Dodaj do ulubionych

Pomóżcie wybrac termometr

19.10.11, 07:19
Hej Mamy, jak w temacie, jaki wybrac termometr dla niemowlaka? Chcę kupic taki bezdotykowy, bo wizja wkładania do pupki końcówki klasycznego termmetru zbyt mnie przeraża wink W sklepach zachwalają termometry Topcom, używacie takich może? Czy mierzą dokładnie? Bardzo proszę, poradzcie coś, w przyszłym tygodniu mamy pierwsze szczepienia i obawiam się, ze synek może gorączkowac, więc chciałabym byc przygotowana do tematu. Z góry dziękuje za odp.
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: Pomóżcie wybrac termometr 19.10.11, 07:35
      Ja mam bezdotykowy Microlife i od samego początku bardzo dobrze się sprawdza. Nie muszę budzić synka żeby sprawdzić temperaturę. Termometr ma opcję mierzenia temp. z otoczenia np. mleka, kaszek napojów. Kupiłam w Aptece Superpharm w promocji.
      • olivka1976 Re: Pomóżcie wybrac termometr 19.10.11, 08:45
        Też polecam Microlife, wykorzystujemy go nie tylko do mierzenia temp. maluszka, ale także do mierzenia wody do kąpieli, czy też mleka w butelce wink naprawdę godny polecenia...
        allegro.pl/termometr-microlife-nc100-bezdotykowy-nc-100-tanio-i1860759802.html
    • x_leia Re: Pomóżcie wybrac termometr 19.10.11, 10:06
      Ok, dzięki, rozumiem że jesteście zadowolone ze względu na najważniejszą cechę, czyli powtarzalnośc pomiaru - termometr nie "szaleje" i daje miarodajny wynik?
    • pagaa Re: Pomóżcie wybrac termometr 19.10.11, 10:47
      ja niezmiennie polecam microlife
    • lilalili Re: Pomóżcie wybrac termometr 19.10.11, 10:51
      ja mam termometr BREMED BD 1500. Jestem bardzo zadowolona. Pomiar powtarzalny w 100 %. Wynik dokładny i natychmiastowy
      • x_leia Re: Pomóżcie wybrac termometr 19.10.11, 11:47
        Ten Bremed - na podczerwień - to stosujesz tylko na czoło?
        • lilalulu Re: Pomóżcie wybrac termometr 19.10.11, 15:18
          dziecku mierzę nim temperature na czole ale temperature wody w wanience też zmierzył bezbłędnie
    • aurinko Re: Pomóżcie wybrac termometr 19.10.11, 11:52
      Mam MICROLIFE NC100 bezdotykowy, dokładny, prosty w obsłudze. Jestem z niego bardzo zadowolona. Kupiłam w promocji w Superpharmie za niecałe 80pln.
    • mama_amelii Re: Pomóżcie wybrac termometr 19.10.11, 17:23
      Ja polecam Thermoflash,jest super.Używany w przychodniach i szpitalach.Poleciła mi koleżanka lekarka,no i w sklepie medycznym.
      allegro.pl/termometr-thermoflash-bezdotykowy-2-lata-gwarancji-i1860759975.html
      • x_leia Re: Pomóżcie wybrac termometr 20.10.11, 08:24
        Ten termoflash jest drogi jak piorun, powiedzcie mi czy wart jest swojej ceny? Czy zdarzały Wam się błedne pomiary?
    • annek2 Re: Pomóżcie wybrac termometr 19.10.11, 18:34
      Ja też mogę polecić Termoflash. Nam poleciła go pediatra synka. Jestem super zadowolona. Wynik miarodajny w 100% ( potwierdzany na początku zwykłym termometrem rtęciowym). I co dla mnie równie ważne, można wyłączyć sygnał dźwiękowy, przez co nie budzi dziecka w nocy oraz nie wysyła żadnych wiązek światła, przez co mierzenie temperatury nie rozprasza dziecka. Pomiar w 1 sekundę. Polecam, tyle, że jest droższy niż ten microlife sad
      • x_leia Re: Pomóżcie wybrac termometr 20.10.11, 03:19
        ok, dziękuję wszystkim za odzew! wink
        • mama_amelii Re: Pomóżcie wybrac termometr 20.10.11, 12:28
          Tylko pamiętaj,że dziecku nie można mierzyć temperatury na skroni,zawsze na środku czoła(na skroni temp będzie wyższa)
    • hornwellness Re: Pomóżcie wybrac termometr 21.10.11, 09:30
      Witam,
      reprezentuję firmę sprzedającą m.in. termometry. W naszej ofercie mamy elektroniczny termometr, który jest dokładny, szybki i bezpieczny (urządzenie jest produktem medycznym), mierzy również temperaturę otoczenia a co ważne temperaturę płynów ( można zmierzyć temperaturę pokarmu przed podaniem dziecku ). Termometr może być również używany przez wszystkich domowników, nadaje się do mierzenia temperatury w uchu oraz na czole a pomiar jest 1-sekundowy. Zapraszamy na naszą stronę internetową
      www.hornwellness.pl/termometr-4w1-na-podczerwien-mowiacy-po-polsku-oregon-tt1091.html
      • annie_laurie_starr Re: Pomóżcie wybrac termometr 21.10.11, 22:12
        Ja mam Exergen i sprawdzam temp. na czole. Jednak gdy wynik jest powyzej 37 to sprawdzam pod pacha takim za 10 zeta. Nie jestem do konca przekonana, ze bezdotykowy jest nieomylny - natomiast ten taiwanski za 10 zeta jest superdokladny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka