czarna784 14.11.11, 21:57 Czy polecacie do pokoju malucha kinkiet czy lampke,mala jest przyzwyczajona do ciemnosci,w starym mieszkaniu zapalam swiatlo w przedpokoju i padal slaby cien,w nowym nie mam takiej mozliwosci... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toya666 Re: Lapmka do pokoju 14.11.11, 23:15 Jako dziecko miałam taką lampkę do kontaktu. Jeśli chodzi Ci o to, żeby zostawić światło na całą noc, to możesz kupić jakąś kolorową żarówkę energooszczędną i włączyć w jakimś odległym kącie pokoju. Znalazłąm też taką. Moc 0,3W!! I włącza się automatycznie, gdy jest ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_lala Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 08:23 My śpimy w pokoju razem z Małym. Mamy lampki, ale one średnio się spisują. Jak dla mnie dają i tak zbyt jasne światło. Kładłam kiedyś na lampkę apaszkę, ale po tym jak raz to zrobił mój mąż i wypalił w niej dziurę zrezygnowałam z tego pomysłu U nas idealnie się sprawdza taki specjalny ściemniacz montowany zamiast zwykłego włącznika do żyrandola. Fajnie można nim regulować jasność. Śpimy bez światła, ale kiedy potrzebuje je w nocy włączyć to można zrobić delikatny półmrok. Dodatkowo można go tak zaprogramować, że może być też obsługiwany pilotem np. od telewizora. Nie ma już sprzeczek kto idzie wyłączyć światło Odpowiedz Link Zgłoś
czarna784 Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 08:36 A gdzie moge dostac taki sciemniacz?? - Odpowiedz Link Zgłoś
muki79 Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 08:46 my mamy lumilove-barbapapa - sprawdza sie rewelacynie, jak za jasno zawsze mozna klasc na tym pieluszke tetrowa i nic sie nie przepali Odpowiedz Link Zgłoś
ola_lala Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 09:07 allegro.pl/sciemniacz-na-pilot-dotyk-metal-emc-govena-satyna-i1911381232.html mamy dokładnie taki. od jakiś 3 lat działa niezawodnie. Tylko nie można mieć wtedy żarówek energooszczędnych. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuniaolunia Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 09:43 U nas od początku sprawdza się "duszek" z ikei. Jest ładowany, więc można go wszędzie zabrać, był z nami na wakacjach i jak nocowaliśmy poza domem. Kosztuje ok 50 zł, ale wg mnie jest tego wart. Daje delikatne światełko, w zależności od wyboru figurki - różnego koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
matka_karmiaca A do czego ma być ta lampka? 15.11.11, 11:59 Rozumiem, że skoro dziecię przyzwyczajone do ciemności, to chodzi o takie słabe światło, żeby zobaczyć, czy się nie odkryło, ew. nakarmić/przewinąć bez wielkiego rozbudzania? To wtedy ikeowska mała lampka z abażurem w kącie pokoju - trudno powiedzieć, nie widząc, jak masz pokój rozplanowany. Czy takie żeby coś się świeciło i odstraszało czarownice? To wtedy jakaś taka właśnie pierdółka do kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 12:13 Ściemniacz można kupić w każdym markecie budowlanym. Ja w pokoju dziecięcym miałam lampkę solną - daje lekkie, ciepłe pomarańczowe światło, tak delikatne, że tylko rozprasza mrok. Odpowiedz Link Zgłoś
gggoska Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 12:40 My mamy lampki solne- ciepłe delikatne światło i podobno dobrze robi na gardło Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 16:50 Taaa, zwłaszcza podane doustnie - moje dzieci regularnie je lizały A serio - na gardło jako takie nie - one jonizują powietrze, czyli tworzą korzystniejszy mikroklimat. Odpowiedz Link Zgłoś
gggoska Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 20:02 dla górnych dróg oddechowych czyli na gardło Odpowiedz Link Zgłoś
gemmi18 Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 13:10 www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20200927/ - kupiłam te lampeczki właśnie dla córki, zapalam jej na noc i efekt jest taki, że w pokoju ma ciemno, a jednocześnie widzę w nocy, gdzie jest kołderka, gdzie poduszka, mogę ją przykryć, bo jest 'ciemny półmrok' . Baterie długo trzymają moc, stopniowo świecą mniej intensywnie, ale mamy je ok. pół roku i dalej dają radę. A cena niska, więc można kupić więcej albo dokupować. Ma też taką, podłączaną do kontaktu : www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30128813/ . Ona daje już jasność. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Lapmka do pokoju 24.02.12, 19:17 Dzisiaj kupiłam w Lidlu lampeczki do kontaktu - bez żarówek (jest maleńka dioda LED) - dają bardzo delikatne światło, rozpraszające mrok: www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_24857.htm Odpowiedz Link Zgłoś
maxiowa Re: Lapmka do pokoju 24.02.12, 20:44 Fajna Kupilam podobna LEDowa w markecie budowlanym za 6 zl - pobiera malo pradu 0,2W i daje przyjemny polmrok. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Lapmka do pokoju 24.02.12, 21:29 Mamy solną w ktorej zmienilismy żarówke na 5wat. Swiatlo można porównanc do płonącej małej świeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
rea81 Re: Lapmka do pokoju 27.02.12, 09:07 a my mamy ściemniacz z ikea www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00067967/ super się sprawdza, można samemu regulować natężenie światła. Odpowiedz Link Zgłoś
maxiowa Re: Lapmka do pokoju 27.02.12, 09:30 Warto chyba powiedziec, ze standardowe sciemniacze sa do normalnch zarowek. Do zarowek energooszczednych np. potrzebne sa specjalne sciemniacze do nich przeznaczone. Odpowiedz Link Zgłoś