anka.k 09.06.04, 23:11 mam pytanie - może banalne - jak myjecie wanienki maluchów. Cy używacie do tego celu jakichś środków czyszczących? pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bzeebze Re: mycie wanienek 09.06.04, 23:15 ja myję łagodnym mydełkiem i specjalną tylko do tego celu gąbeczką żadnych ostrzejszych środków nie używam, co jakiś czas możesz polać wrzątkiem (pustą w sensie chetnie poczytam, jak to robią inne mamy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdamroziuk Re: mycie wanienek 10.06.04, 10:50 A my płuczemy prysznicem w ciepłej wodzie z kranu i wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.tycz Re: mycie wanienek 10.06.04, 14:59 Ja raz na jakis czas myje wanne chlorem, to zabija wszelkie bakterie, a potem splukuje wrzatkiem - voila! Na codzien przeplukuje tylko goraca woda z przysznica. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuberka Re: mycie wanienek 10.06.04, 17:14 Ja myję wanienkę szamponem dla niemowląt, żadnych ostrych środków czyszczących typu Domestos itp. PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: mycie wanienek 10.06.04, 19:01 Ja spłukuje wodą- goraca-a, od czasu doczasu szoruje proszkiem w którym piore zeczy dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
dorotafrancis Re: mycie wanienek 10.06.04, 19:24 tu w Anglii jest taki plyn do naczyn. Na butelce jest zdjecie mamusi z bobaskiem. Nazywa sie chyba Surcare ale pomysl z proszkiem do prania wydaje mi sie rozsadniejszy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: mycie wanienek 10.06.04, 22:49 Raz na tydzień mleczkiem, usuwa osad z mydła. Do dezynfekcji denaturat jest lepszy, chociaz śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś