gosiek161 08.06.04, 09:06 Witam! Jak ubieracie swoje 2-3 miesięczne maleństwa na spacer przy 25 stopniowej tepmeraturze? Pozdrawiam MAłgorzta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malilka Re: strój niemowlaka na spacer 08.06.04, 09:57 Mojego 2-miesięcznego synka ubieram w krótki rękawek i krótkie spodenki (ew. rampers) i tyle. Do tego ma gołą główkę, bo jak założę czapeczkę to dostaje ataku szału. Oczywiście chronię go przed słońcem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izado Re: strój niemowlaka na spacer 08.06.04, 10:52 A czy brak czapeczki nie grozi zawianiem uszek?? Może pytanie jest głupie ale jestem początkującą mamą, a do tego bardzo przewrażliwioną i z ubieraniem na spacer mam ciągle tysiąc wątpliwości Iza i Zosia (7 tygodni) Odpowiedz Link Zgłoś
miszel21 Re: strój niemowlaka na spacer 08.06.04, 14:30 ja czapeczkę raczej bym zakładała i zakładam Tez sie boje o uszka malucha i na krótki rękawek jeszcze się nie zdecydowałam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaaga Re: strój niemowlaka na spacer 08.06.04, 10:48 Moja córeczka ma co prawda teraz 11 mcy, ale urodziła sę na początku lipca więc też była malutka przy tak ciepłych dniach. Ja ubierałam małą w body z krótkim rękawkiem,ew.śpioszki cieniutkie(ale nie zawsze, zależy ile było słoneczka) czapeczka, skarpetki.Jeśli wiało to przykrywałam pieluszka tetrową.Zawsze starałam się aby małej nie przegrzewać, bo wtedy są gorsze skutki niż miałaby troszkę zmarznąć. A poza tym ubierałam ja zawsze tak jak siebie, ale brałam coś zawsze na wypadek zmiany pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_76 Re: strój niemowlaka na spacer 08.06.04, 14:46 U nas owszem 25 st ale silny wiatr, więc Milenka miała spodenki, skarpetki, body i bawełnianą bluzeczkę z długim rękawem. Czapeczkę ma zawsze - sama się nacierpiałam jako dziecko z powodu zapalenia uszu ;-((( więc pilnuję. Poza tym część spacerku spędza w wózku, a część u mnie na kolanach na ławce, więc na nią też wieje Pozdr magda Odpowiedz Link Zgłoś
pandora_ Re: strój niemowlaka na spacer 08.06.04, 15:48 Body z krotkim rekawem i nogawkami i skarpetki, plus kaftanik w razie czego. Dzisiaj bylo z 26 stopni wiec spal tylko pod pieluszka. Czapka in minus, bobym umarla od tego wrzasku Odpowiedz Link Zgłoś
ricky300 Re: strój niemowlaka na spacer 08.06.04, 17:09 Ja dzisiaj w Krakowie, tj. piękna pogoda plus lekki wiatr, ubrałam Zosię w body, oczywiście z krótkim rękawem i rampers lniany czy bawełniany grunt, że przewiewny. Plus czapeczka bawełniana, bo wszyscy naokoło grzmią na temat uszu. Koło trzeciej rozebrałam jej body, bo upał był nie do wytrzymania. Zasada jest prosta, tobie jest gorąco, to i dziecku. Nie powinno się przegrzewać. Aha, skarpetki miałam w pogotowiu, gdyby się ochłodziło. Spała smacznie niczym nie przykryta. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
pandora_ Re: strój niemowlaka na spacer 08.06.04, 18:37 Zupelnie zapomnialam dodac, ze na spacerze zaczepila mnie zdesperowana mama 5tyg. malucha, ktora pytala, co ja JEM (widziala mie karmiaca na lawce, upal straszny, Piotrek na spacerze budzi sie co 45 minut na cyca i o dziwo zasypia dalej) W wozku, nakrytym gustownym okryciem w kolorze budki lezalo czerwone, spocone dziecko, ubrane w welniany bialy komplecik, z takaz czapka. Bylo przykryte kocykiem i co prawda spalo smacznie, ale w taki upal (( Pani ze zgroza patrzyla na okrytego tetrowa pieluszka Piotrka, wystawiajacego spod tej pieluszki lewa, gola noge )) (w skarpetce, bo jak mu zimno w stopy, to ma czkawke...) Zapytalam tylko, czy dzidzia nie ma za cieplo Moze jak sie spotkamy na spacerze nastepnym, nie bedzie taka okutana w zimowe ciuchy Odpowiedz Link Zgłoś
balbina16 Re: strój niemowlaka na spacer 08.06.04, 20:30 Witam! Mþj Mati (2,5 miesiąca) wędrował dziś ubrany w body z długim rękawem + cienkie śpioszki + cienka płócienna czapeczka.W razie ochłodzenia miałam dla niego bawełniany kocyk. Dodam, że w Gdańsku dziś mimo słońca dość solidnie wiało. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś