarasie (mam dom) a ja miałam wolne Czasami rzeczywiście spacerowałam, ale raczej rzadko, bo nie lubię łażenia bez celu a mieszkam na wsi, gdzie nie ma gdzie iść, nie ma nawet ławeczki, żeby przysiąść i odpocząć, nie miałam tu znajomych czy rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
blaue777 Re: spacery 08.07.11, 20:20 Szczęśliwi czasu nie liczą Ale niestety nie wszyscy są takimi szczęściarzami i mogą spędzać tyle czasu na spacerach. Myślę jednak, że nawet w grafiku pracującej na 2 etaty (w pracy i w domu) Mamy 1-2h można znaleźć. 15 min to faktycznie trochę mało (chyba że zimą jak jest -15). Odpowiedz Link Zgłoś
czaarodziejka Re: spacery 09.07.11, 11:03 Jak ma 8 miesięcy, to rzeczywiście naucz już drzemek w łóżeczku, a na spacer chodź w fazie aktywności.Teraz wogóle masz super sposobność ku temu, jest ciepło, możesz rozłożyć koc na trawie.A jeśli raczkuje, zaryzykować piaskownicę.Jak moja jeszcze nie chodziła, to ile dało w wózku spacer, a jak już się burzyła to na plac zabaw ogrodzony ją brałam i w piaskownicy sobie raczkowała.W ten sposób na dworze byłyśmy niemal cały dzień.A spała w domu. Odpowiedz Link Zgłoś