czarna784 25.11.11, 13:59 Jak je podawac dziecku??W jakiej formie i z czym najlepiej laczyc?? Mozna z mieskiem?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kondolyza Re: Buraczki 25.11.11, 14:57 ja daję np. samo buraczkowe puree na podwieczorek, bez żadnych przypraw-słodziutkie, mała je uwielbia. a do zupek/przecierów też dodaję np. zestaw: ziemniak, marchewka burak, kurczak - wychodzi superaśny malinowy mus malinowy w sensie koloru robiłam też buraczki z kaszą gryczaną i wołowinka, mniamik. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatin Re: Buraczki 29.11.11, 00:04 z ziemniakami sie swietnie komponuja, z miesem tez. zupa jarzynowa z ziemniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: Buraczki 29.11.11, 00:24 dokładnie z tym samym z czym Ty jesz... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna784 Re: Buraczki 29.11.11, 09:41 Lol? To moje pierwsze dziecko i nie wiedzialam jak je przygotowac wiec pytam,nie kazdy jest taka "matka polka " jak Ty,wiec daruj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
matka_karmiaca Re: Buraczki 29.11.11, 11:07 Ugotowane, raczej na ciepło, tak jak koleżanki wyżej napisały. W okolicy rozłożyc dużo ceraty, oddalić się od jasnej kanapy i nowego dywanu, założyć najmniej lubiany śliniak i ubranko Moja na szczęście nie lubiła, więc spieranie buraczków ze wszystkiego mnie ominęło. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.pio Re: Buraczki 29.11.11, 15:44 Buraczki całkiem łatwo się spierają, w przeciwieństwie do poczciwej marchewki... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna784 Re: Buraczki 29.11.11, 18:37 Dzis mala jedla buraczki i jeszcze potem na deser jagody,"upaprala" sie troche,wiec zamoczylam ubranka i po godzinie wszytsko zeszlo,chyba najwazniejsze jest to zeby nie pozwalac palmom zasychac Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana30 Re: Buraczki 29.11.11, 16:48 to ja moze do wisny z buraczkami poczekam i do ogrodka wystawie Odpowiedz Link Zgłoś