Dodaj do ulubionych

ząbkowanie

18.01.12, 07:54
Hej!
Jaki zel stosujecie,stosowałyscie w okresie ząbkowania???
Ja smaruje małemu Denticol ale małemu zbyt długo nie przynosi on ulgi.uncertain
Obserwuj wątek
    • aldira Re: ząbkowanie 18.01.12, 08:45
      ja stosowalam i stosuje Dentinox i czopki homeopatyczne Viburcol w ostatecznosci
    • rilla-m Re: ząbkowanie 18.01.12, 09:53
      My stosowaliśmy dentinox, polecony przez kolegę farmaceutę (i zarazem tatusia smile), ale jak synka bardzo bolało, i popłakiwał w nocy, to na noc dawaliśmy mu Nurofen.
      • kkreni Re: ząbkowanie 18.01.12, 10:55
        bede musiała zacząc też podawać Nurofen
      • matokk Re: ząbkowanie 19.01.12, 11:58
        rilla-m napisała:

> My stosowaliśmy dentinox, polecony przez kolegę farmaceutę (i zarazem tatusia :
        > )), ale jak synka bardzo bolało, i popłakiwał w nocy, to na noc dawaliśmy mu Nu
        > rofen.

Dokładnie tak samo już od 13 ząbków smile
    • kkreni Dentinox nie denticol sorki:0 18.01.12, 10:55

• mika240 Re: ząbkowanie 18.01.12, 14:41
      ja też stosowałam Dentinox to środek znieczulający i nie powinno się go zbyt często podawać. No i ma alkohol, BOBODENT no i nuforen, ale w tedy kiedy faktycznie wymagała tego sytuacja i np. na noc, ale żeby aż tak nie obciążać maluszka a mu ulżyć troszkę. Kupiłam co prawda nie z myślą o tym ale świetnie się nadało wink Mianowice gryzaczek z siateczką taki do nauki połykania i żeby się dziecko nie dławiło (link poniżej) wkładałam do niego albo kawałek lodu i delikatnie masowałam dziąsełka ewentualnie schłodzonego banana i maluszek sobie po dziełkach smarował jak mamlał w buzi. Naprawdę pomagało widać było ze przynosi ulgę bo uspokajał się. Wiec może spróbuj w ten sposób aby nie faszerować zbytnio dziecka prochami
      www.smyk.com/nikidom-gryzak-do-owocow,p1044708877,zabawki-gry-dla-dzieci-p
      • kkreni Re: ząbkowanie 18.01.12, 16:44
        nie stosowałam go zbyt często 2-3 razy na dobe nie więcej
    • hexe82 Re: ząbkowanie 18.01.12, 20:42
      Bobodent - działa od razu. Chyba, że mała udaje, że ją boli bo uwielbia jak ją smaruję wink
      • una_mujer Re: ząbkowanie 18.01.12, 21:22
        Stosuję Dentinox, ale mam wrażenie, że to głównie pomaga rodzicom na uspokojenie sumienia. Moje dziecko jak tylko zaczynam jej smarować, natychmiast wpycha tam język i zlizuje wszystko z dziąsła co do odrobinki, ze smakiem przy tym mlaskając. Ale fakt, przestaje płakać na trochę wink
        • andzi-a233 Re: ząbkowanie 18.01.12, 21:26
          u nas żele w ogóle nie zdały egzaminu sad
          pomagały tylko syropy przeciwbólowe , np. nurofen
        • matokk Re: ząbkowanie 19.01.12, 12:04
          una_mujer napisała:

> Stosuję Dentinox, ale mam wrażenie, że to głównie pomaga rodzicom na uspokojeni
          > e sumienia. Moje dziecko jak tylko zaczynam jej smarować, natychmiast wpycha ta
          > m język i zlizuje wszystko z dziąsła co do odrobinki, ze smakiem przy tym mlask
          > ając. Ale fakt, przestaje płakać na trochę wink

Smaruję 1-2 na dobę,ale tak samo,młody ryczy,jak tylko posmaruję odrazu zaczyna mlaskać jakie to pyszne,ale odrazu zasypia i przesypia calą noc. Parę dni temu mi dał się we znaki ząb mądrości,strasznie miałam spuchnięte dziąsło,nic innego nie miałam pod ręką, więc posmarowałam Dentonoxem smile Smak przeohydny,ale odrazu zaczyna szczypać i znieczula w sekundę.A co ciekawe po dwóch posmarowaniach u mnie opuchlizna zeszła.Wole nie męczyc dziecka i posmarować, po co ma cierpieć biedne.
    • czarna784 Re: ząbkowanie 19.01.12, 10:39
      Stosowalam bobodent ale jakos wydawalo mi sie ze nie dziala,obecnie dentinox i jest ok,na jakis czas spokoj,mysle ze tez duzo zalezy od tego jak dziecie przechodzi zabkowanie,u mnie jest tylko marudzenie nie ma boli w nocy ani goraczek czy biegunek,pewnie gdyby tak bylo stosowalabym jakis syropek,pozdrawiamsmile
    • saguaro70 Re: ząbkowanie 19.01.12, 11:24
      Dentinox.
      Czopki Viburcol, bardzo fajna sprawa.
      Chammomila Dagomed- homeopatyczny.
      Pozdrawiam cieplutko smilesmile
    • beata_i_fasolka Re: ząbkowanie 19.01.12, 16:07
      U nas zele nie pomagaja, za to Camilia pomaga. Sprobuj bo wedlug mnie warto. Ale pewnie tak jak i zele roznie dzialaja tak i Camilia bedzie.
      • finkasuomi1 Re: ząbkowanie 20.01.12, 13:03
        U nas na ząbkowanie dolne wystarczyła maść, teraz gdy idzie ząbek u góry córka miała gorączkę (3 dni!) i podawałam jej Ibum, Od samego początku nie chce żadnych gryzaczków.

• kkreni Re: ząbkowanie 25.01.12, 13:58
        dzięki przetestowałam Camilie i jest jak narazie ok
    • leo2011 Re: ząbkowanie 23.01.12, 16:43
      Camilia pomaga!
      • mika240 Re: ząbkowanie 24.01.12, 10:15
        jeśli maluszek się meczy przy ząbkach, ale nie jest to bardzo uciążliwe a tylko "nudzenie" zamiast dziecko "truć" znieczulaczami spróbuj z tym gryzakiem. Naprawę ja przetestowałam, na początku bardzo sceptycznie ale potem jak widziałam ze mu to pomaga. Na noc jedynie, aby Miki przespał noc i ja podawałam nuforen albo smarowałam żelami, W ciągu dnia gryzak siateczkowy wink
    • beata0609 Re: ząbkowanie 25.01.12, 14:52
      Ja stosowałam Dentinox i bez skutku. Ostatnio przeczytałam o lekarstwie Camilia i rzeczywiście działa. Dawałam dziecku na noc + czopek viburcol i dzięki temu córka zaczęła przesypiać noce. Lekarstwo kosztuje 10 zł - bardzo polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka