Dodaj do ulubionych

Lapmka do pokoju

14.11.11, 21:57
Czy polecacie do pokoju malucha kinkiet czy lampke,mala jest przyzwyczajona do ciemnosci,w starym mieszkaniu zapalam swiatlo w przedpokoju i padal slaby cien,w nowym nie mam takiej mozliwosci...
Obserwuj wątek
    • toya666 Re: Lapmka do pokoju 14.11.11, 23:15
      Jako dziecko miałam taką lampkę do kontaktu.
      Jeśli chodzi Ci o to, żeby zostawić światło na całą noc, to możesz kupić jakąś kolorową żarówkę energooszczędną i włączyć w jakimś odległym kącie pokoju.

Znalazłąm też taką. Moc 0,3W!! I włącza się automatycznie, gdy jest ciemno.
    • ola_lala Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 08:23
      My śpimy w pokoju razem z Małym. Mamy lampki, ale one średnio się spisują. Jak dla mnie dają i tak zbyt jasne światło. Kładłam kiedyś na lampkę apaszkę, ale po tym jak raz to zrobił mój mąż i wypalił w niej dziurę zrezygnowałam z tego pomysłu smile U nas idealnie się sprawdza taki specjalny ściemniacz montowany zamiast zwykłego włącznika do żyrandola. Fajnie można nim regulować jasność. Śpimy bez światła, ale kiedy potrzebuje je w nocy włączyć to można zrobić delikatny półmrok. Dodatkowo można go tak zaprogramować, że może być też obsługiwany pilotem np. od telewizora. Nie ma już sprzeczek kto idzie wyłączyć światło wink
      • czarna784 Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 08:36
        A gdzie moge dostac taki sciemniacz??
        -
        https://www.suwaczki.com/tickers/km5s9vvjao8sjw4p.png
        • muki79 Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 08:46
          my mamy lumilove-barbapapa - sprawdza sie rewelacynie, jak za jasno zawsze mozna klasc na tym pieluszke tetrowa i nic sie nie przepali
        • ola_lala Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 09:07
          allegro.pl/sciemniacz-na-pilot-dotyk-metal-emc-govena-satyna-i1911381232.html mamy dokładnie taki. od jakiś 3 lat działa niezawodnie. Tylko nie można mieć wtedy żarówek energooszczędnych.
    • mamuniaolunia Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 09:43
      U nas od początku sprawdza się "duszek" z ikei. Jest ładowany, więc można go wszędzie zabrać, był z nami na wakacjach i jak nocowaliśmy poza domem. Kosztuje ok 50 zł, ale wg mnie jest tego wart. Daje delikatne światełko, w zależności od wyboru figurki - różnego koloru.
    • matka_karmiaca A do czego ma być ta lampka? 15.11.11, 11:59
      Rozumiem, że skoro dziecię przyzwyczajone do ciemności, to chodzi o takie słabe światło, żeby zobaczyć, czy się nie odkryło, ew. nakarmić/przewinąć bez wielkiego rozbudzania? To wtedy ikeowska mała lampka z abażurem w kącie pokoju - trudno powiedzieć, nie widząc, jak masz pokój rozplanowany.

Czy takie żeby coś się świeciło i odstraszało czarownice? To wtedy jakaś taka właśnie pierdółka do kontaktu.
    • budzik11 Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 12:13
      Ściemniacz można kupić w każdym markecie budowlanym.
      Ja w pokoju dziecięcym miałam lampkę solną - daje lekkie, ciepłe pomarańczowe światło, tak delikatne, że tylko rozprasza mrok.
    • gggoska Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 12:40
      My mamy lampki solne- ciepłe delikatne światło i podobno dobrze robi na gardło
      • budzik11 Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 16:50
        Taaa, zwłaszcza podane doustnie - moje dzieci regularnie je lizały wink
        A serio - na gardło jako takie nie - one jonizują powietrze, czyli tworzą korzystniejszy mikroklimat.
        • gggoska Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 20:02
          dla górnych dróg oddechowych czyli na gardło
    • gemmi18 Re: Lapmka do pokoju 15.11.11, 13:10
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20200927/ - kupiłam te lampeczki właśnie dla córki, zapalam jej na noc i efekt jest taki, że w pokoju ma ciemno, a jednocześnie widzę w nocy, gdzie jest kołderka, gdzie poduszka, mogę ją przykryć, bo jest 'ciemny półmrok' smile. Baterie długo trzymają moc, stopniowo świecą mniej intensywnie, ale mamy je ok. pół roku i dalej dają radę. A cena niska, więc można kupić więcej albo dokupować. Ma też taką, podłączaną do kontaktu :
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30128813/ . Ona daje już jasność.
    • budzik11 Re: Lapmka do pokoju 24.02.12, 19:17
      Dzisiaj kupiłam w Lidlu lampeczki do kontaktu - bez żarówek (jest maleńka dioda LED) - dają bardzo delikatne światło, rozpraszające mrok: www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_24857.htm
      • maxiowa Re: Lapmka do pokoju 24.02.12, 20:44
        Fajna smile

Kupilam podobna LEDowa w markecie budowlanym za 6 zl - pobiera malo pradu 0,2W i daje przyjemny polmrok.
    • mynia_pynia Re: Lapmka do pokoju 24.02.12, 21:29
      Mamy solną w ktorej zmienilismy żarówke na 5wat. Swiatlo można porównanc do płonącej małej świeczki.
      • rea81 Re: Lapmka do pokoju 27.02.12, 09:07
        a my mamy ściemniacz z ikea www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00067967/ super się sprawdza, można samemu regulować natężenie światła.
        • maxiowa Re: Lapmka do pokoju 27.02.12, 09:30
          Warto chyba powiedziec, ze standardowe sciemniacze sa do normalnch zarowek. Do zarowek energooszczednych np. potrzebne sa specjalne sciemniacze do nich przeznaczone.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka