Dodaj do ulubionych

Nosidełko

21.05.04, 12:20
Od kiedy można nosić dziecko w nosidełku? Mój syn ma 6 tygodni. Wiem, że to z
wcześnie.
Pozdrawia mama Jeremiego
gg 5420700
cisko@wp.pl
Obserwuj wątek
    • beatagl Re: Nosidełko 21.05.04, 14:09
      Jak tylko zacznie trzymać sztywno główkę - to śmiało mozesz go nosić, wiadomo
      na początku nie zadługo aby nie obciażać kregosłupa
      Pozdrawiam Bea
    • almagrapa Re: Nosidełko 21.05.04, 21:52
      Hej. Moja Zuzia też ma 6 tygodni (dzisiaj). Tez czekam z utęsknieniem, az będę
      mogła uzyć nosidełka. Pozdrawiam. Ala
      gg 8047149
    • osmag Re: Nosidełko 21.05.04, 21:55
      A ja niestety Cię zmartwię. Ani nosidełko ani chodziki to nie najlepsze
      urządzenia dla naszych dzieci. Jeżeli nosidełko to takie w którym dziecko jest
      w pozycji leżącej. Te pionowe obciążają zarówno kręgosłup jak i stawy biodrowe.
      • agatunka Re: Nosidełko 21.05.04, 22:12
        Nie do końca sie zgadzam. Jezeli nie za długo to można juz od trzeciego
        miesiąca. Ja mam takie nosidełko na brzuch mozna dziecko nosić i przodem i
        tyłem i mój synek jest bardzo zadowolony kiedy go w tym nosze. A i pediatra nie
        zgłaszała żadnych sprzeciwów. Wszystko jest dobre tylko z umiarem.
        Pozdrawiam
    • joanna.luczynska Re: Nosidełko 21.05.04, 22:50
      Nasza pani doktor mówiła, że można gdy dziecko trzyma sztywno główkę i nie ma
      sztywnych "terminów".
    • kasia.tycz Re: Nosidełko 21.05.04, 23:25
      Zalezy od nosidelka, wiekszosc jest od trzech miesiecy. A przesada w niczym nie
      jest dobra, wiec i w nosidelku takie malenstwo nie moze caly dzien przeciez
      przebywac. Ja pierwszy raz uzylam chyba w wieku 5-ciu miesiecy, i bylo OK.
      Dzieci nie protestowaly ani nie marudzily. Przez jakies czas byly nawet
      zadowolone. Musisz sie tylko liczyc z tym, ze w lato, w upaly, jak dziecko jest
      tak blisko Ciebie, to jest mu w takim nosidelku bardzo cieplo, mama grzeje i
      nosiedlko grzeje, plus pielucha, wiec trzeba uwazac zeby dziecka nie zameczyc.
      Oraz musi miec czapeczke z daszkiem, zeby sobie oczu nie naswietlilo od slonca.
      PZDR,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka