Dodaj do ulubionych

Strupy w nosie

30.08.11, 21:20
Od dwóch dni moja Mała ma strupy w nosie. Nie wiem jak to opisać... może obrazowo powiem że na spodzie noska. Nie jest to krew ani "kozy". Wygląda raczej jak zaschnięty płyn surowiczy. Oczywiście nie da sobie niczym noska posmarować... sad natłuściłam tylko to co wychodzi z dziurki żeby w miarę bezboleśnie odkleić. Nie wiem co to może być. Raczej jej to nie boli. Zanim się porobiły strupki wsadzała palec do noska kilka razy- teraz już nie. Czy ktoś miał coś takiego ? Czy to może być coś bakteryjnego?
Obserwuj wątek
    • romasubrosa Re: Strupy w nosie 30.08.11, 21:36
      skoro wsadzala paluszki to moze sie podrapala poprostu
    • justysialek Re: Strupy w nosie 30.08.11, 22:19
      Rozdrapała sobie śluzówkę i ten płyn teraz będzie wyciekał dopóki się nie zagoi.
    • fafulina Re: Strupy w nosie 31.08.11, 19:00
      Pojechałam dziś do apteki po jakieś krople, gdy aptekarka zobaczyła nos Małej powiedziała że nic nam nie da bo to jest najprawdopodobniej gronkowiec i potrzebny będzie antybiotyk. Idziemy jutro do lekarza. Zobaczymy co powie.
      • justysialek Re: Strupy w nosie 01.09.11, 16:21
        oj...
        to współczujemy i życzymy zdrówka!
        a może jednak okaże się, że to coś bardziej przyziemnego...
      • kaha176 Re: Strupy w nosie 01.09.11, 22:12
        Dobrze, ze wybieracie sie do lekarza, bo z teo co piszesz, to moze byc gronkowiec, a taka krostka to popularnie czyrak. Niedawno leczylam to dziadostwo w swoim nosie. Dostalam antybiotyk doustnie i masc z antybiotykiem do smarowania. Dolegliwosci ustapily pierwszego dnia, a leczenie trwalo tydzien. I nie musialam przerywac karmienia piersia smile
        Duzo zdrowka dla Dzieciatka smile Pozdrawiam.
      • 2mamaali Re: Strupy w nosie 08.01.15, 17:50
        U nas tak wygladal liszajec zakaźny - zakażenie gronkowcem. Niestety potrzebny był antybiotyk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka