Dodaj do ulubionych

dziwne drżenia

22.10.11, 17:30
Mam taki problem z moim 2-miesięcznym synkiem. Zauważyłam kilka razy tzn z 5 od urodzenia, że jak mocno usnie i to zazwyczaj na spacerze lub zaraz po jak wrócimy i go położę do łóżeczka ma dziwne drżenia rączek a konkretnie dłoni, jak go troche wybudze albo poruszam to ustępują. I strasznie twardo wtedy spi, dzisiaj jak zaczał ruszac tak dłonia to chciałam go wybudzic to tak twardo spał ze tylko cos pomruczał jak go ruszyłam. Pytałam połoznej zaraz jak zauwazyłam to powiedziała ze to jeszcze nie do końca rozwinięty układ nerwowy (jest wczesniakiem 35 tydzien), bylismy tez u neurologa a ten nic nie stwierdził. Dzisiaj to sie zdarzyło po ok 3 tygodniach od ostatniego razu, zauważam że raczej pojawia sie zadziej niz czesciej. Ale i tak sie martwie. czy któraj spotkała sie z czym takim?
Obserwuj wątek
    • czarna784 Re: dziwne drżenia 22.10.11, 17:33
      To jest drzenie czy takie pojedyncze podskakiwanie raczki?
    • czarna784 Re: dziwne drżenia 22.10.11, 17:37
      Nie wiem,moze to odruchy,moja mala tez miala,czasem ma do tej pory,ale to typowe odruchy moro. Moze tu poczytaj www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dziecka/noworodek/1095-odruchy-noworodkowe-wazne-w-rozwoju-dziecka.html
      • ignis.w Re: dziwne drżenia 22.10.11, 17:39
        Dokładnie takie pojedyńcze podskakiwanie rączki
        • czarna784 Re: dziwne drżenia 22.10.11, 17:47
          To wydaje mi sie kochana ze nie ma sie czym martwic,moja tez tak miala i chyba wiekszosc noworodkow tak ma,zwlaszcza podczas glebokiego snu,przy wchodzeniu w gleboka faze NREM. Nie martw sie ,do miesiaca minie,jesli nie,wtedy sie skonsultuj z neurologiemsmile
          • ignis.w Re: dziwne drżenia 22.10.11, 17:52
            Pocieszyłas mnie, on ma juz to bardzo rzadko ale jak mu sie to dzis zdarzyło to znowu sie wystraszyłam. Będę obserwowac moze całkiem zaniknie w koncu
            • czarna784 Re: dziwne drżenia 22.10.11, 18:19
              Dziwie sie ze polozna Ci tego nie wytlumaczyla. Trzymaj siesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka