bernadeta123 16.10.11, 17:39 Witam. Drogie mamy co sądzicie o pieluszkach Pampers sleep&play? Czy warto je kupić - zastanawiam się nad używaniem ich na noc. Dokładnie chodzi mi o rozmiar 4. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jf_wawa Re: Pampers sleep&play 16.10.11, 18:16 Ja kupiłam i nie do końca jestem zadowolona. Nie chodzi o to, że nie są chłonne, ale o fakt, że nie mają elastycznych rzepów tak jak w active baby. Gorzej się przez to zakładają. Jeśli chodzi o chłonność to nie mam zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
monikazzzzzz Re: Pampers sleep&play 16.10.11, 18:25 Dokładnie tak, jak napisała przedmówczyni: jeżeli chodzi o chłonność to bez zastrzeżeń, ale dla mnie brak elastycznych rzepów to już nie to. Choć z drugiej strony, jeżeli miałyby być używane tylko na noc to w tej sytuacji elastyczne rzepy nie są koniecznością. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapabla1 Re: Pampers sleep&play 16.10.11, 18:56 Ogólnie są ok, ale mojego młodego uczuliły... Odpowiedz Link Zgłoś
martinhaa Re: Pampers sleep&play 17.10.11, 09:36 Mnie te nieelastyczne rzepy w ogóle nie przeszkadzały, a Pampersy S&P są jednymi z ulubionych głównie przez to, że są najcieńsze ze wszystkich mi znanych, a przy tym chłonna jak inne. Odpowiedz Link Zgłoś
muta001 Re: Pampers sleep&play 17.10.11, 09:45 Chłonność OK, bardzo fajny zapach, natomiast te mało elastyczne rzepy są dużym minusem. Ale za to są tańsze. Gdzieś jest teraz promocja-35zł Ale i tak są lepsze niż te biedronkowe czy tescowe Odpowiedz Link Zgłoś
magda.tyl Re: Pampers sleep&play 17.10.11, 09:46 Mnie się raz udało kupić te pieluszki z elastycznyi zapięciami i boczkami- nie wiem czy to jakaś pomyłka w produkcji, bo więcej takich nie spotkałam. Jak dla mnie nierozciągliwe boczki są ich jedynym minusem Odpowiedz Link Zgłoś
happy_mama Re: Pampers sleep&play 17.10.11, 10:01 Ja kupiłam te pieluchy raz (właśnie rozm. 4) - pierwszy i ostatni. Dla mnie są beznadziejne. Mam szczupłe dziecko i zsuwały się z tyłka. Po zasikaniu wisiały w kroku. Także musisz przetestować na swoim dziecku, może dla Was będą OK. Ja zdecydowanie wolę Biedronkowe czy Rossmanowe. Nie wiem w jakim wieku Twoje dziecko nosi 4, moja nosiła je jak miała około 20 mcy i była bardzo ruchliwa. Może Sleep to one są, ale Play u nas na pewno nie Starsza już bez pieluchy, ale nauczona doświadczeniem dla Młodego Sleep&Play nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
foro-estupido Re: Pampers sleep&play 17.10.11, 11:48 Są kompletnie do doopy. Kupiłąm raz,dawno temu i nigdy więcej.Wolę kupic już te z Biedrony. Odpowiedz Link Zgłoś
otylka_net Re: Pampers sleep&play 17.10.11, 12:35 moja córka po s&p strasznie sie odparzała, a to dziwne bo uzywamy active baby cały czas i jest wszystko ok. jak na pampersy maja dobra cenę, w osiedlowym lewiatanie w promocji kosztowały niecałe 35 zł ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_s Re: Pampers sleep&play 17.10.11, 12:53 chłonność to zależy dla jakiego dziecka, ja np swojemu maluchowi bym ich nie kupiła bo są bardzo cienkie, młody ma 8,5mca i nosi 4, za to starszakowi zakładałam przy oduczaniu pampersów, mało sikał w nocy więc nie było problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
agatarus Re: Pampers sleep&play 17.10.11, 14:51 u nas kiepsko się sprawdziły,zwłaszcza w nocy, po prostu przemakały wiec na noc były zwykłe pampersy a w dzień sleep&play, bo są tańsze Odpowiedz Link Zgłoś
agattka_84 Re: Pampers sleep&play 17.10.11, 16:29 Ja wprawdzie używam rozmiaru 3, ale jestem z nich bardzo zadowolona. Super chłonne - młody przesypia całą noc i nie ma żadnych niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś